Wiem co mówię. Też mam chwile zwątpienia, ale chociażby dla tych ogonków trzeba trwać

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kussad pisze:Asiu podziwiam WasZdarzają się niestety też inne sytuacje: kotek ode mnie też musiał wrócić w poprzednie miejsce bo tak źle reagował na psa a wcześniej w życiu psa nawet nie widział
Nauczona przykrym doświadczeniem potem z każdym kolejnym kotem drżałam za każdym razem jak będzie bo moja suka mimo, że wychowana przez Mruczusia od najmłodszego wieku i znająca koci język jest specyficzna i bywa agresywna... więc kolejne kotki były krótko "na próbę" i musiałam bacznie obserwować sytuację jak zwierzaki reagują czy ta adopcja ma szansę powodzenia...
halbina pisze:
viewtopic.php?f=1&t=147209&start=750#p9593997KotkaWodna pisze:wnerwiłam się zamknięciem wątku dyskusyjnego odnośnie głosowania w kv![]()
I pozwolę sobie dać temu upust tutaj:
Tytuł: Wspólne głosowania w KrakVecie- co dalej ?alix76 pisze:Dyskusji o zbanowanej użytkowniczce było już multum i do niczego nie doprowadziły, poza awanturami. Czy są jakieś FAKTY, potwierdzone i pewne (nie: domysły, przekonania, przypuszczenia), odnośnie mirka_t i jej działania, które mogą coś wnieść TERAZ do dyskusji o KV?
Bo przekręcanie imion i nazwisk, rzeczywiście na poziomie przedszkolnym, na pewno nie wnosi nic.
No to może wnieśmy do tej farsy pewne nowe fakty. Skoro moderatorka sobie tego życzy - proszę uprzejmie.
16 stycznia tego roku, późnym wieczorem, otrzymałam na portalu facebook wiadomość prywatną od Mirosławy Tomczak.
Brzmiała ona jak następuje - zamieszczam printscreeny, ponieważ ilość wulgaryzmów i jawnych obelg jest poniżej wszelkiego poziomu, nie tylko forum dyskusyjnego:
Uściślając: otrzymałam od Mirosławy Tomczak pogróżki, groźby karalne i stek wulgarnych, jawnych obelg. Jak widać w treści cytowanych wiadomości, grozi mi "konfrontacją" z nią, chwali się, że wyciągnęła informacje na temat tego, gdzie i na jakim stanowisku pracuję, od swojej znajomej, pracującej w tym samym miejscu co ja. W związku z tym informuję - lub przypominam: jeśli pracownik jednostki budżetowej, samorządowej - czyli w tym przypadku siostra Matahari, użytkowniczki forum miau - wynosi informacje o innym pracowniku na zewnątrz, a dodatkowo przekazuje je osobie, stosującej groźby karalne wobec innych - musi liczyć się z możliwymi konsekwencjami w postaci zwolnienia z pracy. Gratuluję przytomności umysłu obu paniom - ta sprawa również została poruszona na komendzie.
We wtorek, 17 stycznia, sprawa została zgłoszona na policję - komenda na osiedlu Błonie. Oficer dyżurny przyjął moje zgłoszenie, w którym podałam adres Mirosławy Tomczak i printscreeny w/wym. gróźb, oraz opisałam dokładnie całą sytuację - włącznie z relacją ze spotkania z MT jesienią ubiegłego roku (miało ono miejsce pod budynkiem instytucji, w której pracuję). W trakcie tego spotkania "na żywo" MT również użyła wobec mnie obelg.
Dostałam od funkcjonariusza policji pozwolenie na poinformowanie opinii publicznej o tych wydarzeniach - i niniejszym oświadczam, że ta wiadomość będzie zaprezentowana szerszemu gronu odbiorców: w formie wydarzenia na facebooku oraz w formie bloga informacyjnego, i udostępniana przy każdym kolejnym głosowaniu o karmę w konkursie krakvetu.
Dlaczego? a dlatego, że takie zachowania - z zakresu kryminału i czystej patologii, związane z groźbami karalnymi, wykraczają już poza zwykłą przepychankę na forum dyskusyjnym. Z patologią i wykroczeniami walczy się normalnie - za łeb i na policję, do sądu. Do dławienia takich zachowań są odpowiednie instrumenty prawne i zamierzam z nich skorzystać.
Podczas zgłaszania tych wydarzeń na policji zapytano mnie, czy od razu chcę zakładać sprawę w sądzie. Na razie zrezygnowałam z tego wyjścia - jako osoba honorowa, staram się przynajmniej raz oddać strzał ostrzegawczy. Jeśli MT nie łapie aluzji i będzie ponawiała swoje wyskoki - proszę bardzo, materiał dowodowy już jest.
....
To w zasadzie tyle. Jeśli ktoś ciekaw, dlaczego całe to zdarzenie zostanie tak szeroko nagłośnione - wyjaśniam: od jakiegoś czasu następuje eskalacja niepożądanych zjawisk i zachowań w obrębie głosowania w konkursie krakvet-u. Zarzewiem tych zjawisk i przyczyną zaostrzania regulaminu konkursu jest osoba MT i jej działania. Każda osoba czy organizacja pro-zwierzęca, której przyjdzie do głowy współpraca z MT, powinna mieć świadomość, z kim ma do czynienia - i dostanie tę właśnie informację.
Jeśli ktoś mimo to zdecyduje się na taką współpracę, będzie to także jasny i czytelny sygnał dla innych, w tym przede wszystkim dla głosujących w tym konkursie, jakie standardy etyczne wspiera.
Mam serdeczną nadzieję, że administrator forum miau nie popiera takich postaw wśród użytkowników swojego forum.
edit: jeśli trzeba, mogę zamienić zdjęcia na linki.
Lilka Mrau pisze:Tak sobie skacze po forum i trafiłam na książkę o ciekawym tytule :
" I Could Pee on This and Other Poems by Cats " ( co znaczy mniej więcej " "Mógłbym na to nasikać" i inne wiersze, które mógłby napisać kot" )
I trafiłam na coś co wczoraj pasowało by do Złośka idealnie :
" Na zawsze
Mogę leżeć obok ciebie przez resztę naszego życia
Myślę, że już sobie pójdę
Mogłbym pozwolić ci mnie głaskać przez sto lat
Myślę, że potrzebujemy trochę czasu, osobno
I mógłby być całowany tysiąc razy
Myślę, że jestem potrzebny gdzie indziej
Mógłbym siedzieć na twoich kolanach na zawsze
Powiedziałem , że mogę siedzieć na twoich kolanach na zawsze
Nawet nie myśl o tym żeby wstać
No cóż, powinieneś iśc do łazienki wczesniej
Bo "na zawsze" to bardzo bardzo długo ")
kussad pisze:Zubry1801132233
Amika6 pisze:637x375
Dziękujemy!NITKA/KARINKA pisze:Ja też czytam. Trzymam kciuki.
wszystko się kiedyś kończy
Ja - zapalenie oskrzeli. Kostusia - zapalenie płuc.
Pozdrawiamy - Wypocznij dobrze
Dziękuję Ewuniu! Chwilowo mnie trochę rozłożyło – potem się okazało, że Ktoś Bliski jeszcze wcale o niczym nie wiedział a dla mnie to było bardzo pilne…EVA2406 pisze:Ewuś, nie daj się wszelkim "dołkom" i nie poddawaj się.
Wiem co mówię. Też mam chwile zwątpienia, ale chociażby dla tych ogonków trzeba trwać![]()
![]()
MaryLux pisze:![]()
![]()
chociażby aktualizację mojego watka konkursowego….kussad pisze:Świetne zdjęcie leżącej mysi "Witamy"![]()
Usiłuję zaglądać na forum - nie działa mi stacjonarny internet... padło na Krzysia bo chciał wydrukować sobie bilet powrotny... i myśli co z tym zrobić![]()
Na maluszku wszystko mi skacze i nic nie da sie zrobić a miałam tyle planów...
W ciągu dnia powiedział, że znowu coś dzieje się z moim ukochanym stacjonarnym komputerem…kussad pisze:Wróciłam i będę regularnie zaglądałaCzas i miejsce zależy tylko od syna - wydawało mi się, że nie mam dostępu do internetu bo to wina UPC i do późna w nocy siedział nad tym Krzyś.... obiecał że zanim wyjedzie o tym pomyśli
Do tego tematu jeszcze nie doszłam….kussad pisze:"Instrukcja obsługi kota" jest świetna - zacytowałam ją u siebie na wątku...
Wersję pisemną musiałam zostawić dla swoich sąsiadów tuż przed wyjazdem na urlop
MaryLux pisze:
Bardzo dziękuję!Myszolandia pisze: Jak Krzyś przyjedzie daj mu cmoka ode mnie![]()
![]()
DziękujęNITKA/KARINKA pisze:![]()
U nas dalej dołek![]()
Mama od tygodnia ma zapalenie płuc z niewydolnością oddechową.
Nie zgadza się na szpital.
Kostusia lepiej, ale wciąż pokasłuje.
PETunii ropieją oczy i zaczyna kichać ( zdaje się że wymienia zęby na stałe).
Pozdrawiamy !
NITKA/KARINKA pisze:Moje wnerwy zwykle nie przystają do konwencji wątków dla Wnerwionych.
Ale dziś rano obudziłam się wnerwiona.
I mam pytanie/pytania ( zanim wnerw mi przejdzie).
Ilu mamy moderatorów podforów tematycznych/prywatnych?
Kilkudziesięciu? 30-40?
Do jakiej wiedzy o użytkownikach mają dostęp?
W tym wątku co najmniej dwóch moderatorów forów tematycznych wypowiedziało się, że X nie jest jointem.
Czy wiedzą oni jakie jest konto-matka jointa?
Czy mają dostęp do adnotacji w profilach użytkowników dotyczących ostrzeżen i banów?
I kto zagwarantuje, że nie podzielą się tą wiedzą z kimś nieuprawnionym?
A tak wogóle to tak mi przeraźliwie smutno i śnieg pada.
alix76 pisze:Dokładna nazwa to Moderator Globalny: memberlist.php?mode=group&g=26462
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=145337 ][IMG] http://tnij.org/uiha [/IMG][/url]
viewtopic.php?f=1&t=129181&start=1185kussad pisze:Wróciłam i będę regularnie zaglądałaCzas i miejsce zależy tylko od syna - wydawało mi się, że nie mam dostępu do internetu bo to wina UPC i do późna w nocy siedział nad tym Krzyś.... obiecał że zanim wyjedzie o tym pomyśli
viewtopic.php?f=1&t=146309&p=9609898#p9609898kussad pisze:AsiuMisiu
![]()
![]()
![]()
![]()
Właśnie z powodu Misia "przeziębiłam się - kataralnie"![]()
Zawsze jak na niego patrzę widzę Nerutka
viewtopic.php?f=8&t=150599&start=135#p9611151kussad pisze:Ja też jeszcze nie wiemWieczorem spróbuję oglądnąć te filmy. Mój domowy stacjonarny komputer prawdopodobnie już powinien działać a ja uczę się obsługi.... Na składanie reklamacji już za późno bo mój domowy informatyk o 10:50 wyjechał a mnie jest smuutno
kussad pisze:po kostki miało byćCoToMa pisze:Po jakie kotki brodziłaś w śniegu?kussad pisze:Rano byłam zamyślona, spieszyłam się i poszłam do pracy w półbutach.... popołudniu brodziłam najpierw w śniegu po kotki a potem w śnieżnej mazi![]()
Mam problem z dostępem do internetu - po reinstalacji systemu na stacjonarnym komputerze wcale nie działa mi internet... Na reklamację już za późno - rano byłam zamyślona bo przedpołudniem wyjeżdżał z domu nasz domowy informatyk
kussad pisze:Edytuję post - napisany na notebooku zdublował mi się![]()
Walczę z konfigurowaniem połączenia z internetem - trwa konsultacja na czacie![]()
Jak tak dalej pójdzie i tego nie pokonam prywatną księgowością - przelewami będę musiała zająć się w godzinach pracy bo mam termin spłaty
–NITKA/KARINKA pisze:Wydaje mi się, że miło widziane byłoby osobiste zgłoszenie kandydataVVu pisze:Ale z postu Admina nie wynika, że PW musi przysłać sam kandydat - on tylko będzie ewentualnie zaproszony do ewentualnej współpracy.
Ja to jednak tępa jestem - nigdy nie przyszło mi na myśl, że banerki modów czy adminów popierające różne akcje i organizacje to sugestia dla mnie .Osoby chętne do moderowania forum zapraszam do współpracy.Witam,
jak w temacie, zgłoszenia proszę kierować na PW, mile widziane osoby nie biorące do tej pory udziału w forumowych konfliktach.
pozdrawiam Rafał
Na to jest rada jeśli chcesz zachować niektóre wiadomości - zrób tak ja ja - widziałaś tego przekopiowanego SMS - "prześlij dalej" i podaj swój adres maila.... a potem po sprawdzeniu czy doszło na maila możesz sobie je kasować a jeśli zechcesz zapisać na dysk.NITKA/KARINKA pisze:SMS i MMS nie dochodzą - z mojej winy- mam pełną pamięć wiadomości i nie mogę się zdecydować które usunąć.
Mam nowy telefon może wreszcie znajdę czas by sie go nauczyć.
I tych innych rzeczy na które brakuje czasu.
Sylwia to nie Dogo się poróżniło z miau tylko ujawnił się coraz większy rozłam i rożnice zdań i konflikt w ramach każdego forum i brak dobrej woli wraz ze zmniejszającym się z każdym miesiącem zainteresowaniem wspólnym wybieraniem i uszanowania wyboru tej grupy osób ze strony użytkowników zniechęconych awanturami … Ogólny brak akceptacji i poparcia dla koalicji...Myszolandia pisze: Szkoda,że miau z dogo się poróżniło,rozumiem,że różne wymiany zdań były te ostre i ostrzejsze, ile ludzi tyle opinii, ale szkoda psuć tej koalicji
Dzięki niej kilka zwierzaków a to mają domy,a w leczeniu zwierzaków większy zasięg pomocy był,no szkoda![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 44 gości