PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 03, 2013 20:00 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

W PA tylko dwóch dżentelmenów.
Rodrigo:
Obrazek
i Edek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie lut 03, 2013 22:34 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Dziś neurokocurek, przeuroczy miziak :1luvu: , któremu po przyjęciu dawano z 10% szans na przeżycie, pojechał, w dobrym stanie, do swojego nowego domu do Basi :ok: :kotek: Dzięki Ci Basiu i życzę Wam szczęśliwego i przede wszystkim długiego wspólnego życia! Czekamy na dużo słit foci i filmików ;)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Nie lut 03, 2013 22:37 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Drobny prezent na Dzień Kota już przesłany :)

ola_tyczka

Od: Nie gru 23, 2012 23:41

Post » Pon lut 04, 2013 0:04 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

MissJoas pisze:Dziś neurokocurek, przeuroczy miziak :1luvu: , któremu po przyjęciu dawano z 10% szans na przeżycie, pojechał, w dobrym stanie, do swojego nowego domu do Basi :ok: :kotek: Dzięki Ci Basiu i życzę Wam szczęśliwego i przede wszystkim długiego wspólnego życia! Czekamy na dużo słit foci i filmików ;)

Na początek taka niezbyt dobra wiadomość. Na 90% neurokotek jest głuchy. Nie reaguje na żadne dźwięki, nawet takie blisko uszu. Jeszcze go poobserwuję, ale wydaje mi się, że jednak tak jest.
Z dobrych wiadomości - kotek zamieszkał w łazience, z apetytem wyjada jedzonko z talerzyka i dzielnie się wturlał do kuwety, żeby się wysikać :kotek:
Tylko jak się kocurro rozkrzyczy (a głosik to on ma :mrgreen: ) to muszę wstawać i dreptać do łazienki, bo z przyczyn, które wymieniałam wyżej, mówienie przez drzwi nic nie daje :wink:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pon lut 04, 2013 7:58 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

jamkasica pisze:W PA tylko dwóch dżentelmenów.
Rodrigo:
Obrazek
i Edek:
Obrazek

Czy Edek to nie jest Indigo ? Bardzo podobny :roll:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon lut 04, 2013 9:29 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Wiem, ale takie imię ma na tablicy w PA, a ja nie miałam numeru Indigo więc ufam, że Zoyabea ogarnęłaby, że on to on, przed napisaniem nowego imienia :wink:

Basiu, fajnie, że zdecydowałaś się na łazienkowanie :ok: Mówiłam w biurze, że on głuchy to mnie zabito wzrokiem :twisted: :P
A tak serio to nie koniec świata na szczęście i pytanie czy to nie jest nieodwracalne. Moja neurokotka nie słyszała w schronie, ale z poprawą stanu zdrowia wrócił słuch- nie mam pojęcia jak i czemu, ale kto wie... Ktoś wie? :roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon lut 04, 2013 9:34 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Basiu, dołączam do życzeń szczęśliwego i długiego wpólnego życia :ok: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon lut 04, 2013 12:12 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

MAłgoś -tak Edek to Indigo - wraz ze zmianą pokoju zmienił imię bo mu chyba lepiej pasuje;)
Basiu - kurcze - może w takim razie to neuro jest pourazowe jakoś? - czy nie jest tak,że jakaś tam część w ucu (błędnik" jest odpowiedzialna za ruch ...czy jakoś tak???? 8O
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon lut 04, 2013 13:00 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Znalazłam na necie opis kotki Kiwi, która też była głuchym kiwaczkiem. Może coś w tym jest. Neuro jakoś sobie radzi, pokrzyczy trochę jak wychodzę z łazienki, ale poza tym sam fajnie się bawi maskotkami, dużo je i śpi. Gorzej z Kicią - nie chce jeść ani pić. Dobrze przynajmniej, że zaczęła z kuwety korzystać. Niestety musiałam jej to wszystko przenieść w inne miejsce, bo przedtem miała w łazience. A koteczek jest na 100% głuchy.
ObrazekObrazek

basia111

Post » Pon lut 04, 2013 19:23 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

jamkasica pisze:Moja neurokotka nie słyszała w schronie, ale z poprawą stanu zdrowia wrócił słuch- nie mam pojęcia jak i czemu, ale kto wie... Ktoś wie? :roll:

Wiem. To dlatego chodziłaś na kurs języka migowego( żeby się z kotką dogadać ) .
A w tym przypadku to ja twierdziłam że Bajka słyszy :D .

Skoro Edek to Indigo, to po pierwsze : żal mi go że jeszcze w schronie siedzi (bo to taki smutny kotek);po drugie - pisałam żeby był Portosem :wink: . Chciałam mu dać takie bardziej "odważne" imię.

Basiu - czy planujesz jakąś wizytę u neurologa ?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto lut 05, 2013 18:43 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

jeszcze nie wiem. Najpierw muszę załatwić kastrację, bo to dorosły już facet, co czuć niestety. Pogadam tez z moim zaufanym vetem i zobaczymy. No i nie wiem czy mnie na całą diagnostykę będzie stać.
ObrazekObrazek

basia111

Post » Śro lut 06, 2013 10:06 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

No i ruszyłą lutowa edycja akcji PUSZKA DLA PALUSZKA :D
Zacytuję apel Małgosi, aby nikomu nie umknął :mrgreen: :

MalgosiaZ pisze:17 LUTY - ŚWIATOWY DZIEŃ KOTA !!!
:kotek: :cat3: :catmilk: :kitty: :flowerkitty:

To tylko takie małe przypomnienie :spin2: .
Dla ochotników i wg możliwości finansowych , maleńkie dokładki do comiesięcznych składek na "Puszka dla Paluszka" mile widziane :wink: .
Można też uśmiechnąć się do rodziny , znajomych aby przekazali piątaczka na miłego zwierzaczka :mrgreen:
W tym miesiącu plan jest następujący :
- kupujemy 20kg suchego Cimiao w asortymencie różnym :dla małych , dużych , seniorów , kotek , kocurków, kastratów itp. za kwotę 270pln .
(Wydaje mi się ,że Jamkasica zrobiła ten zakup , jak coś poplątałam to proszę mnie poprawić :oops:)
- za 400pln zakupimy w Zooplusie puchy , puszki , puszeczki , saszetki , tacki itp bardzo różne m.n.Felixy ,Whiskasy(proszę się nie krzywić) , Animondy , Kattovity i co tam jeszcze okaże się korzystne.
Chcemy aby właśnie taka zwyklejsza karma trafiła do kotów na kwarantannie i nie tylko. W wielu domach są tym karmione , w schronie odmawiają jedzenia , może utrafimy w czyjś gust (czyt.smak).
W zeszłym miesiącu uzbierałyśmy jakieś 535pln z czego na jedzenie poszło 430pln , tak więc stówka górką :ok: .
Jeśli i w tym składka przebiegnie tak pomyślnie i będą jakieś dokładki (luty ma tylko 28dni więc potrzebujemy mniej na przeżycie :wink: ), to jest szansa aby uzbierać na wydatki za łączną kwotę ok.670pln.
A jak się nie uda to tragedii nie ma-zrobimy dług za przyszły miesiąc.
DZIEŃ KOTA TO DZIEŃ KOTA :balony: :torte: :surprise:
Trzeba to uczcić :piwa: :piwa: :piwa:

Na konto zaczęły wpływać pierwsze wpłaty (zaksięgowane do dn. 02.02.2013):

alareipan 10pln :arrow:
Revontulet 10pln :arrow:
jamkasica 10pln :arrow:
MalgosiaZ 10pln :arrow:
MissJoas 10pln :arrow:
smarti 40pln :arrow:
gaota 40pln :arrow:
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 pln
JoannElle 50pln :arrow: 50 pln
patkazal 50pln :arrow:
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow:
strongbaby 20pln :arrow:
bubula 20pln :arrow:
EdytaB_a 10pln :arrow:
ef25 30pln :arrow:
basia111 10pln :arrow:
Marlena:) 10pln :arrow:
Moha 30pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow:
key_west 10pln :arrow:
maykaw :arrow: 10 pln
egw :arrow: 10 pln
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Śro lut 06, 2013 12:30 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Dziewczyny, przelewam Wam co miesiąc na działalność statutową. Czy wolicie to przeznaczyć na puszkę? Mnie jest obojętne, byle poszło na koty, ale może tak byłoby Wam łatwiej :mrgreen: z drugiej strony nie chcę zostawiać bez ewentualnego wsparcia inne cele, tylko zależy mi, żeby było Wam łatwiej :oops:

EDIT: Więc prośba o info, czy ma zostać jak jest, czy coś zmieniać ewentualnie :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 06, 2013 13:50 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Kocie,
działalność Mrau to zupełnie co innego niż akcja celowa "Puszka dla Paluszka".

Ze zbiórek na konto MRAU pokrywamy te koszty (weterynaryjne : lecznia i zabiegów operacyjnych, leków, karm specjalistycznych) których DT nie są wstanie pokryć same (bo zwyczajnie koszty te są zbyt wysokie dla jednej prywatnej osoby), czyli pieniądze te są przeznaczane na postpaluszki mieszkające, a więc z reguły "leczące się" , ale już w Domach Tymczasowych.
Tylko w wyjątkowych przypadkach z pieniędzy Mrau pokrywaliśmy koszty karmy specjalistycznej dla pojedynczych kotków na Paluchu - jeśli akurat na MRAU były jakieś wolne środki i jeśli nie było jeszcze celowej zbiórki "Puszka dla Paluszka".

Natomiast zbiórka "Puszka dla Paluszka" to zbiórka celowa na dokarmienie wszystkich słabiej radzących sobie kotów, ale będących w schronisku na Paluchu.

Jest to więc zupełnie inny cel zbiórki niż cel przyświecający zbiórkom MRAU i całkiem niezależna od Mrau sprawa, bo nie jest ona w żaden sposób przeznaczana na tymczaski będące w DT.

Powinnaś więc wpłacać dodatkową kwote na Puszkę dla Paluszka, lub też podzielić dotychczasową kwotę tak aby nie było niejasności ile i na jaki cel chcesz przeznaczać.

Ja np. jak wiadomo do niedawna w 100 % a teraz w przeważającej części finansuję opiekę nad postpaluszkami w moim DT z własnych pieniędzy-(czyli to trochę tak jakbym je wpłacała na MRAU a potem je wykorzystywała na swoje tymczaski), a mimo to wpłacam również comiesięczną kwotę na Puszkę dla Paluszka, bo przecież zupełnie różne koty są na Paluchu i w Domach Tymczasowych .

i przy okazji-jestem zdana że grupie MRAU bardzo przydałby się banerek zachęcający do wpłaty na naszą działalność, zbliżającego się 1 %.
Może mogłabyś zrobić nam taki banerek :roll: :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lut 06, 2013 14:41 Re: PALUCH 8. MRAU. Nowy rok, nowe biedy. Pomóżmy! :)

Ok, to wiele wyjaśnia. To w takim razie niech zostanie, jak jest - w końcu wiem, że jest na co wydawać ;)
Więcej niestety nie przeznaczę póki co, bo zbieram wyprawkę dla mojego rosnącego brzuszka :mrgreen:

Co do banerka - to jest fajna propozycja. Wprawdzie banerki robię takie sobie (no, te Twoje to mi się udały :mrgreen: ), ale przynajmniej propozycje mogę podrzucić :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]