KOCIA CHATKA zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 08, 2013 22:26 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dziś dyżur jak zwykle w tym okresie spokojny :D praktycznie normalne nudy :(
No i fajna niespodzianka :1luvu: do domku pojechała Sabrinka i Jill, rodzinka 3 osobowa przyjechała babcia, mama, wnuczka - miały przyjechać po Sabrinkę i zabrały obydwie dziewczynki. W domu czeka na nich kolega adoptowany ze schroniska w Bielsku-Białej.
Domek bardzo fajny mówię o wszystkich Paniach :D dziewczyny będą mieszkały w Czechowicach-Dziedzicach, ale na wsi jak Panie powiedziały, kolega oczywiscie wykastrowany i dziewczyny jak dojrzeją zostaną wysterylizowane, do dyspozycji będą miały dom i ogród jak to Panie powiedziały to nie koty mieszkają u nich a one u kotów :D
W prezencie nasze kociaki dostały 10kg wór suchego jedzonka Sanabelle, kilka puszek mokrego jedzonka, a my dostałyśmy pyszną bombonierkę, czekolady i kawę :1luvu:
Noż kurde ja dziś też miałam problem z otworzeniem zdrowej częsci, ale udało się :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt lut 08, 2013 22:41 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Dzisiaj znaleźliśmy rudo-białą kotkę na 99% domowa. Bez problemu podeszła do nas i dała się wziąsc na ręce. Na razie jest w Chatce jest w dolnym boksie. Jutro jedzie na testy, ale wygląda na zdrową. Jest podejrzenie ze może być w ciąży. Postaramy się zorientować czy komuś u nas w okolicy nie zaginęła. Jeżeli nie będziemy jej szukać domu.
Ostatnio edytowano Sob lut 09, 2013 9:30 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 08, 2013 22:41 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

balbina38 pisze:No ita najmniej przyjemna wiadomość,odebrałam fakturę z czynsz: 1921,33

Łożesz jakaś masakra 8O Beatko bardzo Cię proszę posprawdzaj kwestie związane z licznikiem za prąd - bo albo nie odczytali licznika albo im się coś popierniczyło :? bo wyszło za prąd i media za miesiąc 1300zł chyba że nie odczytali w poprzednnim miesiącu, albo co :(
Ale cóż jeszcze troszkę musimy się pomęczyć :mrgreen: niestety.
Dziś ekipa była oglądać nowe lokum - i tak decyzja już zapadła bo wypowiedzenie na straym miejscu złożone. Krótkie ustalenia - pierwsze pomieszczenie super - Marcin obczai sprawę podciągnięcia wody, można wykafelkować do jakiegoś poziomu ściany jakby kociaki miały zamiar lać po ścianach i trzeba chyba też położyć kafelki na podłodze na tym wąskim pasku gdzie ich nie ma. Zabezpieczenia na okna przeniesiemy z obecnek kociarni.
Drugie pomieszczenie jednak zdecydowaliśmy się że poprosimy o remont - trzeba przeciągnąć rurki na kaloryfer, wymienic okno, założyć drzwi, elektryka i podwieszany sufit tak że troszkę roboty jest.
Jakby nam się udało zrobić szybko 1 pomieszczenie mozna kociaste przenieśc i część rzeczy, nie ponosilibyśmy już kosztó ogrzewania na stram miejscu, a remont drugiego pomieszczenia będzie trwał i potem możemy się przenieśc na gotowe.
Tak, że dzieje się :ryk: dużo pracy i kosztów przed nami.
No i najważniejsze w tym samym miejscu będziemy miały weta :1luvu: tak że jak kociak chory to zabieramy pod pachę tylko :D albo nawet dorobimy klucz Pani Doktor :D

terenia1

Post » Sob lut 09, 2013 13:25 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

może na tej fakturze jest wyrównanie za prąd za drugie półrocze, bo zwykle w styczniu jest wyrównanie

śliczna ta ruda kicia, podobna do mojej Rudzinki, tylko mniejsza
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 09, 2013 16:12 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Niestety nie zdążyliśmy dzisiaj zabrać rudo-białej kotki do weterynarza jutro postaramy się wszystko załatwić, jeśli nie znajdzie się jej właściciel to mamy wstępnie dt dla małej oby badania i testy wyszły ok :ok: . Mała dostała na imię Rubi :wink: .Marcin

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lut 09, 2013 18:44 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Obrazek

to my Tofik i Elenka - grzejemy futerka i wypatrujemy wiosny
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lut 09, 2013 19:00 Re: nowy wątek proszę nie pisać

Grafik dyżurów na tydzień od 11.02.2013r. do 17.02.2013 r.
11.02. pon. rano brak wiecz. Teresa
12.02. wtorek rano brak wiecz. brak
13.02. środa rano brak wiecz. Teresa
14.02. czwartek rano brak wiecz. brak
15.02. piątek rano brak wiecz. brak
16.02.sobota rano brak wiecz. brak
17.02 niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Sob lut 09, 2013 19:08 Re: nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 11.02.2013r. do 17.02.2013 r.
11.02. pon. rano brak wiecz. Teresa
12.02. wtorek rano brak wiecz. brak
13.02. środa rano brak wiecz. Teresa
14.02. czwartek rano brak wiecz. brak
15.02. piątek rano brak wiecz. brak
16.02.sobota rano brak wiecz. brak
17.02 niedziela rano brak wiecz. brak

poniedziałek i piątek
oczywiście rano
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lut 09, 2013 20:11 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Dziś przywiozłam do kociarni Kubusia 9 letniego kociaka cały czarny dałam go na zdrową - w schronisku warczał Piotrek się natrudził zanim go zapakował do konenerka, wypuszczony siedzi w budce - wystraszony bardzo ale da się dotknąc i pogłaskać, poza tym chyba w całkiem dobrej formie jak na 9 latka.
Amelkę przeniosłam na zdrową - niestety nie za dobrze jej to posłuzył , z boksu wyciagnęłam ją bez problemu ale na zdrowej znów wróciła dawna Amelka - no nie wiem czy ma tam być czy dać ją spowrotem do boksu :(
Przywiozłam też jeszcze dwa kociaki - czarny Nosek siedzi w boksie dla niego tlko karma hipoalergiczna such jest worek karmy dla niego tam gdzie karmy specjalistyczne. I przywiozłam Pchełkę, w schronie zaczęła wymiotować nie je. Mamy ją obserwować, ale Martadzwoniła i mówiła że boks zarzygany :( Ustalam kto ja jutro zawiezie do weta na badania.

terenia1

Post » Sob lut 09, 2013 20:47 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Pchełkę do Lupusa zabierze o 10 rano jutro Wiesiu, może by też zabrać Alę przy okazji?

terenia1

Post » Sob lut 09, 2013 21:02 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

terenia1 pisze:Pchełkę do Lupusa zabierze o 10 rano jutro Wiesiu, może by też zabrać Alę przy okazji?

Tereniu to najlepiej zadzwoń do Wiesia...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Sob lut 09, 2013 21:49 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Amelcia trochę zdenerwowana, ale dotknąc się dała. Zobaczymy jak się rozkręci. Szkoda trzymac zdrowego kota w boksie, tym bardziej że ona zrobiła się gruba, tak jak reszta towarzystwa na zdrowej, wiec musi się gwiazda ruszac :wink:
Kubuś narazie spanikowany, przy mnie nie jadł, zostawiłam mu pełną michę pod nosem może zje jak wszyscy pójdą spac. Przebiegł po kociarni na płaskich nóżkach, to raczej dobry znak, bo kociak nie siedzi skulony w jednym miejscu. Bardzo prosił żeby go nie ruszac, więc nie ruszałam :wink:
Pchełka jutro do weta obowiązkowo.
Nosek to spory kocur, przeniosłam go do górnego podwójnego boksu, bo zwolnił się po Soni. Był z tego powodu baaardzo zadowolony, rozciągnął się na całą długośc. Co on ma z okiem?
Rubi ma dziki apetyt. Nie lubią się z Łezkiem.
Bolek tęskni za towarzystwem młodych kociaków, jest bardzo zabawowy.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lut 09, 2013 22:07 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Czyli Sonia opuściła boks :) a jak sobie radzi na zewnątrz?
Nie dziwię się że Noskowi spodobał się duzy boks on w schronisku był od września i cały czas albo klatka albo malutki boks :(
Marta jak Wiesiu jutro podjedzie spytaj czy może zabrać Alę - niech może Pani Doktor ją obejrzy i sprawdzi też w kierunku grzyba. Ona dziś też tak dziwnie przełykała.

terenia1

Post » Sob lut 09, 2013 22:29 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

Sonia jest troszkę płochliwa, ale narazie z kotami dobrze sobie radzi i jest bardzo zadowolona z wolności.
Nosek straszliwie chce wyjśc z boksu, wyskakiwał mi dzisiaj kilka razy. Jak rozumiem on siedzi ze względu na dietę?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob lut 09, 2013 22:36 Re: KOCIA CHATKA zapraszamy

The Szops pisze:Sonia jest troszkę płochliwa, ale narazie z kotami dobrze sobie radzi i jest bardzo zadowolona z wolności.
Nosek straszliwie chce wyjśc z boksu, wyskakiwał mi dzisiaj kilka razy. Jak rozumiem on siedzi ze względu na dietę?

Sonia w schronie była strachulcem - a na rękach jeden wielki traktor...
Nosek vel Karol uwielbia być głaskany...ale ma też swoje humory... i BARDZO nie lubi wchodzić do kontenerka o czym przekonała się dzisiaj Terenia. Dieta dla Noska OBOWIĄZKOWA. Karma tylko sucha dla alergików. Nosek ma na grzbiecie 2 rany - jak jedna się ładnie zagoiła to powstała druga.... dlatego teraz jest na obserwacji w kierunku alergii...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]