rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - mamy swój dom :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 24, 2012 10:03 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - był u nas Mikołaj :)

WESOŁYCH ŚWIĄT :1luvu: :1luvu: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw sty 03, 2013 19:37 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - był u nas Mikołaj :)

A chłopaki kiedy się przeprowadzają na swoje?

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Sob sty 05, 2013 8:42 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem - był u nas Mikołaj :)

sunshine pisze:A chłopaki kiedy się przeprowadzają na swoje?

właśnie nie wiadomo :( sprawa się przedłuża.
Blok, w którym Państwo kupili mieszkanie jest zadłużony wobec wykonawców i nie wiadomo tak naprawdę kiedy wszystko się zakończy.
Pani Kasia i Pan Łukasz są załamani... myślą o przeniesieniu kredytu na inne lokum, podobno jest taka możliwość.
Dziś mają przyjechać do nas na 17 i będziemy rozmawiać.
Oni są zdecydowani na 1000000% wziąć Tymka i Maniusia, ale kiedy......nie wiadomo :(
Martwi mnie to, bo koty się przyzwyczajają coraz bardziej do nas, długo u nas już są i trochę jest to patowa sytuacja.
Tym bardziej, że nikt inny i tak się po nich nie zgłaszał z ogłoszeń...
A 4 koty w tym mieszkaniu to dla nas naprawdę za dużo.
No nic, zobaczymy co Państwo nam dziś powiedzą.
pozdrawiamy
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 05, 2013 18:04 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Oby ta patowa sytuacja jak najszybciej się wyklarowała. Chłopaki przywiązują się nie tylko do was,do nowego mieszkania ale i coraz mocniejsze więzi łączą ich z Rysiem i Cypiskiem. Szkoda, że państwo nie mogą ich wsiąść już teraz choćby tam gdzie mieszkają...

Bardzo ci zazdroszczę Madziu tak zgodnych i opiekuńczych rezydentów. Zulus niestety okazuje się być strasznym zazdrośnikiem o Frugo, z nerwów zrzucił pół kilo, strasznie go ostatnio atakuje, warczy, gryzie i bije.Młody próbuje nie dać się wyprowadzić z równowagi ale w końcu wyciąga swoje ostre pazury i...aż strach ich potem podejść rozdzielić...Może teraz jak Frufru jest po kastracji Zulus spasuje?

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Nie sty 06, 2013 10:49 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Ustaliliście coś? Jakoś zaległy mi na sercu te dwa Maluchy. I przeżywam razem z Wami tę sytuację.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon sty 07, 2013 16:31 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Państwo mają taki pomysł, by za około miesiąc, jeśli nic nie wyklaruje się z tym mieszkaniem, zabrać kociki do obecnego miejsca zamieszkania.
Sęk w tym, że na 43 m2 mieszkają 3 osoby plus 20-letni kot.
O ludzi to się nie martwię. Ale o tego kociego staruszka i owszem.
Maniek z Tymkiem to istne tornado. Nie wiem, czy to nie za duży stres dla takiego wiekowego kotka...
ustaliliśmy, że najpierw Państwo zaszczepią Misia. Jeny, mam nadzieję, że to mu nie zaszkodzi w tym wieku???? Bo on był szczepiony 19 lat temu...
ale szczepienia muszą być, bo przede wszystkim Tymon jest nosicielem wirusa KK i nie wiem czego tam jeszcze...
Kurcze trudno powiedzieć, co będzie dobre dla wszystkich.
Z jednej strony oczekiwanie na mieszkanie może przeciągnąć się do wiosny. Koty się do nas przywiązują coraz mocniej, a im starsze tym gorzej zmiany znoszą...
z drugiej strony nie wiem jak obecność tych kotów na tak małym metrażu zniesie Misiu...po trzecie to będzie kolejna, a nie ostatnia przeprowadzka...
no i nie wiem cholercia co zdecydować :( :roll:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon sty 07, 2013 19:53 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Nie dziwię się, że nie łatwo podjąć decyzję, ale zwarzywszy, że do wiosny jest pół roku a koty żyją naście lat :roll: to co to jest przemęczyć się pół roku jak chłopaki razem do superowego domku pójdą...tylko faktycznie nie wiadomo co z kocim staruszkiem ...ciężka sprawa, ale szczerze :roll: ja bym zaryzykowała.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Wto sty 08, 2013 9:02 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Madziu, trudna sprawa i nawet nie wiem co doradzić :oops:
Ale kciuki potrzymam bardzo mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie sty 20, 2013 9:17 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Jednak nie zdecydowaliśmy się na kolejną przeprowadzkę.
Doktor stwierdziła, że w wieku Misia szczepienie nie jest wskazane, a i stres związany z dwoma tornadami także.
Zresztą ja myślę tak samo.
Umówiliśmy się, że koty zostaną u nas do końca marca. Mam nadzieję, że do tego czasu sprawa z mieszkaniem rozwiąże się :roll:
Państwo będą dofinansowywać swoje kotki no i mam nadzieję, że to wszystko dobrze się zakończy.
Zaczynamy niestety mieć kłopoty na linii Rysio - Tymuś. Rysiek od początku nie bardzo go trawił, ale teraz rzeczywiście go nie cierpi :(
do mocnych ataków nie dochodzi, ale Rysiek go gania, syczy, a i ugryźć potrafi :(
a Tymianek nic złego mu nie robi. nie wiem czemu Rychu tak go nie lubi. Może to też ma związek z przeprowadzką, ta jego nerwowość..nei wiem
zamówiłam Rysiowi obrożę antystresową, może to go trochę wyciszy.
Obrazek

magdaradek

Post » Nie sty 20, 2013 10:37 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

O rany do marca szmat czasu , a obróżki z feromonami są super na pewno go wyciszy...Pozdrawiam rodzinke :1luvu:

lidka02

Post » Nie sty 20, 2013 20:22 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Madziu...trzymam kciuki aby mieszkanko szybko się znalazło i chłopcy trafili w końcu w kochające ramiona Dużych.

U mnie Zulus nadal nie toleruje Frugo...tłuką się jak dzikie kocury :!:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Sob lut 02, 2013 16:12 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Cicho tu u Was. Jak tam Rysio? Darował sobie?
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Sob lut 02, 2013 16:15 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

asia-lodz pisze:Cicho tu u Was. Jak tam Rysio? Darował sobie?

No cicho, bo nawał pracy mnie wykańcza...dziś też byłam w robocie :roll: już 3 sobotę...

Rysio przy obróżce nieco lepiej. Nie chodzi cały czas poddenerwowany, choć Tymka pacnie łapą i nasyczy jak młody przesadzi, ale jest lepiej. A Tymon nie ma w ogóle instynktu samozachowawczego i poluje na ogon Rysia, gdy ten macha nim wkurzony :?
Obrazek

magdaradek

Post » Sob lut 02, 2013 17:55 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

Witamy i podczytujemy :1luvu:

lidka02

Post » Sob lut 02, 2013 18:01 Re: rudy Tymuś z czarnym Maniusiem dalej czekają

magdaradek pisze:Rysio przy obróżce nieco lepiej. Nie chodzi cały czas poddenerwowany, choć Tymka pacnie łapą i nasyczy jak młody przesadzi, ale jest lepiej. A Tymon nie ma w ogóle instynktu samozachowawczego i poluje na ogon Rysia, gdy ten macha nim wkurzony :?

A to jest brak instynktu samozachowawczego? Myślałam, że młodzieńcze nieokrzesanie :wink: U nas też się poluje. Wszyscy na wszystkich, niezależnie od tego, do kogo należy ogon :)
Btw, z jednej strony to świetnie, że mają zapewniony fajny domek, ale z drugiej tak długie oczekiwanie chyba jakoś wpłynie na adaptację w nowym miejscu...?
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

[poprzednia][następna]