Badylek [*] i wracający z adopcji Mroczek [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 08, 2013 13:05 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Właśnie zrobiłam umowę adopcyjną.
Ciut mi smutno.

Mam nadzieję, że czarnego majestatu za kark brać nie będę musiała. Ufa mi tak, że po jedzenie nawet jak stoję obok do transporterka włazi tak głęboko, że tylko czubek ogona widać.

Myszko, ale głupio przy domku płakać...
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt lut 08, 2013 13:06 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

To trzymamy teraz tylko kciuki :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pt lut 08, 2013 14:30 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Treść umowy adopcyjnej:

USTALENIA UMOWY:
1. Dom tymczasowy zastrzega sobie prawo przeprowadzenia inspekcji w nowym miejscu pobytu adoptowanego zwierzęcia, po ustaleniu dogodnego terminu wraz z osobą adoptującą.
2. Osoba adoptująca jest zobowiązana do opieki i zapewnienia godnych warunków życia zwierzęciu adoptowanemu zgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt i innymi przepisami prawa, a w szczególności do właściwego dla gatunku karmienia, pielęgnacji, zapewnienia stałej opieki lekarskiej oraz dokonywania okresowych szczepień ochronnych.
3. Niedozwolone jest swobodne wypuszczanie zwierzęcia na tereny otwarte bez dozoru.
4. Adoptujący zobowiązuje się o poinformowaniu domu tymczasowego w razie zaginięcia, ciężkiej choroby lub śmierci powierzonego zwierzęcia.
5. Od momentu przekazania zwierzęcia jego opiekunem prawnym staje się osoba adoptująca.
6. Osoba adoptująca może w każdej chwili zwrócić zwierzę osobie oddającej.
7. W razie gdyby zwierzę nie spełniło oczekiwań adoptującego, zwróci on je domu tymczasowemu (nie przekaże go osobom trzecim, nie porzuci, nie odda do schroniska).
8. Wszelkie koszty związane z opieką nad zwierzęciem adoptowanym, a w szczególności koszty badań i szczepień lekarskich, zakupu karmy i przedmiotów osobistych zwierzęcia ponosi od momentu przekazania osoba adoptująca zwierzę.
9. Osoba adoptująca zobowiązuje się do udzielania w najdogodniejszy dla siebie sposób (list, email, telefon) informacji wolontariuszowi o przebiegu aklimatyzacji zwierzęcia do nowych warunków życia.
10. Osoba adoptująca jest świadoma, że niedotrzymanie przeze mnie powyższych warunków umowy oraz inne działania niezgodne z Ustawą o Ochronie Zwierząt z dnia 21.08.1997 stanowią podstawę do odebrania przez dom tymczasowy powierzonego mi zwierzęcia.

Adoptujący został poinformowany o stanie zdrowia zwierzęcia.

Niniejsza umowa sporządzona została w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach. Każda ze stron oświadcza, ze zapoznała się z treścią niniejszej umowy, a także otrzymała po jednym egzemplarzu. Dane osobowe zawarte w umowie nie będą rozpowszechniane ani nie zostaną wykorzystane w inny sposób przez żadną ze stron.

Jeżeli macie jakieś uwagi - proszę, napiszcie, postarałam się poskładać do kupy, ale troszkę nerwowo (bo w pracy), a poza tym - pierwszy raz to robię ;)
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Pt lut 08, 2013 14:40 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

caldien pisze:Treść umowy adopcyjnej:

USTALENIA UMOWY:
1. Dom tymczasowy zastrzega sobie prawo przeprowadzenia inspekcji w nowym miejscu pobytu adoptowanego zwierzęcia, po ustaleniu dogodnego terminu wraz z osobą adoptującą.
2. Osoba adoptująca jest zobowiązana do opieki i zapewnienia godnych warunków życia zwierzęciu adoptowanemu zgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt i innymi przepisami prawa, a w szczególności do właściwego dla gatunku karmienia, pielęgnacji, zapewnienia stałej opieki lekarskiej oraz dokonywania okresowych szczepień ochronnych.
3. Niedozwolone jest swobodne wypuszczanie zwierzęcia na tereny otwarte bez dozoru.
4. Adoptujący zobowiązuje się o poinformowaniu domu tymczasowego w razie zaginięcia, ciężkiej choroby lub śmierci powierzonego zwierzęcia.
5. Od momentu przekazania zwierzęcia jego opiekunem prawnym staje się osoba adoptująca.
6. Osoba adoptująca może w każdej chwili zwrócić zwierzę osobie oddającej.
7. W razie gdyby zwierzę nie spełniło oczekiwań adoptującego, zwróci on je domu tymczasowemu (nie przekaże go osobom trzecim, nie porzuci, nie odda do schroniska).
8. Wszelkie koszty związane z opieką nad zwierzęciem adoptowanym, a w szczególności koszty badań i szczepień lekarskich, zakupu karmy i przedmiotów osobistych zwierzęcia ponosi od momentu przekazania osoba adoptująca zwierzę.
9. Osoba adoptująca zobowiązuje się do udzielania w najdogodniejszy dla siebie sposób (list, email, telefon) informacji wolontariuszowi o przebiegu aklimatyzacji zwierzęcia do nowych warunków życia.
10. Osoba adoptująca jest świadoma, że niedotrzymanie przeze mnie powyższych warunków umowy oraz inne działania niezgodne z Ustawą o Ochronie Zwierząt z dnia 21.08.1997 (wraz z nowelizacją obowiązującą od 1.01.2012) stanowią podstawę do odebrania przez dom tymczasowy powierzonego mi zwierzęcia.

Adoptujący został poinformowany o stanie zdrowia zwierzęcia.

Niniejsza umowa sporządzona została w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach. Każda ze stron oświadcza, ze zapoznała się z treścią niniejszej umowy, a także otrzymała po jednym egzemplarzu. Dane osobowe zawarte w umowie nie będą rozpowszechniane ani nie zostaną wykorzystane w inny sposób przez żadną ze stron.

Jeżeli macie jakieś uwagi - proszę, napiszcie, postarałam się poskładać do kupy, ale troszkę nerwowo (bo w pracy), a poza tym - pierwszy raz to robię ;)

wieczorem jeszcze popatrzę, bo teraz intensywnie pracuję

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lut 09, 2013 11:39 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Popakowaliśmy się.
Miałam milion myszek do zabawy, nei umiem znaleźć ani jednej. Przepadły w czarnej dziurze :roll:
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Sob lut 09, 2013 12:05 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Myślę o Was ciepło :ok:

jaaana

Post » Sob lut 09, 2013 13:48 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Oj, choć jedna niech się znajdzie, niech ma swoje znane zapachy, coś swojego.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 09, 2013 15:12 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Kocyk,reczniczek z jego zapachem to dobry pomysl. Kciuki za aklimatyzacje trzymam-a zmienialabym slowo inspekcja na wizyte po adopcji :oops:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob lut 09, 2013 15:15 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Dostanie wyprawkę dostanie :D Caldien go nie skrzywdzi :1luvu:
Tak mi smutno, że nie będę miała wieści o Czarnulu :(

jaaana

Post » Sob lut 09, 2013 16:25 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Jakieś wieści pewnie będą.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lut 09, 2013 16:27 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

Ale na wiele nie liczę :(

Kurde, chyba teraz trwa przeprowadzka, Mroczuś, bądź szczęśliwy!

jaaana

Post » Sob lut 09, 2013 18:10 Re: Mroczek - czarny piękniś. W sobotę jedziemy do DS!

mroczek odwieziony do nowego domku.
do transporterka wglaskalam go. poryczalam sie jak zamknelam klatke. tak mi zaufal a ja...
byl w strasznym szoku, probowal rozwalic transporter od srodka, w czasie podrozy co jakis czas sie rzucal. obsyczal mnie okrutnie :(

w domku otworzylam mu klatke, wystawil lepek - nawet udalo mi sie go poglaskac, po lk 10 sekundach pobiegl za kanape i sie schowal.

dzisiaj w domu nie nocuje bo bedzie mio zbyt smutno. bez mroczka miauczacego o glaski spod fotela...

pisze z komorki, dlatego tak nieskladnie.
wiecie, tak naprawde wcale a wcale ni chcialam go oddawac, tak strasznie chcialabym zeby mogl zostac...

ps. dostal swoj kocyk, miseczki, drapak, parapetnik, nawet kuweta jego...
ObrazekObrazekObrazek

caldien

[poprzednia][następna]