4 x M - Wyrzucone ..domowe kotki.. ZOSTAŁY U MNIE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 10, 2013 12:54 4 x M - Wyrzucone ..domowe kotki.. ZOSTAŁY U MNIE

Na pewno będą szukały zaraz domków, tylko je trochę ogarnę..

To domowe kotki, które ktoś wyrzucil na parkingu leśnym. Są dość płochliwe, ale bynajmniej nie dzikie..
Spotkałam je, jak biegałam za Azjatami, które też ktoś wyrzucił w pobliżu..
Obok jest ruchliwa trasa krajowa z TIRami, poza tym wydaje się, że obie to koteczki.. nie mogłam ich zostawić, bo raczej marny ich los..
Niestety jedna kotka, mniej ufna, nie dała się złapać - teraz ma spróbować Pan z baru; zostawiliśmy mu kontener i puszeczki na przynętę, i czekam na sygnał.. mam nadzieję, że uda się i jej pomóc - bo jakoś też mi na kotkę wygląda..

zdjęcia robione na szybko, wiec przepraszam za bałagan teraz już tak to nie wygląda
przedstawiam Malwinkę i Marit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na razie im jedzonko kupiłam i podałam Advocata, we wtorek bylam u weta..

no i tak, Marit raczej nie jest w ciąży, a przynajmniej niezaawansowanej - rtg nie wykazuje, ma za to świerzba w jednym uchu..
Malwinka, ktora wygląda jakby miała jakieś 2-3 miesiące, ma już stałe ząbki, więc ma ok. pół roku.. - jest maleńka jak na ten wiek..pewnie niedożywienie odegrało rolę, warunki życia..

na razie wydatki:
jedzenie - RC kg 129
advocat - 55
wet: 67+ 12=79

we wtorek kolejna wizyta, jak będzie ok , to szczepienia i umówienie sterylki, a właściwie sterylek..
Skąd kasę brać, szukam rzeczy na bazarek..

no i nie wiem, co z ta koteczka, co została, facet nie może jej złapać.. Za to już do niej kocur przychodzi..

to wszystko nie są dzikie koty, tylko wywalone tam :(
Ostatnio edytowano Sob paź 26, 2013 10:44 przez sylwiapz, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

sylwiapz

Od: Pon lut 01, 2010 13:00

Post » Nie lut 10, 2013 18:13 Re: Wyrzucone na parkingu..

W głowie się nie mieści, jak można tak długo trzymać kotki a potem je wywalić jak śmieci. :(
Ot i ''ludzie''!
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lut 12, 2013 19:50 Re: Wyrzucone na parkingu..

ludzie są podli, już nie pierwszy raz się przekonuję :(

dziś u weta byliśmy znów.
Obie - i Malwinka, i Marit zaszczepione, poleciało 140 pln, ale za to z białaczką szczepionki, tyle, że za 3 tyg. powinno być powtórzenie, i nie wiem, czy lepiej sterylki umawiać, czy kolejne szczepienie

w dodatku okazało się, że marit już prawie nie ma świerzba, za to pojawił się u Malwinki - więc pewnie się zarazić zdążyła :( ale mam jakąś maść Ori..coś tam, jeszcze po czarnych kiociakach została,. wiec będę aplikować..

no i koteńki u weta bardzo grzeczne, w domu coraz się bardziej się robią milutkie :)
żeby tylko jeszcze nie bały się aparatu, to zdjęcia porobi TZ
Obrazek

sylwiapz

Post » Śro lut 13, 2013 17:22 Re: Wyrzucone na parkingu..

Oridermyl jest bardzo dobry na świerzb, ale najpierw trzeba wyczyścić uszka a na koniec zaaplikować maść głęboko, i małżowinami dobrze rozprowadzić. :ok:
Czy lekarz nie zalecił najpierw zrobienie testów na białaczkę?

Jeszcze trochę i nie będą takimi wypłoszkami zobaczysz, znam to, choćby i teraz viewtopic.php?f=13&t=150048 potrzebują czasu, aby poznać człowieka z tej drugiej, lepszej strony. :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt lut 15, 2013 13:55 Re: Wyrzucone na parkingu..

nie zalecił... przynajmniej na razie..
one całkiem zdrowo wyglądają - ładnie jedzą, załatwiają się, oczka ładne..

no i fajnie jest.. Marti ma rujkę..

najgorsze, że ta kotka, co została na parkingu pewnie zaraz będzie zakocona..
jak tu gościowi powiedzieć, że musi ją złapać już..
Obrazek

sylwiapz

Post » Pt lut 15, 2013 15:14 Re: Wyrzucone na parkingu..

sylwiapz pisze:najgorsze, że ta kotka, co została na parkingu pewnie zaraz będzie zakocona..
jak tu gościowi powiedzieć, że musi ją złapać już..

Z gościem trzeba bardzo delikatnie to wynegocjować, nic na siłę a dobre argumenty.

Koniecznie trzeba złapać i wysterylizować, bo marny los będzie przyszłych kociątek.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lut 15, 2013 16:14 Re: Wyrzucone na parkingu..

no właśnie, ale zostawiliśmy mu kontener, jedzenie.. i czekamy, zaglądamy tam co jakiś czas i bez efektów.
ma do ans telefon, mówi, że koteczka jest, że kocur przychodzi do niej, ale nieufna..

i nie wiem, o co chodzi, ale jak idę do nich do pokoju z aparatem, czy telefonem, to zaraz zmykają.
udało mi się tylko Marit pstryknąć z telefonu, zanim nie czmychnęła

za to jak w rękach mam jedzenie, nie ma problemu

już je miziam i są bardzo ciekawskie, i przyjemne, ale jak się w nich 'wyceluje' aparat, telefon nawet.. to uciekają//
Ostatnio edytowano Sob lut 23, 2013 18:20 przez sylwiapz, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

sylwiapz

Post » Pt lut 22, 2013 9:53 Re: Wyrzucone na parkingu..

pożyczyłam klatkę -łapkę..
złapał się kocur - też bezdomny, podobno od roku..Piękny rudzielec..
kota do domu - trzeba wykastrować, a klatka znów rozstawiona, może w końcu i koteczka wpadnie.
najgorsze, skąd kasę na to towarzystwo, skąd domki dla nich..
Obrazek

sylwiapz

Post » Pt lut 22, 2013 13:33 Re: Wyrzucone na parkingu..

Marit
kanapowiec, leniwiec, domatorka :) lubi pieszczoty, łagodna, spokojna, kochana :)

Obrazek

Obrazek

Malwinka
delikatna, nieśmiała, maleńka, puszysta; bardzo lubi inne koty, do ludzi dość nieufna

Obrazek

Obrazek

Maurycy:
nic nie umiem na razie powiedzieć.. brudny, chudy, ale lubi głaskania, drapanie, no i ..pojeść :)

Obrazek

Obrazek

na razie wydatki na Marit i Malwinkę:

jedzenie - RC 4kg 129
advocat - 55
wet: 67+ 12=79
szczepienia - 140

dzisiaj doszedł Maurycy - podane odrobaczenie, i od pasożytów zewnętrznych - 30 pln

wydałam już ponad 400, a muszę karmę znów zakupić, zaplanować kolejne szczepienia.. a przede wszystkim sterylizacje/kastracje
nie wiem, co robić..
Obrazek

sylwiapz

Post » Pt lut 22, 2013 16:04 Re: Wyrzucone na parkingu..

Rudzielec przepiękny i pewnie długo nie zabawi u ciebie.
Czarna Malwinka też śliczna, ale ja tam lubię takie koty jak Marit :1luvu:

Można ogłoszenia wykupić u CatAngel viewtopic.php?f=27&t=117559 tylko potrzebny jest tekst i zdjęcia.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lut 23, 2013 15:22 Re: Wyrzucone na parkingu..

na pewno trzeba wykupić, już korzystałam z 'usług' CatAngel ;)

a mam jeszcze jedną panienkę - Maję..
to ta, zamiast której najpierw Maurycy się złapał..

ale zdjęcia na razie jeszcze gorsze, bo tylko z telefonu.. Na razie jest trochę wystraszona, choć głaskać się pozwala.. ale albo wciśnięta za kanapę, albo wtulona w Maurycego głównie..
Maurycy jest prześwietny, pieszczoch, mruczek, cudowny kocurek.. na razie nie wiem, jeszcze jak do innych kotów, bo odseparowana jest ta dwójka od reszty
Za to Marit i Malwinka bardzo ładnie dogadują się z innymi kotami, Malwinka bardziej ciekawska, Marit - bardziej 'miziasta'

Maja i Maurycy:
http://www.facebook.com/sylwia.parzuchowskazareba/posts/514822555235300
Ostatnio edytowano Wto lut 26, 2013 8:48 przez sylwiapz, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

sylwiapz

Post » Sob lut 23, 2013 16:54 Re: Wyrzucone na parkingu..

Maurycy to 100% domowy mruczek, upomina się aż o pieszczoty ;) jest baaardzo fajny, bardzo kontaktowy i .. gaduła ;)

ale niepokoi mnie trochę, bo ma jeden węzeł chłonny powiększony i taki guzek jakby albo pęknięte żebro - nie umiem stwierdzić, takie wyczuwalne zgrubienie z jednej strony w okolicach mostka..
Obrazek

sylwiapz

Post » Sob lut 23, 2013 19:17 Re: Wyrzucone na parkingu..

Obrazek
Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lut 24, 2013 16:54 Re: Wyrzucone na parkingu..

CatAngel dzięki :)

martwię się o Maurycego, chciałam zacząć od kastracji (tzn. odrobaczenie podałam), ale chyba musi go najpierw wet obejrzeć..
Obrazek

sylwiapz

Post » Pon lut 25, 2013 12:10 Re: Wyrzucone na parkingu..

na jutro umówiłam Maurycego - rudzielca na kastrację
z dokładnym obejrzeniem wcześniej chłopaka .. jak pisałam, trochę mnie niepokoi..

przyznam, ze ciężko wytrzymać - niekastrowany kocur = smród okropny..

ale jest niesamowity, gaduła, łakomczuch i pieszczoch :)

edit:
czy jest jakiś fundusz, cokolwiek - dla kotów - pomocy finansowej, naprawdę nie wiem, skąd brać kasę, jak je ogarnąć.. choćby w zakresie tych sterylek/kastracji
Obrazek

sylwiapz

[następna]