W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 04, 2013 1:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Biały mnie wygląda na typ mojego Maniusia.
Spokojny, pieszczoch nakolankowy, niezbyt inteligentny (choć swój rozum ma i konsekwentnie dąży do swojego celu), po latach z opiekunem wydaje się mądrzejszy.
Leniwy i trochę nudny choć... czasami potrafi zaskoczyć figlem :) (ja wolę takie fiu bździu jak Tigra). Rozbawić takiego to ciężka praca aczkolwiek ma swoje ulubione zabawy i chętnie daje się wciągnąć. Kocha sznureczki. Zabawa myszkami polega u niego na tym, że przeleci obok niej i od niechcenia trąci łapą i już :lol:
Taka kot ciapa trochę. Na takiego mi wygląda biały Śnieżek.

Edit
Zauważyłyście, że Tigrze rosną pędzelki na uszach jak u norwesiów? Oglądam zdjęcia syberyjskich i one nie mają pędzelków raczej.
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pon lut 04, 2013 2:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia mają pędzelki poważnie,ale nie wszystkie :) Hodowcy im na wystawy wycinają bo to chyba nie wskazane tam :mrgreen: ale urok przecież mają nie?
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon lut 04, 2013 8:32 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Vailet nick jest pochodzenia angielskiego i owszem ( uczę angielskiego....mam czasem takie zawodowe odjazdy;-)), Ludzie go czesto przekrecaja na angielską noc....night albo jakoś tak różnie. nie przeszkadza mi to:-).
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lut 04, 2013 9:43 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Obrazek

Jakie ofutrzone łapki 8O . Śliczne :D .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon lut 04, 2013 11:50 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Neigh pisze:Vailet nick jest pochodzenia angielskiego i owszem ( uczę angielskiego....mam czasem takie zawodowe odjazdy;-)), Ludzie go czesto przekrecaja na angielską noc....night albo jakoś tak różnie. nie przeszkadza mi to:-).

Mój TŻ sprawdzał to jest kilka opcjii i rżenie mu wyszło :mrgreen: Prosiłam by przetłumaczył w kompie.
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lut 04, 2013 14:31 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:dance: :dance2:

Lusia łapką zaczepiała Tigrę siedzącą w tunelu. Nie zdążyłam tego sfocić :). Mała sprawa a cieszy :)
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 05, 2013 13:52 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Jeszcze kilka dni, a panny będą wspólnie urządzać polki galopki :roll: ?

yooraskowo

Od: Pon lis 09, 2009 23:28

Post » Wto lut 05, 2013 14:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

yooraskowo pisze:Jeszcze kilka dni, a panny będą wspólnie urządzać polki galopki :roll: ?

Pożądam tego jak Smigol pierścienia :)
Obserwacja: nowy piasek silikonowy (konsystencja grubszej soli) koty traktują jako miejsce TYLKO do siusiania, jeszcze nie znalazłam tam kupki, kupają do drewnianego Cats Best (dyżurny). W tej samej kuwecie gdzie wcześniej był bentonit robiły "na poważnie" a do silikonu nie, dziwne zaiste... :)

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 05, 2013 15:12 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Nie dziw się :D .
Z kotami w ogóle nie dyskutuje się na temat żwirku, ilości i ustawienia kuwet, itp.- w tej kwestii koty rządzą :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lut 05, 2013 15:18 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Uff - to chyba lody przełamane :mrgreen: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto lut 05, 2013 15:26 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Już były wstępne gonitwy, nieśmiałe jeszcze ale koty nadal nieufne. Jak Tigra goni (a szybka jest jak torpeda) to kot dobiegając do ściany przyjmuje pozycję obronną i trochę wygląda na wystraszonego a Tigra?
Tigra stoi dumnie wyprostowana, pewna siebie ale łagodna (przed takim w dziwnej pozycji poddańczej, posykującego) i patrzy tym swoim śmiesznym pyszczkiem z pytaniem w oczach: "O co Ci chodzi? Co ty wyprawiasz? Czego panikujesz? Nie rozumiem Cię. Pogięło cię czy co? Weź no się opanuj!"
:lol:

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 05, 2013 21:22 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Powiem krótko ha... :D
Znalazłam metodę na czesanie podwozia, ogona i portków Tigry - Kłykcika (tak jest teraz czule nazywana od czasu do czasu) bezinwazyjnie :!:
Jedna ręką merdam jej przed mordką piórkami na patyku (ona sie wywala brzuchem do góry i łapie, gryzie) a drugą czeszę, ona wyżywa się na piórkach, zagryza je wściekle a moje ręce całe :D

ManfredkotTusi

Post » Wto lut 05, 2013 22:01 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Powiem krótko ha... :D
Znalazłam metodę na czesanie podwozia, ogona i portków Tigry - Kłykcika (tak jest teraz czule nazywana od czasu do czasu) bezinwazyjnie :!:
Jedna ręką merdam jej przed mordką piórkami na patyku (ona sie wywala brzuchem do góry i łapie, gryzie) a drugą czeszę, ona wyżywa się na piórkach, zagryza je wściekle a moje ręce całe :D

Na wiele kotów działa piorko,a na Bejbi nie.Nie lubi choć sierść krótka.Ona lubi laserek,a to w czesaniu nie pomoże :mrgreen: Tusia fajnie że już znasz patent na czesanie Tigry :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw lut 07, 2013 16:22 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

7 luty 2013 :)

Pierwszy raz 3 koty śpią w 1 pokoju, w tym samym czasie :D
Tigra sobie wybrała pudełko i nie może w nim być szmatki. Takie gołe jest super i tu będę spać :)
Muszę kupić jej taki koszyk fajny z trawy morskiej zamiast.

Obrazek

Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Czw lut 07, 2013 16:37 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Witaj Tusia :) Tigra mała się wydaje,ale fajna właśnie jest :P Mam pytanie o obrożę co kupiłaś Luśce czy nadal działa?Jaka to konkretnie obroża i gdzie kupiłaś?Linka gdybyś wrzuciła byłoby super.Masz ładnie w domu tak czysto i porządek jest.U mnie nic nie mogę znaleźć :oops: Najgorzej z papierami umów za internet i telefony.
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]