Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lut 01, 2013 9:49 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

viewtopic.php?f=20&t=150436
Ewa, Bazarek dla Was, zapraszam!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt lut 01, 2013 10:13 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Kasiu, dziękuję ślicznie :1luvu: , ale Tobie teraz bardzo są potrzebne pieniądze.Jak już będziesz miała pracę, mnóstwo kasy, wtedy sama poproszę Cię o pomoc, umówmy się w ten sposób.Naprawdę teraz otrzymałam ogromną pomoc, dam sobie radę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lut 02, 2013 7:19 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Trzymajcie kciuki, proszę.Wsiadam później na rower i pedałuję pod hutę, mam zamiar poprosić hucianych strażaków o przepiłowanie kłódki w domku burasi.Oby się udało :ok: :ok: :ok:
Obawiam się, że moja forumowa działalność wkrótce się skończy :evil: Komputer mi siada, każą kupić nowy, tylko nie wiem za co? :cry:

ewar

Post » Sob lut 02, 2013 11:50 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

U mnie kciuki pomogły-poproszę jeszcze-jutro koniec akcji-napiszę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob lut 02, 2013 14:20 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Muszę podziękować strażakom, naprawdę pomogli.Kłódka w domku burasi zmieniona, możemy teraz wchodzić do domku i tam dawać kotom jedzenie.W ogóle to da się im tam urządzić niezłe schronienie, są jakieś szafki.Trzeba tylko posprzątać, ale to w sobotę, kiedy nie ma ludzi.Jestem umówiona z p.Mieczysławą.
A taka kocia jest do adopcji.Zdjęcie robione komórką, na klatce schodowej, więc kiepskie.Monia jest przecudna, ma płaski pyszczek, okrąglutką główkę i cudne, bursztynowe oczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ewar

Post » Sob lut 02, 2013 14:40 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Dowiedziałam się od pana strażaka, że część hucianych kotów mieszka na ich terenie w jakimś blaszaku.Nie wiem, co tam jest w środku.Pod hutą były tylko dwa koty, ale padało, pewno nie chciało im się wychodzić.Loluś spał w domku w budzie.Zostawiłam trochę suchej karmy i tym razem sporo mokrej, jest dość ciepło, nie zamarznie.Ma wrócić zima, wtedy znów pojedziemy na suchej karmie.Burasia i jej dzieci dostały jeść tym razem przyzwoicie, na stole :lol: .Biedactwa czekały, były na pewno głodne, ale pan strażak się tłukł, przestraszyły się więc.

ewar

Post » Nie lut 03, 2013 9:47 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Katalina pisze:
Kola wymaga jeszcze dużo opieki, leczenia i przede wszystkim miłości. Konieczne będzie też zebranie środków finansowych na leczenie, ponieważ obecnie środki z urzędu które niegdyś mieliśmy, choć w ograniczonym zakresie, zostały wstrzymane i praktycznie już nie mamy na co liczyć.
Dlatego też w najbliższych dniach powstanie super bazarek na potrzeby Koli :)

miniusia122, czyli jakieś dofinansowanie z UM było, ale tylko tyle wiem, co z postu Kataliny.Próbuj więc, warto, bo tu chodzi o koty.

ewar

Post » Nie lut 03, 2013 10:35 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

A ja zrobiłam prowizoryczny karmnik dla kotów z butelki po mineralnej :lol: Nasypię suchej karmy, powieszę nad miską i chrupki będą wpadać siłą grawitacji.Zawiozę też 5l butlę wody źródlanej, nie trzeba wtedy będzie za każdym razem jeździć czy chodzić z butelką, do mycia misek też będzie.Polary do domków pocięte, mam tego dużo.Mam też zamiar owinąć tekturowe domki folią bąbelkową, tą grubszą.Domki będą w szafce, koty nie powinny zmarznąć nawet w duży mróz.Nie mogę się już doczekać soboty, kiedy tam posprzątamy i wszystko urządzimy.Najważniejsze jednak jest to, aby udało się koty złapać i ciachnąć.Jedno dziecko burasi to na moje oko kocur, drugie jest bardzo płochliwe, wieje jak tylko się pojawię na horyzoncie, nie wiem jakiej jest płci.

ewar

Post » Nie lut 03, 2013 15:07 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Ewar, Monia jest urocza :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie lut 03, 2013 19:20 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Dzięki za kciuki,piesek już jest w bezpiecznym miejscu-bez łaski UM :mrgreen: Kupiłam trochę karmy i pojechaliśmy z Sylwią i jej mężem zobaczyć co u Dżambo-no i oczywiście wpadłam do kotów.Fajnie tam mają ,żadnych klatek-tylko pokoje.Można i u nas coś takiego zrobić,miejsce by się znalazło-mam parę pomysłówObrazekObrazek

jaga1666

Post » Pon lut 04, 2013 5:54 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Conchita pisze:Ewar, Monia jest urocza :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Naprawdę.Spotkałam siostrę po drodze i razem podjechałyśmy do p.Mieczysławy.Obie się zachwycałyśmy kotką.Szkoda, że nie miałam aparatu.Muszę się postarać o dobre zdjęcia.
Jest problem pod hutą.Koty wystraszone, przegania je biegający tam pies.Miski porozwlekane, pogryzione, pewno wyjadł kotom jedzenie.Jemu też należałoby pomóc, ale jak? Koty muszą dostawać jedzenie w budzie, nie ma wyjścia.Tam żaden pies nie wejdzie.
Burasia natomiast ma już fajnie, dostaje jeść w domku.

ewar

Post » Pon lut 04, 2013 13:48 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Czekam na zamówienie z zooplusa, coś długo to trwa :evil: Zawiozłam p.Mieczysławie trochę mokrej karmy, na suchą czekam.Bardzo dużo jej idzie.Zostawiamy tak ok.1,5-2 kg na raz.Wszystko wyjedzone do okruszka, a więc przychodzą do budy, kiedy nas nie ma i nie ma psa.W tekturowym domku w budzie zawsze jakiś kot śpi, w takim drugim nigdy, trzeba go usunąć i zrobić miejsce na miski.Byłoby fajnie, gdyby więcej kotów przeniosło się do domku burasi, ale ona chyba na to by nie pozwoliła.Tam miałyby ciepło, sucho, nam też byłoby wygodniej.

ewar

Post » Pon lut 04, 2013 14:18 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Ewar super Monia jest piekna :)na pewno znajdzie szybko domek:)

A nie myslalyscie zeby dawac im co innego do jedzenia np. porcje rosolowe ja tak swoim daje kupuje kg za okolo 2zl i maja jedzenia na 2 dni:)

Jaga1666 ale kociaki maja wypas:) Oby nasze tak mialy dobrze

miniusia122

Od: Śro lis 28, 2012 16:09

Post » Pon lut 04, 2013 18:09 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

Jaga1666 ale kociaki maja wypas:) Oby nasze tak mialy dobrze-tam koty mają naprawdę dobre warunki-nie wiem jak z opieką weterynaryjnę-wolontariuszki sprzątają,noszą na rękach-trzy przy mnie pojechało do Warszawy-coś się dzieje.Mnie na karmę na razie nie brakuję-ale oszczędzam na wydatkach osobistych :mrgreen:

jaga1666

Post » Pon lut 04, 2013 20:53 Re: Parys,Abi w DS.Huciane koty.Koty z biblioteki, rozpacz..

ewar pisze:Czekam na zamówienie z zooplusa, coś długo to trwa :evil: Zawiozłam p.Mieczysławie trochę mokrej karmy, na suchą czekam.Bardzo dużo jej idzie.Zostawiamy tak ok.1,5-2 kg na raz.Wszystko wyjedzone do okruszka, a więc przychodzą do budy, kiedy nas nie ma i nie ma psa.W tekturowym domku w budzie zawsze jakiś kot śpi, w takim drugim nigdy, trzeba go usunąć i zrobić miejsce na miski.Byłoby fajnie, gdyby więcej kotów przeniosło się do domku burasi, ale ona chyba na to by nie pozwoliła.Tam miałyby ciepło, sucho, nam też byłoby wygodniej.

Ewa, a jak długo czekasz na paczki? Ja robiłam u nich już dwa zamówienia, śledzę sobie trasę paczek i nie trwa to zbyt długo. Inna sprawa to ich kurier, może nie będę się wypowiadać :?
Jaga1666, dostałaś - wiesz co?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]