Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 07, 2013 16:09 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

J.D. pisze:UWAGA!!! proszę pod ŻADNYM pozorem nie dawać kotów p.Ewie P.z Sokółki z ul.Zygmunta Starego nr tel.691...722 !!!!!
pani jest bardzo miła,sprawia wrażenie kociary;rozmawia o kotach z zaangażowaniem,-posesja na peryferiach,spokojne,fajne miejsce;kot ma być wychodzący ale generalnie do domu;koty są kochane,cała rodzina lubi zwierzaki itd.....
dobrze,że sąsiadka wie "co w trawie piszczy"...żaden tam dom dla kota-mieszkały na podwórku nawet w największe mrozy-a warunków do tego nie ma;jak "płakały" pod drzwiami były przeganiane kopniakami...
zwierzaki totalnie niedokarmione chociaż sąsiadka stara się ulżyć ich ciężkiemu losowi :(
szkoda tylko,że zastraszona przez synów owej pani Ewy boi się zeznawać w sądzie w sprawie psów,które tam pojawiają się i znikają...podesłałam policję ale cóż-zbędny trud bez świadków-skończyło się na pouczeniu...
ostatnio "koty przepadły"-w/g słów pani...szuka nowego/nowych...
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Sob lut 09, 2013 18:42 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Byłam dziś w tajnej piwniczce p.Arkadiusza. Zawiozłam jedzonko i żwirek.
Koty jakby nie te, wypiękniały, szczotkowane futerka nabierają blasku, oczka już lepiej wyglądają. Wygłaskałam stado, wyprzytulałam. Tylko Prączka dzikuska, no i Pirat, cały czas siedzi na rurze pod sufitem.
Panie Arkadiuszu, serdeczne dzięki za wielkie serce i ogrom pracy włożony w opiekę nad kotkami :1luvu:
Chytrusia i Bella pojechały dziś w świat. Randa napisze więcej o nowych domkach.
Obrazek

kassja

Post » Sob lut 09, 2013 18:56 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Chytrusia i Bella pojechały do DT u Iwony w Szubinie, biedulki mają do pokonania ponad 450km. Bella strasznie się wkurzała w kontenerku i rozkichała, dopiero, jak zobaczyła Chytrusię po sąsiedzku nieco się uspokoiła.

Koty u pana Arkadiusza zadbane, najedzone, ale ta ciągła obawa, że ktoś wykryje ich obecność, siedzenie w ciemnej, ciasnej piwnicy i najzwyczajniej dziczenie...pomóżcie, to nie jest rozwiązanie na dłuższą metę.

Prączka dziś nie pojechała, bo się wyrywała i drapała, pewnie to efekt braku kontaktu z człowiekiem. Pirat całkiem dzikawy się zrobił...i jak je wyadoptowywać...

Pan Arkadiusz dwoi się i troi, ale to nie są warunki
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Sob lut 09, 2013 19:06 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Takie wtórnie "zdziczałe" koty często szybko wracają. Zresztą, czy kot do adopcji to zawsze ma być ciepłą przytulanką? W nowym domu i tak wszyscy muszą się pokochać od nowa.
Chapeu bas dla Pana Arkadiusza. To jest ktoś, z kim bym się mleka napił.
Jak to dobrze, że kolejne kociska znajdują domy. Cieszymy się wszyscy. :D

Albert, Odik, Maruda.
I Villentretenmerth.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob lut 09, 2013 20:05 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Villentretenmerth pisze:Chapeu bas dla Pana Arkadiusza. To jest ktoś, z kim bym się mleka napił.

choć mleka nie piję, z Panem Arkadiuszem ZAWSZE :1luvu:

ludzie wolą generalnie miziaste koty i wtórne dziczenie jest problemem
ObrazekObrazek

Randa

Post » Sob lut 09, 2013 20:28 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

No tak, ale adoptujący powinien mieć świadomość, że mogą być trudności. My akurat mieliśmy niespotykane szczęście - Odik wszedł w nowe życie natychmiast, tak jakby wlożył własne, dobrze dopasowane, zgubione kiedyś buty. Maru, znakomicie przygotowany i wspaniale wyposażony przez Avian przesiedział pod łózkiem tylko tydzień. Mieliśmy szczęście. Nie zawsze tak jest jednak i świadomy adoptujący powinien to brać pod uwagę. Ja też się z tym liczyłem i nie oczekiwałem, że wszystko będzie ok. "od zaraz". Ale się udało. :D
Na kota trzeba zasłużyć. Na "miziastego" trzeba zasłużyć się kotu.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Sob lut 09, 2013 21:00 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Kotki 20 min.temu dojechaly do mnie,Chytrusia siedzi grzecznie z Marcelem w jego legowisku jest totalnie przerazona ale nie ucieka za to Bella kawal czorta najpierw probowala zdemolowac kompa a potem czmychnela na stryszek gdzie sa kuwety pewnie sie gdzies zaszyla ciekawe kiedy wylezie,Bella wyplosz totalny ale miejmy nadzieje ze jak zobaczy inne kociaste to przestanie uciekac.

2tf9ak8

Od: Czw lut 03, 2011 0:36

Post » Sob lut 09, 2013 22:48 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Dziewczyny, nie wygłupiajcie się, pokażcie, co potraficie, jakie jesteście cudowne i wspaniałe.

Iwona, jak z ogłoszeniami adopcyjnymi dla dziewczynek? Czy robisz sama ogłoszenia dla swoich tymczasów, czy my mamy je robić? Jeśli my, to na jakie województwo i jakie namiary podawać w ogłoszeniach?

No i tradycyjnie czekamy na ładne fotki :D

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Sob lut 09, 2013 23:54 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

issey nie robie sama bo po prostu nie mam czasu a i nie za bardzo umiem umowilismy sie z Ala ze wy robicie ogloszenia i dajcie na kuj-pom z moim nr tel.785 466 772,dziewczyny powoli sie ogarniaja obie juz byly w kuwetach Chytrusia zrobila co swoje i wrocila do pokoju a za chwile przyszla Bella ale nie weszla tylko siedzi na progu widzialam ze Bella poskubala troche chrupek mysle ze jutro bedzie juz ok moje troche posykuja ale one tak zawsze na nowych lokatorow.Odezwe sie jutro.

2tf9ak8

Od: Czw lut 03, 2011 0:36

Post » Nie lut 10, 2013 8:06 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Randa pisze:agastra i vip odpowiedziały, ale nie mają doświadczenia w pa, agastra będzie nam kogoś szukać, czekam na odpowiedź od KasiD

I co wypaliła wizyta PA?

Z Lublina jest jeszcze katarzyna1207.

http://imageshack.us/g/16/chytrusia2.jpg/
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

issey32

Post » Nie lut 10, 2013 9:43 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

issey32 pisze:
Randa pisze:agastra i vip odpowiedziały, ale nie mają doświadczenia w pa, agastra będzie nam kogoś szukać, czekam na odpowiedź od KasiD

I co wypaliła wizyta PA?

Z Lublina jest jeszcze katarzyna1207.

Anda ma też w profilu wpisany Lublin
Obrazek

kassja

Post » Nie lut 10, 2013 10:39 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

Była bitwa o Edzię, a teraz będzie bitwa o Bunię - oba domy w lubelskiem

Państwo, którzy zgłosili się wcześniej wydają się bardzo fajni, zwierzolubni i bardzo na Bunię czekają, pani jak usłyszała, że jest problem ze znalezieniem kogoś do pa, poszła do swojej lecznicy, gdzie od lat leczy zwierzęta, dała numer do pani weterynarz oraz numer do Kasi z fundacji Felix, która z tą lecznicą współpracuje - i w ten sposób pomaga nam szukać kogoś do pa. Podoba mi się jej zaangażowanie. Do Kasi dzwoniłam, mówiła, że sama nie może, ale żeby wrzucić prośbę na kociarnię, gdzie jest jakiś watek dziweczyn z Lublina. Kto tu jest na miau oblatany, wrzućcie proszę.

No i pojawiła się też druga propozycja http://koty.adresforum.pl/widzieliscie- ... c2c5a497dc
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie lut 10, 2013 10:53 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

O rany 8O
Ale się narobiło! A może Państwo z okolic Lublina mogliby wziąć innego kotka, czy tylko Bunia wchodzi w grę?
Randa na tym forum jest jeszcze Rutututu (post na 1-szej strone), która mieszka w Jaworznie i zgłaszała chęć pomocy. Może warto dowiedzieć się, o jaką pomoc chodzi. Pozwolę sobie zacytować:
"Ja bym mogła pomoc tylko gdyby jakiś kot jechał w okolicy Katowic. Nigdzie dalej nie pomogę, bo własnego środka transportu nie mam."

issey32

Post » Nie lut 10, 2013 10:55 Re: Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!

jedni i drudzy chcą tylko Bunię
ale ta rutututu pisze tylko o transporcie w stronę Katowic
ObrazekObrazek

Randa

[poprzednia][następna]