alab108 pisze:Ewciu to u Ciebie w ogrodzie? U mnie jakoś się nie rozrastają te pola krokusów tylko giną. Taki piach tu leśny i nawieziony dodatkowo pod budowę tego domu. A w ub. roku to wszystkie mi zmarzły

Posadziłam nowe ale nie tak dużo

Nie, to nie moje, ale też mam sporo. Kiedyś tak chciałam mieć w trawniku, ale to się nie daje, bo giną i problem z koszeniem, więc zmieniłam.
Taka dobra Istota z Dogo zrobiła mi plan ogródka, bo nie mogłam sama jakoś się zdecydować i miałam groch z kapustą. Wszystko zarastało, a mnie było szkoda wyrzucać. A że siły już nie te, należało podjąć decyzję i zmniejszyć stan posiadania. Uważam, że wyszło to na plus dla ogólnego wyglądu i mojego kręgosłupa. Najgorsze tylko jest to, że w ub roku wymarzła mi moja ogromna ( ponad 10 letnia magnolia, duży złotokap i kolka róż). W związku z tym zrezygnowałam z róż. Magnolię na wiosnę na pewno zasadzę nową. Tej zimy, tak się złożyło, że jest nic nie przykryte i myślę, że stracę moje kochane hortensje i inne roślinki. Ale nie mogłam tego zrobić sama, a nie było komu mi pomóc

Dlatego boję się wiosny.............w moim ogródku