Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 04, 2013 21:22 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Kasiu dostałam dzisiaj :1luvu: pieniążki wysyłam :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Wto lut 05, 2013 7:25 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Wczoraj przyszła jedna paczka, którą zamawiała gogi_j dla mnie, do wykorzystania miała bowiem bon urodzinowy.Od siebie dołożyła też 12 puszek Animondy Carny dla kociąt, takich 200g :lol: Bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Koty nigdy takiej karmy nie widziały, dostaną jako deser.
miniusia122, gotuję im porcje kulinarne,kroję mięso i zalewam rosołem, daję słoninę, serca i nerki.To jednak zamarza, a koty nie przychodzą teraz od razu na karmienie, jedzenie się więc marnuje.Z powodu psa muszą też dostawać jedzenie do budy, a do niej mogą wchodzić pojedynczo.Latem i jesienią pojawiają się wszystkie na raz, łażą koło nóg, karmienie zupełnie inaczej wygląda.Ja się też wtedy nie spieszę, jest ciepło, mogę poczekać na maruderów.
Domku burasi nie możemy też sprzątać w dzień powszedni, za dużo tam wtedy ludzi, mogliby się za bardzo interesować tym, co tam jest, a to byłoby niebezpieczne dla kotów.Pod wieloma względami jest to więc teren trudny.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lut 05, 2013 15:22 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

ewar teraz bedzie coraz cieplej to bedzie troche latwiej

tym bardziej ze u mnie juz sie marcuja....

dziewczyny jest mozliwe zeby kocur wychowywal male kotki??

miniusia122

Od: Śro lis 28, 2012 16:09

Post » Wto lut 05, 2013 15:53 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

ewar pisze:Wczoraj przyszła jedna paczka, którą zamawiała gogi_j dla mnie, do wykorzystania miała bowiem bon urodzinowy.Od siebie dołożyła też 12 puszek Animondy Carny dla kociąt, takich 200g :lol: Bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Koty nigdy takiej karmy nie widziały, dostaną jako deser.

Uff, dobrze, że przesyłka w końcu dotarła:) Moim kiciom te puszki smakują baardzo, a po przeliczeniu wychodzą taniej niż Whiskas :roll:

gogi_j

Od: Pt lis 14, 2008 23:25

Post » Wto lut 05, 2013 20:00 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Gotuję na porcjach rosół a potem przecedzam i gotuję na tym ryż.Dzielę to na kilogramowe porcje. Potem każdą rozmrażam i ryż ponownie grzeję dodając już po wyłączeniu nerki np. Dzielę to w pojemniki i każdy zawijam we flanelowe/polarowe ochraniacze.Rękawy doskonale się do tego nadają. Ryż długo trzyma ciepło a koty dobrze go tolerują.

Karmienie dzikunów to harówka i nerwy.Trzymaj się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro lut 06, 2013 6:01 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

[quote="miniusia122"

dziewczyny jest mozliwe zeby kocur wychowywal male kotki??[/quote]
Oczywiście, rzadko miewam kociaki, ale trzy wychował mi potężny kocur.

ewar

Post » Śro lut 06, 2013 6:09 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

ASK@, zgadza się, to są i nerwy i ciężka praca.W dodatku, to taka działalność do końca życia.Tymczas znajdzie dom wcześniej, czy później, a te? Zawsze będą i to się nigdy nie skończy.
gogi_j, Whiskasa nie kupuję, jest drogi, nie wart swojej ceny.Winstony i Butchersy są tańsze, lepsze chyba.Staram się dawać podroby, kilogram po ok.6 zł.

ewar

Post » Śro lut 06, 2013 15:37 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Ewar, wiem, że nie kupujesz :) To była tylko taka moja refleksja, jak to można zapłacić dużo kasy za takie nic :)

gogi_j

Od: Pt lis 14, 2008 23:25

Post » Śro lut 06, 2013 21:17 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Reklama i wygoda. Jest wszędzie, w każdym sklepie spożywczym praktycznie. Koty lubią, ma ładne opakowanie. TŻ, kiedy pierwszy raz do mnie przyjechał, przywiózł w ramach gościńca - puszkę KiteKata. Cierpliwie wytłumaczyłam :wink:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw lut 07, 2013 6:58 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

gogi_j pisze:Ewar, wiem, że nie kupujesz :) To była tylko taka moja refleksja, jak to można zapłacić dużo kasy za takie nic :)

To nie trucizna, ale za drogie jak na jakość, prawda?
Kasiu, chciałabym zobaczyć Twoją minę :ryk: , ale to było mimo wszystko miłe, skąd miał wiedzieć, że to jest be?
Zima wróciła :evil: .
Wczoraj dostałam paczkę z zooplusa.Bardzo sympatyczny pan kurier mówił, że jeszcze tylu paczek nie rozwoził.Z pudełka będzie domek dla burasi :ryk:

ewar

Post » Czw lut 07, 2013 7:54 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Kolejny raz chciałam wszystkim podziękować za to, że huciane koty będą miały co jeść :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mamy zapas suchej karmy, głównie Smilla dla kociąt, bo bardziej kaloryczna, sporo puszek Winstona i Butcher`s.Część już dostarczyłam p.Mieczysławie, reszta na razie u mnie w domu.

ewar

Post » Czw lut 07, 2013 16:42 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Dzisiaj podjechałam z bardzo miłym Panem ( syn znajomej) do domku burasi.Zawiozłam wór suchej karmy, miski, a najważniejsze , że dwa domki wyłożone ścinkami polarowymi.Pan zobaczył jak tam jest i zdecydował, że trzeba będzie coś tym kotom fajnego wykombinować.Ma firmę w Niemczech, jest tam też stolarnia, mam podać wymiary i będą wypasione domki wyklejone styropianem.Przyjadą busem, super, prawda? Panie Bogdanie :1luvu: :1luvu: :1luvu: Aż wierzyć mi się nie chce, że spotykam tylu fajnych ludzi :lol:

ewar

Post » Czw lut 07, 2013 16:50 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Super wiadomosc:) Czekam na wiecej takich dobrych nowin:) a Jak tam Monia??

miniusia122

Post » Czw lut 07, 2013 17:08 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Monia ma się dobrze, ale ona jest u p.Mieczysławy.Ci, którzy znają p.Mieczysławę wiedzą, że ona nie wpuści nikogo do domu, krępuje się.Będzie mi trudno o zdjęcia, ale jakoś się uprę, na klatce wychodzą koszmarne.Monię czeka jeszcze sterylka, odrobaczona już jest.Wydaje mi się, że miałaby ogromne szanse na domek, bo jest przecudna.Poproszę siostrę, aby też coś o niej napisała, bo ją widziała , głaskała i nie mogła się nazachwycać.
miniusia122, dobre wieści, naprawdę :lol: Na forum zawsze mogłam i mogę liczyć, wciąż o tym piszę i za pomoc dziękuję, okazuje się też, że i poza forum są ludzie obdarzeni empatią i to jest fajne.
Chyba to nie koniec dobrych wieści, ale na razie ciii.....

ewar

Post » Czw lut 07, 2013 17:13 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

ewar super naprawde:) Tez tak uwazam Monia ma naprawde duza szanse jest piekna szybko znajdzie domek:)Trzymam kciuki

http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php ... &id=685413
Moze widzialyscie tego psiaka??

Sorry ze tak tutaj ale wlasciciele nadal szukaja psine a wiem ze sie blaka po Stalowej .

miniusia122

[poprzednia][następna]