Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
KarolinaS pisze:Hebi to ważne żeby ją głaskać, nawet jak się kuli przy dotyku; ona musi zobaczyć że nic złego się nie dzieje; jesli jesteś tam w stanie wcisnąć rękę to próbuj ją głaskać przez chwilę dłuższą mówiąc do niej
vivien pisze:KarolinaS pisze:Hebi to ważne żeby ją głaskać, nawet jak się kuli przy dotyku; ona musi zobaczyć że nic złego się nie dzieje; jesli jesteś tam w stanie wcisnąć rękę to próbuj ją głaskać przez chwilę dłuższą mówiąc do niej
Przykro mi, ale uważam, że w ten sposób Hebi tylko wzmocni stres kota i utrwali takie zachowanie.
KarolinaS pisze:vivien pisze:KarolinaS pisze:Hebi to ważne żeby ją głaskać, nawet jak się kuli przy dotyku; ona musi zobaczyć że nic złego się nie dzieje; jesli jesteś tam w stanie wcisnąć rękę to próbuj ją głaskać przez chwilę dłuższą mówiąc do niej
Przykro mi, ale uważam, że w ten sposób Hebi tylko wzmocni stres kota i utrwali takie zachowanie.
vivien kotka była u nas na tymczasie bardzo długo, mniej więcej wiem jak powinna reagować na takie czy inne zachowania; wydaje mi się, że to nie powinno wywołać odwrotnej rekcji;
sugerujesz, że zostawienie kota za szafką jest lepszym rozwiązaniem?
vivien pisze:KarolinaS pisze:vivien pisze:KarolinaS pisze:Hebi to ważne żeby ją głaskać, nawet jak się kuli przy dotyku; ona musi zobaczyć że nic złego się nie dzieje; jesli jesteś tam w stanie wcisnąć rękę to próbuj ją głaskać przez chwilę dłuższą mówiąc do niej
vivien kotka była u nas na tymczasie bardzo długo, mniej więcej wiem jak powinna reagować na takie czy inne zachowania; wydaje mi się, że to nie powinno wywołać odwrotnej rekcji;
sugerujesz, że zostawienie kota za szafką jest lepszym rozwiązaniem?
Tak, tak uważam. Ale potrzebny jej jest też spokój i cisza.
U nas po przeprowadzce, nasza już nieżyjąca kotka, postanowiła zastrajkować i nie wychodziła spod wanny całymi dniami - natomiast penetrowała mieszkanie w nocy kiedy była cisza i wszyscy spali, potem wracała pod wannę. Po tygodniu stwierdziła, ze pod wanną jest nie wygodnie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości