ale jak do dr House to może być bez anty

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Magija pisze:ale można fajne na prawdę sobie zrobic w filmannie czy vision express, czesto są tam promocje
Płyn do mycia naczyń + zimna woda do opłukania i nagle świat nabiera ostrościMagija pisze:(...) te z vision szklane właśnie spokojnie myję wodą z mydłem pod kranem i wycieram papierowym ręcznikiem (...)
maueczarne pisze:Ja za swoje oprawki sporo zapłaciłam, ale mogłam wybierać, bo firma dała aż 350złTylko, że już 2lata w nich chodzę i zniszczyły się, bo muszę nosić na co dzień. Jak teraz zobaczyłam ceny nowych oprawek i ceny szkieł to padłam. Ponoszę jeszcze te
Magija pisze:ja teraz musiałam zrobić okulary bo bardzo pogorszył mi się wzrok po chemii, wybrałam vision własnie z tą promocją, nie narzekam na szkła, wręcz jestem zachwycona ale ja zawsze z kolei wybieram szybki szklane, nigdy plastiki bo nie umiem ich nie porysować i zawsze po kilku miesiącach miałam już ryski
okulary noszę non-stop więc porysowane średnio się widzi i oko sie męczy
te z vision szklane właśnie spokojnie myję wodą z mydłem pod kranem i wycieram papierowym ręcznikiem, choc w sumie wcale nie musze bo woda sama spływa ze szkieł
bardzo je sobie chwalę
Alyaa pisze:Jeżeli nie masz bardzo zniszczonych oprawek i je lubisz możesz wymienić same szkła - wyjdzie (przeważnie) taniej niż wymiana całych okularów. Ja przy ostatniej wymianie okularów (musiałam całe, bo oprawki połamały się "na amen" - złamał się i odpadł jeden z zauszników) dodatkowo wymieniłam szkła w starych (a chyba z 10 lat już mają) oprawkach, żeby mieć przez co widzieć "gdyby co", ponieważ nie noszę soczewek. Za oba szkła (bez dużych "udziwnień", nie licząc cylindrów do astygmatyzmu) i robociznę zapłaciłam 120 zł. Tylko, że to było 2-3 lata temu...
Magija pisze:okularnikowo![]()
nawet nie wiedziałam, że w Tesco robią okulary! Fajne jest to Tesco extra.
Inga, jestem bardzo ciekawa jakie te Twoje pikle będę, mam nadzieje, że zaspokoisz nasza okularnicką ciekawość, bo za tę cenę to na prawdę można by miec chociaz na zmianę (w razie stłuczki czy innego wypadku niespodziewanego)
Super, że EEG już blisko
Alyaa pisze:Dziewczyny, opłaca Wam się - finansowo mam na myśli - używać soczewek zamiast okularów? Okulary to koszt jednorazowy, nawet jeżeli większy, ale "starczają" (poza ekstremalnymi przypadkami zniszczenia całkowitego) na kilka lat, a soczewki trzeba kupować częściej + artykuły do ich pielęgnacji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 1477 gości