Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 10, 2013 19:26 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:Pozdrowienia od Bezika :1luvu:

Obrazek

Ale cudny i wyluzowany. :ryk:
Dobrze ,ze kotek w schronisku zdrowszy. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie lut 10, 2013 21:26 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Zdjęcie super, moja papa przynajmniej śmieje się od ucha do ucha :P Jest szczęśliwy :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon lut 11, 2013 13:32 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Jeszcze mam kilka zdjęć z okresu pobytu u mnie. Jak się ogarnę trochę, to wstawię.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon lut 11, 2013 14:31 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Bezik :1luvu: :ok: Czekamy na jeszcze :P

Nowa_Sztno pisze:Dostałam maila z prośbą o znalezienie DT/DS dla 2 małych ale już wykastrowanych, zdrowych i zaszczepionych kotów. Z opisu w mailu wynika, że to kotki od Joanny, ale pewności nie mam. Nie mam też żadnych zdjęć tych kotków :(
Czekam na więcej informacji, jak będę miała zdjęcia i kontakt, to wkleję tu i porobimy ogłoszenia dla tych maluchów, co?

Pewnie, że zrobimy :ok:
Czegoś tu nie rozumiem, więc jestem bardzo ciekawa dalszych wieści o tych kotach. :roll:

Nowa_Sztno pisze:Mam nadzieję, że uda mi się dziś zasiąść do tego allegro, bo ostatnio mało w domu jestem (za to dużo w schronisku).
Dziś koty w schronisku też wybiegane za zabawkami :ok:

No i wyleczyliśmy jednego młodego kastracika, z którym problem był, bo dziki uciekał i nie dawał się złapać do lekarza. Nie można mu też było leków przemycać w jedzeniu, bo cały zasmarkany i zaropiały był, przez co apetyt tracił.
Nie pisałam, żeby nie zapeszać :wink:
W poniedziałek złapaliśmy go, woziliśmy do lekarza przez 2 dni z rzędu na zastrzyki, potem dostawał krople i immunodol (przez cały czas trzymany w klatce, żeby nie trzeba go było łapać). Immunodol z tych wygranych co jakiś czas podaję wszystkim, a codziennie tym słabszym. A dziś już krople mu się skończyły i został wypuszczony na kociarnię. Wygląda już dobrze, oko chyba udało się uratować (a bardzo się o to jedno oczko obawiałam). Ogólnie idzie ku lepszemu. Tylko, żeby już ciepło i sucho było... Wiosny nam trzeba, wiosny!

:1luvu: :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon lut 11, 2013 15:34 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Pilnie potrzebny chociaż dt dla dwóch kotów od Joanny,dzisiaj mają trafić do schroniska.Wiem ,ze Wat,Julia szuka ,ja szukam dt lecz na razie nie mamy miejsca.Pytam ludzi lecz niestety. :|
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon lut 11, 2013 15:40 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

horacy 7 pisze:Pilnie potrzebny chociaż dt dla dwóch kotów od Joanny,dzisiaj mają trafić do schroniska.Wiem ,ze Wat,Julia szuka ,ja szukam dt lecz na razie nie mamy miejsca.Pytam ludzi lecz niestety. :|

co sie stało,ze Joanna wpierw ratowała koty ze schronu a teraz je tam oddaje?
Były ogłoszenia robione dla nich? Zanim się pokićkało wszystko na pewno był na to czas.
Te koty nie mają tam szans.Poza tym kiedy ma się zgłosić DT jak już i teraz dom potrzebny. Nie rozumiem i straszne to wszystko :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon lut 11, 2013 16:10 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Akcja z kotami już nieaktualna, Wat napisała, że dom znaleziony.

A do allegro nie zasiadłam :oops: :oops: :oops: tzn. zasiadłam, ale niewiele zrobiłam, więc OBIECUJĘ dziś to zrobić.
I proszę mnie do pionu stawiać, jakbym znów wzięła się za coś innego.

A Bezik :1luvu: :1luvu: :1luvu: - czekamy na więcej zdjęć, a jakże!
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon lut 11, 2013 17:43 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

To cudownie, że znalazł się dom :ok: A to dom stały, czy tymczasowy?

Wracam do sprawy Pani karmicielki Maciusia.
Czy ta Pani otrzymała już coś za opiekę nad nim? Skoro nie były na ten cel brane pieniądze, to pomyślałam, że nie. :?

Przy okazji, miło by było, gdyby pojawiły się jakieś wiadomości o Maciusiu :roll:
meksykanka- możesz cokolwiek nam napisać?

dana.b

Post » Pon lut 11, 2013 21:23 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Wiem że nie jestem mile postrzegana na forum ale chciałam zapytać czy znajdzie się osoba z Olsztyna do przeprowadzenia spotaknia przed adopcyjnego w sprawie Feliksa ze schroniska ze Szczytna, ponieważ uważam że mogłabym źle ocenić DS.

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Pon lut 11, 2013 22:04 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Witaj Dario :)
Ja nie znam niestety nikogo z Olsztyna do przeprowadzenia wizyty p/a :(
Ale może dziewczyny kogoś doradzą?

Porobiłam kilka aukcji: http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=27637443.
No nie jest to profesjonalne wykonanie, ale zrobiłam co mogłam. Jeśli mam coś poprawić, podpowiedzcie co, a pozmieniam od razu :ok:

No i ruszymy na dniach z poszukiwaniem domu dla naszej Mii: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149856 :ok:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon lut 11, 2013 22:10 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Może Dorota zrobiłaby taką wizytę?
Tu jej wątek viewtopic.php?f=1&t=149844&start=195

Julia- zajrzałam :ok:
Jest OK, ale możesz jeszcze dodać link do strony schroniska i zachęcić do przekazania 1% na TOZ

dana.b

Post » Pon lut 11, 2013 22:16 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

dana2509 pisze:Julia- zajrzałam :ok:
Jest OK, ale możesz jeszcze dodać link do strony schroniska i zachęcić do przekazania 1% na TOZ

Słusznie :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto lut 12, 2013 8:22 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Julia, ja to już wcześniej pisałam, że jeśli macie jakieś zdjęcia kociąt w zimę w schronie, to warto byłoby wstawić na jedną z aukcji. Kocięta bardziej przyciągają uwagę. I na jedną z aukcji, jako zdjęcie główne wstawiłabym tego kota za szybą.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Wto lut 12, 2013 8:25 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Kociąt w zimie nie mam :(
Mam koty, dorosłe, które już wstawiłam.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto lut 12, 2013 19:40 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Jest dobrze, tylko zainteresowanie słabe :?

Julia, czy Sunia znalazła dom? Jeśli nie, to będę ogłaszać Sarę od Justyny, to może i Sunię przy okazji znów ogłosić?
Na razie biorę się za koty, Mię i Emila i Rudolfa, bo czekam na opis Sary :ok:

dana.b

[poprzednia][następna]