Łapanki MT2 kto połapie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 23, 2013 15:03 Re: Łapanki MT 2 Norweski OPERACJA

Jutro będziemy wiedzieć więcej.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw sty 24, 2013 23:43 Re: Łapanki MT 2 Norweski OPERACJA

I co z Leonem?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt sty 25, 2013 9:25 Re: Łapanki MT 2 Norweski OPERACJA

Zapraszam do wątku Leonowego :)
viewtopic.php?f=13&t=150111

W poniedziałek operacja
wczoraj były badania, przeróżne, ich wyników na razie nie komentuję, bo w poniedziałek będzie powtórka (dla pewności)

Generalnie operacja musi być
w poniedziałek będzie składany
A na razie przetykany jest parafiną
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lut 08, 2013 22:03 Re: Łapanki MT 2

Uzupełniam, bo ostatnio bardzo nie mam czasu :(

Mam wielki kamień, ciąży mi na sercu. Oto on
Obrazek

Chciałam ją zabrać, szukałam domu tymczasowego, próbowałam. Ale pewna pani z wątku Leona zrobiła zamieszanie i w lecznicy od tego czasu nie jestem miłym gościem. Rozumiem to. Bo się czepiam, bo szukam, bo kombinuję, bo próbuję uratować to małe życie. A to tylko kot... Kotka. Bura, przestraszona. Dałam jej trzy razy puszeczkę, zjadła z apetytem. Tyle wiem. Dostawała antybiotyki, bo miała KK. Tyle wiem...
Nie byłam tam od 2 tygodni i nie wejdę na razie do szpitalika - ale może ktoś ma wolne miejsce dla niej? Jest wspaniała, mruczy, mizia się... jest piękna

Obrazek
Rudy i kremus... hehe. tak reklamowałam. Przepiękne są. Oba. Ale dzikie. Wykastrowane pojechały w miejsce wypuszczenia. Też ciążą mi na sumieniu, bo przecież mnie nie znały, mogły atakować, bo mnie nie znały...

I ON...
Obrazek

Przyszedł pewnego jesiennego dnia i zamieszkał pod budką na szrocie. Przyszykowałam dla niego budkę, zawiozłam na zabieg. Ale był kiepski. Zrobiliśmy badania krwi, które wykazały białaczkę. W jamie ustnej miał same nadżerki, zęby wypadały, chłopak ledwo żył. Podjęłam trudną decyzję, konsultowaną z kilkoma osobami.... Gdyby nie był aż tak dziki, można byłoby go zamknąć w pokoju, dożywotnio leczyć... Ale on był tak dziki, że nie dało rady nawet wymienić mu miski z jedzeniem.
Odszedł. Właściwie to ja go odeszłam

Im głębiej w matrix tym bardziej boli
Ignorancja to błogosławieństwo...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lut 08, 2013 22:14 Re: Łapanki MT 2

Tak, ignorancja to błogosławieństwo...

Byłaś błogosławieństwem dzikusa. Mimo że boli tak bardzo
[']
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob lut 09, 2013 0:15 Re: Łapanki MT 2

Ano, wygodniej nie widzieć.

Ktoś Ci a właściwie kotom zrobił niedźwiedzią przysługę. Ciekawe czy sam jakimś kotom pomoże w zamian.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob lut 09, 2013 0:34 Re: Łapanki MT 2

Za NIEGO... [']
:(

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Sob lut 09, 2013 8:41 Re: Łapanki MT 2

Pani od zamieszania z Leonem nic nie zrobi. Pomieszała, pomąciła i zniknęła. Myślę, że nie zdaje sobie sprawy, co zrobiła (taką przynajmniej mam nadzieję). Długo będę naprawiać stosunki z lecznicą. Na razie nie ma nikogo innego, kto by tam mógł wejść, obejrzeć zwierzaki i ratować te oswojone...

W budce po NIM zamieszkał kot. Widziałam uklepane ścinki polarowe. To pewnie "mój" buras, który mieszka tam od małego, ale nigdy na szrocie nie nocował. Muszę się przyjrzeć.

W gminie zamieszanie - kiepska karma została kupiona na całą Warszawę - wiecie o tym? Centralnie wydane i zaoszczędzone pieniądze (przynajmniej w myślach urzędników). Bo taniej. Kupili na całą Warszawę PUPILA. Szajs. Koty tego nie jedzą, więc karmicielki przestaną przychodzić po karmę - bo po co dźwigać ciężkie puszki, skoro nikt tego nie zje. Problem rozwiąże się sam - bo nikt nie przychodzi po karmę, znaczy się, że nie jest potrzebna.
Chcę napisać pismo, ale nie wiem jakich argumentów użyć... Może macie jakieś pomysły?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob lut 09, 2013 10:09 Re: Łapanki MT 2

A tego co napisalas?

Wspolczuje sytuacji :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Sob lut 09, 2013 11:07 Re: Łapanki MT 2

Nie wiem, czy dla urzędników ten argument ma sens, bo przecież kupili więcej karmy (bo była najtańsza)
Jak powiem, że koty tego nie jedzą, to pewnie odpowiedzą, że znaczy się, że nie są głodne...
Jak przekonać, że należy kupić TROCHĘ mniej karmy, ale LEPSZEJ? :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lut 11, 2013 10:28 Re: Łapanki MT 2

Tajdzi ,wiem o karmie zakupionej na całą Warszawę.Ale w Śródmieściu był już pupil ,chyba 2 ,3 lata temu.
Kłociłam się ,ale Panie w gminie powiedziały że one mają opinie od karmicielek że pupil jest lepszy niż kitekat.
Padłam ,które karmicielki są takie mądre?podobno dużo ,taką usłyszałam odpowiedź.Wywalone pieniądze :evil:
ale ja myślę że trzeba odebrać ,nawet gdybym miała puszki wysłać gdzieś na wieś.
Nie mam pomysłu ,co można napisać .Najlepiej jak dużo osób wyrazi swoje zdanie na temat karmy :twisted:
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Pon lut 11, 2013 10:34 Re: Łapanki MT 2

Dobrze. Napiszę pismo, wstawię wzór i poproszę o Waszą pomoc.
Systematyczne zalewanie gmin z CC do Hanny Gronkiewicz-Waltz, powinno pomóc... Mam nadzieje...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw mar 21, 2013 9:56 Re: Łapanki MT 2

ok. Trochę się działo, ale mało było czasu na pisanie.
Sezon łapankowy zaczęty, w miejscach, gdzie koty mają schronienie.
Niestety lecznica nie idzie nam na rękę i jest zakaz przyprowadzania kotów w weekendy. Muszę o tym porozmawiać, bo weekend jest tak na prawdę jednym czasem, kiedy mogę porządnie zająć się tym tematem.

Wczoraj łapałam kocurka z kłapniętym uchem na Polfie - jest wykastrowany, ale chyba zaatakował go świerzb, bo drapie to uszko i kładzie.
Oczywiście miał w poważaniu klatkę. Czy ma ktoś z was doświadczenie w łapaniu dorosłego kota w podbierak? On podchodzi w miarę blisko do człowieka, jak jest miseczka - ale do klatki wejść nie chce... Bardzo przydała by się pomoc...

Złapała się za to gruuuubaaaaa kocica. W transporterku okazało się jednak, że ma nacięte uszko.
Chyba za dobrze karmimy na Polfie ;) ;) ;)

Do łapania czeka ok 12 kotów w okolicach Modlińskiej (mam kontakt od karmicielki)
5-7 kotów pod Grota - w tym kilka w kanałach.
2 na Polfie
3-5 pod Auchon
3-5 pod E.C Wola

To tak na dobry początek sezonu
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw mar 21, 2013 10:01 Re: Łapanki MT 2

chyba do podbieraka to bym Vvu poleciła
tylko czy zechce?
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw mar 21, 2013 10:10 Re: Łapanki MT 2

Napisałam na FB, może zauważy :) Nie chciałabym być strasznie namolna, bo w zeszłym roku wymęczyłam go bardzo ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]