Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 08, 2012 21:15 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Mi też, ale domów dla małych jak na lekarstwo... Najważniejsze, że będzie miała domek i nie trafi do schronu...

Franco

Od: Śro wrz 12, 2012 21:58

Post » Nie lis 11, 2012 17:45 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Manga ma nowy domek. Jest już w Warszawie. Szybko się podobno zaadoptowała, była grzeczna w czasie podróży, nowi właściciele zachwyceni. Teraz tylko Uziak :D :D :D

Franco

Post » Nie lis 11, 2012 17:48 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Powodzenia w nowym domku! :ok:
I za domek dla Uzi :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro lis 14, 2012 16:56 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Raz jeszcze ponawiam apel na domek dla młodej kotki. Uzi jest niezależna, ciekawska, ma charakter kotka stodółkowego. Bardzo dobrze czułaby się jako kot wychodzący pod nadzorem. Jest jednak przyzwyczajona do mieszkania, więc na pewno nie będzie sprawiała kłopotów także jako typowy kot domowy, który na świat spogląda raczej tylko przez okienko.
Przyzwyczajona do obecności innych zwierząt- kotów i psów. Nie drapie, nie gryzie, nie prycha, tylko za bardzo nie lubi być noszona na rękach. Jednak przychodzi spać do łóżka i bardzo lubi być głaskana.
Bardzo proszę o dom dla kotki- sam mam swoje 4 własne koty i dwa psy- wszystko znajdy, mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu w kamienicy i nie mam warunków- ani mieszkaniowych, ani finansowych na zatrzymanie kota.

Franco

Post » Sob lis 17, 2012 0:18 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Masz jakieś wieści od Mangi? Dobrze jej się układa?
Obrazek

hanelka

Post » Sob lis 17, 2012 21:00 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Manga szybko się zaaklimatyzowała. Bardzo grzecznie zniosła podróż, od razu wskoczyła na fotel i znalazła swoje posłanko w nowym domu. Pani, która ja wzięła jest na emeryturze i ma naprawdę dużo czasu. To dobrze, mała nie będzie samotna. Uzi trochę tęskniła, przez trzy dni była apatyczna, ale już wszystko wróciło do normy. Znowu szaleje, biega i rozrabia. I czeka na swój domek.

Franco

Post » Sob lis 17, 2012 21:13 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Szkoda, że pani nie wzięła ich obydwu. Dopiero wtedy miałaby naprawdę dużo radości i kotki byłyby szczęśliwe. Dwa koty sprawiają dużo mniej kłopotu niż jeden. Szkoda...
biedny Uziolek. Niech się jej poszczęści :ok:
Obrazek

hanelka

Post » Sob gru 08, 2012 23:32 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Co słychać u dziewczyn? Czy manga ma się dobrze? Czy Uziolek znalazła dom?
Obrazek

hanelka

Post » Pon gru 10, 2012 14:16 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Manga jest w nowym domku i jest szczęśliwa, podobnie jak jej właściciele. Uzi nadal jest u mnie, spróbuję raz jeszcze dać płatne ogłoszenia, może to coś da. Kotka niedługo zostanie zaszczepiona i prawdopodobnie oddana do schroniska, bo nie ma sensu, żeby zarówno ona, jak i my dalej się do niej przyzwyczajali. Po prostu nie mogę mieć 5 kotów i dwóch psów...

Franco

Post » Pon gru 10, 2012 14:33 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Błagam, tylko nie oddawaj jej do schroniska! To nie jest miejsce dla kotów. Dla nikogo, ale dla kotów szczególnie. Zabije ją to. Jeśli masz kontakt z opiekunami Mangi, spróbuj pogadać o Uzi, może się zdecydują, jeśli użyjesz dobrych argumentów. A tak to poczekaj, aż inny dom się znajdzie. Łatwiej jej będzie zaaklimatyzować się, niż jakby przeszła przez piekło schroniska, kiedy u ciebie zaznała już bezpieczeństwa i miłości
Obrazek

hanelka

Post » Pon gru 10, 2012 19:34 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Wstaw tutaj nowe zdjęcia kici, zmień tytuł.
Może ktoś ją wypatrzy?
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt gru 14, 2012 10:25 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Ciągle myślę o Uzi. Nie wiem, może to już robiłeś... Można zamówić pakiet ogłoszeń u CatAngel. To kosztuje jakieś nieduże pieniądze, chyba 15 zł. Piszesz tekst ogłoszenia, dajesz zdjęcia i CalAngel zamieszcza to chyba na 130 portalach, o ile dobrze pamiętam.
Może w ten sposób znajdzie się domek...
Obrazek

hanelka

Post » Sob gru 15, 2012 10:52 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Na zimę na pewno nie oddam. Siedzi bezpiecznie u mnie w domu. Niestety Pani od Mangi zdecydowana jest tylko na 1 kota i nie dała się przekonać, chociaż wielokrotnie próbowałem. Dzisiaj zrobię zdjęcie i wrzucę na forum.

Franco

Post » Sob gru 15, 2012 10:55 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Jeśli nie masz czasu robić ogłoszeń, może jednak skorzystasz z pomocy. Kilka osób na forum robi ogłoszenia za drobną opłatą. Na forum trudno będzie znaleźć dom. Tu większość osób jest mocno przekocona
Obrazek

hanelka

Post » Pt lut 08, 2013 22:47 Re: Koty wrzucone w worku do Wisły- Płock CZEKAJĄ NA DOM...

Jak tam sytuacja?? czy koteczka znalazła domek ?
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]