Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 10, 2013 22:23 Re: Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

Obrazek

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon lut 11, 2013 10:28 Re: Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

Tak to jest z tym jedzeniem. Moja kotka na początku wsuwała tylko sam ryż, rozmoczony chleb i różne warzywa - kot wegetariański. No ale spowodowane było to tym, że żywiona była resztkami z restauracji typu kebab- a resztki w tym przypadku to nigdy nie było mięso.

Fajnie, że kocur nie jest już zestresowany i dobrze reaguje na inne zwierzaki. Z niecierpliwością czekam na wyniki.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon lut 11, 2013 11:06 Re: Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

niestety, wynik pozytywny :cry:
Nie wiem co robić?

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Pon lut 11, 2013 16:47 Re: Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

Kurcze, miałam nadzieję że to jednak niedożywienie. :( W takim razie trzeba będzie mu poszukać domu, w którym byłby jedynym kotem, albo kompanem dla innego pozytywnego kota. Niestety taki dom będzie dużo trudniej znaleźć. Być może James Bond jest tylko nosicielem i nigdy nie zachoruje- skoro nic mu nie dolega, ma apetyt i dobry nastrój, to niewykluczone że pocieszy się jeszcze długim życiem.
Ze swojej strony mogę zaoferować nadal żywienie i sfinansowanie jakiś dobrych ogłoszeń.
Nie znam się na kociej białaczce, ale coś mi się obiło o uszy że skuteczne bywa leczenie interferonem. Skoro kot czuje się dobrze i nie ma żadnych objawów chorobowych, to może warto by spróbować?
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon lut 11, 2013 17:44 Re: Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

też o tym myślę, siedzę i czytam wszystko o białaczce, do tej pory nie dopuszczałam do siebie, że może być pozytyw, więc nie czytałam. Znajomi mają ponoć do odstąpienia interferon. Wyczytałam też, że jeśli moje koty były regularnie szczepione to nic im nie grozi. Nie wiem tylko jak z Emmą, muszę sprawdzić w jej książeczce. Na razie zostanie u nas w klatce z wychodzeniem i spacerowaniem po kilkanaście minut kilka razy.

Wolałabym szybko dobry domek, ale takich chyba mało. Zdrowe koty oddać ciężko, a co dopiero chore.

czia

Od: Wto cze 19, 2007 13:19

Post » Śro lut 20, 2013 11:12 Re: Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

Czy coś się ruszyło w sprawie Jamesa? Jak z jego zdrowiem?

nefreete

Od: Śro maja 23, 2012 21:26

Post » Nie mar 10, 2013 14:36 Re: Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

No właśnie - też jestem ciekawa...
I jeszcze, czy robiliście jakieś badania albo weterynarz określił, jaki jest rozwój białaczki - tylko nosiciel, czy jednak chory? I czy robiliście testy kontrolne, bo może był tylko fałszywie pozytywny?
PS. Sorry, doczytałam, że były 2 testy.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon mar 11, 2013 18:27 Re: Zaniedbany biały pers.POTRZEBUJE POMOCY

Czia odezwij sie... :cry:

nefreete

Od: Śro maja 23, 2012 21:26

[poprzednia]