♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 04, 2013 17:34 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Są na tym terenie 3 punkty jedzeniowe:
na płocie:
Są tu 3 koty: 2 tygryski i 1 krówek
Obrazek
przy śmietniku:
Kotek jeden mieszka szarasek, jeden czarny z obciętym ogonem,
oraz przy opuszczonej kamienicy:
matka czarna (wykastrowana)
Obrazek
z dwoma dziećmi synem (wykstrowanym)
Obrazek
i chyba córką (niestety niewykastrowaną i chyba w ciąży a teraz zima nie wiem co robić !!!)
Obrazek
oraz taka kocica szarobiała (wykastowana)
Obrazek
i główny osiedlowy reproduktor biały wielki kot wędrowny.
Obrazek
Zatem jest 10 kotów: 2 samice wykastrowane 1 chyba samica niewykastrowana oraz 6 kocurów niewykastrowanych i 1
wykastrowany.
Dodatkowo zaczęły tu przychodzić 2 nowe kocury do śmietnika a obok szopy 1.
Obok szopy spotykam też jedną kocicę która chyba jest kotem przez kogoś wypuszczanym.

Zatem w sumie jest 10 kotów głównych które tu mieszkają + 4 koty przychodzące czasami

(W 2011 roku kotów było prawie 30). Gdyby w 2011 były kocicie wykastrowane teraz byłoby tu 5 kotów a gdyby w 2012
talony były szybciej byłby kotów 8. Tak to wygląda w liczbach.

I jest jeszcze jeden pies którego ktoś wypuszcza nocami i on wyjada karmę kotom - w strasznym stanie jest ten pies
wychudzony, ma rany na całym ciele widzę go od wakacji zawsze wieczorami - jego właściciel to powinien iść
do paki za doprowadzenie psa do takiego stanu.

Dziś Pani przyszła do jednego punktu jedzeniowego przy śmietniku i dała karmę kotom nie wiem jak będzie w kolejne
dni będę obserwować rozwój sytuacji. Może znowu je porzuci bo dziś mnie widziała i nie odpowiedziała na dzień
dobry zaczęła mnie wytykać palcami i obgadywać przed jakąś kobietą.
I pomyśleć że rok temu mi było jej tak żal i chciałam jej jakoś pomóc i przed wszystkimi ludźmi ją broniłam
a teraz za to dostałam michę pomyj na łeb. Dowiaduję się o sobie od innych ludzi takie rzeczy że koty wyłapuję i wywożę żeby były uśpione a małe koty daję do zjedzenia wężom. Nic tylko pomagać starszym zazdrosnym paniom - toksycznym
paniom - paniom których nikt i nigdy nie uszczęśliwi - zawsze będzie źle. Gorzej że kotom też przez ich działania
będzie źle. I wszystko to przez pokłady zazdrości, nienawiści i żądzę władzy.

7księzyc - jesteś wspaniała, bardzo dziękuję w imieniu kotów za pomoc na razie w związku z tym że ta pani dziś im dała jedzenie
to miej tą karmę u siebie bo to byłoby nieuczciwe jej wzięcie skoro może kobieta wróci do karmienia. Oby otrzeźwiała bo koty z głodu jedzą nawet ziemię :(.
Ostatnio edytowano Pon lut 04, 2013 18:23 przez piano, łącznie edytowano 6 razy

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Pon lut 04, 2013 17:51 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Golla: taste to dobra karma według tego rankingu ma 4 gwiazdki na 5 lepszy jest tylko orjen ale drogi
http://petfoodtalk.com/catfoodreviews/t ... -cat-food/
Zwracaj uwagę czy dostawca wysyła w nierozwalonym opakowaniu - bo ja ostatnio dostałam w pace z dziurą :/
U moich kotów domowych zauważyłam jednak że co pewien czas muszę zmieniać karmę bo im się znudziła.
Zastanawiam się teraz na bosch sanabelle podobno jest dość dobra i tańsza niż Royal Canine, Taste of the wild
bo 11zł/kg.
Ostatnio edytowano Pon lut 04, 2013 18:31 przez piano, łącznie edytowano 1 raz

piano

Post » Pon lut 04, 2013 18:01 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Zdjęcia zawiasów wkrótce umieszczę nie mam jak zrobić zdjęcia bo komórka mi wysiadła.

piano

Post » Pon lut 04, 2013 22:29 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Nie przejmuj się Piano tą starą babą co ciebie obgaduje, niech się cieszy, że jak jej zabraknie to koty nie będą się mnożyć, bo je wysterylizowałaś. Powinna ci codziennie dziękować i sama mówić "dzień dobry". Zresztą to stare pokolenie nie zrozumie kwestii sterylizacji. A w zasadzie to tak mi się wydaje, że ona jest poprostu zazdrosna, no bo przecież zawsze dokarmiała sama te koty, ale tak naprawdę nic nie zrobiła żeby im polepszyć byt, a ty porobiłaś budki, połapałaś, dałaś posterylizować, kilka biedaków wyadoptowałaś, zresztą nakręciłaś całą sprawę a to jest najważniejsze a ona tylko je karmiła a może w jej mniemaniu aż karmiła, tylko, że samo karmienie nie załatwia sprawy, bo z roku na rok potrzeba tej karmy więcej. No cóż ludzie są obłudni i niewdzięczni.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Pon lut 04, 2013 22:33 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

A może by tego biednego psa gdzieś zgłosić, jesli tak samopas chodzi. To jakies nienormalne, bo psy tak się nie wypuszcza na osiedle samopas.

golla

Post » Pon lut 04, 2013 22:36 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Zapomiałam o tej ciężarnej kotce od ciebie, jak się zrobi trochę cieplej, może za jakieś 2 tygodnie to się za nią weźmiemy, bo nie mozna dopuścić żeby stado się powiększyło. Kawał dobrej roboty wykonałaś i trochę by było szkoda, żeby się to zmarnowało.

golla

Post » Wto lut 05, 2013 20:25 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

golla pisze:A może by tego biednego psa gdzieś zgłosić, jesli tak samopas chodzi. To jakieś nienormalne, bo psy tak się nie wypuszcza na osiedle samopas.

No właśnie tu wszystko jest nienormalne a ukoronowaniem tego jest ten nieszczęsny pies - chyba dog niemiecki.
Zgłoszenie to zapewne dla tego psa uśpienie on jest w tragicznym stanie. Szkielet z obdartą skórą i jakimiś naroślami.
Mam nadzieję że te rany to nie jest skutek znęcania się na tym poczciwym zwierzakiem.
Dodatkowo pies jest chyba staruszkiem.
Wydaje mi się że właściciel tego psa jak mnie widzi to wypuszcza żeby on zjadł tą niewielką ilość karmy kotom bo to jakiś bezduszny cwaniak.
Ostatnio edytowano Wto lut 05, 2013 21:26 przez piano, łącznie edytowano 1 raz

piano

Post » Wto lut 05, 2013 21:16 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

golla pisze:Zapomiałam o tej ciężarnej kotce od ciebie, jak się zrobi trochę cieplej, może za jakieś 2 tygodnie to się za nią weźmiemy, bo nie mozna dopuścić żeby stado się powiększyło. Kawał dobrej roboty wykonałaś i trochę by było szkoda, żeby się to zmarnowało.

To jest brakująca kropka nad i ...
Mam nadzieję że jakimś cudem ta kotka jest kocurem... I jeszcze teraz ta zima, oby wkrótce było cieplej masz rację za dwa tygodnie bo jej matka w tamtym roku pierwszy miot urodziła w marcu (a ona ma jej geny).
Ale uparcie nie chce mi pokazać co ma pod ogonkiem i latają za nią kocury jeden to się nawet przeniósł z okolic mojego domu do niej a dwa lata bytował na ogródku obok mnie. Mają tu miejsce jakieś dziwne migracje, brutalne walki kocurów, ciągle jakieś miauki bojowe bo jest tylko 1 płodna kocica a kocurów płodnych 10. Biedna ona. Te kocury co się nowe pojawiły to kocie terminatory, wielkie kocury rozpłodowe.

piano

Post » Śro lut 06, 2013 13:34 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Ja zaczęłam uważać, że trzeba wszystko kastrować, nie tylko kotki, wprawdzie brak funduszy, ale robi się krzywdę kocurom, które nie mają płodnych koci a mają potrzeby i muszą odchodzic na inne osiedla a potem jak wracają to wyglądają potwornie.
Dzisiaj jest ładnie, pogoda słoneczna, może to koniec zimy. Kocury - dzikusy poodchodziły, znowu zresztą, żal ich, że mają instynkt, chyba zaczęły się ich potrzeby, więc może należałoby pomysleć o sterylkach szybciej.
U mnie też jedna podrzucona do stada, nie może urodzić, o nie, trzeba zapobiegać niż potem liczyć dodatkowe sztuki.

golla

Post » Śro lut 06, 2013 19:33 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Ale miałam przed chwilą bezsensowny telefon o kotki. Czy ogłoszenie aktualne? Ja mówię tak. W jakim wieku są kotki ja około 4 miesiące. A to dziękuję.

piano

Post » Śro lut 06, 2013 19:49 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

golla pisze:Ja zaczęłam uważać, że trzeba wszystko kastrować, nie tylko kotki, wprawdzie brak funduszy, ale robi się krzywdę kocurom, które nie mają płodnych koci a mają potrzeby i muszą odchodzic na inne osiedla a potem jak wracają to wyglądają potwornie.
Dzisiaj jest ładnie, pogoda słoneczna, może to koniec zimy. Kocury - dzikusy poodchodziły, znowu zresztą, żal ich, że mają instynkt, chyba zaczęły się ich potrzeby, więc może należałoby pomysleć o sterylkach szybciej.
U mnie też jedna podrzucona do stada, nie może urodzić, o nie, trzeba zapobiegać niż potem liczyć dodatkowe sztuki.

Z tymi kocurami to racja. Ale one śpiewają te kocury... Takie serenady słyszę że jestem w szoku - myślałam że to kocice piszczą a kocury też. Klimat jest rozregulowany to koty też...

piano

Post » Śro lut 06, 2013 21:38 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

:ryk: :ryk: :ryk:
Ach te serenady, też to słyszę. Zabójcze.

golla

Post » Czw lut 07, 2013 17:14 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Dzisiaj zbliżyłam się do tej kotki niewykastrowanej na pół metra a i tak nie chciała pokazać co ma pod ogonkiem.

piano

Post » Czw lut 07, 2013 22:18 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Ja już raz pomyliłam wykastrowanego grubego kocura z ciężarną kotką. I trafiła na sterylizację, a to był kocur z wielkim brzuchem bez jajeczek. :lol:

golla

Post » Pt lut 08, 2013 14:35 Re: 2 niezwykle kochane kociaki poszukują dobrego domu (DS)

Kotki tak nagle urosły najpierw wystrzeliły im łapki a patem patrzę i już mają całkiem duże jajeczka. Teraz widzę że chyba testosteron buzuje bo kotki mają nerwa. Za zabawą tak latają jakby to była prawdziwa mysza lub ptak to by szans nie miało.
Bardzo zwinne kociaki.

piano

[poprzednia][następna]