Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt lut 01, 2013 22:11 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Lukrecja w nowym domu zrobiła 4 wielkie,śmierdzące kupy wzbudzając przerażenie.
Poza kuwetą zrobiła.
Pani ma 3-letnie dziecko a w nowym mieszkaniu nie ma drzwi.Jak dziecko złapie kupę w rączkę to się może skończyć hucznym powrotem na łono fundacji.
Proszę o cieche modlitwy.

I co tam jeszcze.

Fajnie by było gdybym mogla się dodzwonić do Kasi...no cóż:c'est la vie...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt lut 01, 2013 22:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Cóż, tak to bywa na tym forum, że czasami trzyma się kciuki żeby był kupalek, a czasami ... żeby nie było kupalka :ryk:
No to kciuki wielkie - za brak klocków poza kuwetą :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt lut 01, 2013 22:34 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Lukrecja w nowym domu zrobiła 4 wielkie,śmierdzące kupy wzbudzając przerażenie.
Poza kuwetą zrobiła.
Pani ma 3-letnie dziecko a w nowym mieszkaniu nie ma drzwi.Jak dziecko złapie kupę w rączkę to się może skończyć hucznym powrotem na łono fundacji.

I co tam jeszcze.

A Pani nie miała tej świadomości jak brała kota? Niech pilnuje dziecko i wytłumaczy, że kupka kotka to nie jest ciasteczko :evil:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lut 01, 2013 22:45 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Miała, ale i tak spanikowała.
Wspieramy dom, oby się udało....

Jeśli Lukrecja okaże się niekuwetowa...to ja już nie wiem.:(

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt lut 01, 2013 23:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

wątek doczytuję, ale przylazłam na koniec sprawdzić jak się sprawy mają

3latek to już powinien zrozumieć, że tego się nie je, chyba.
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pt lut 01, 2013 23:28 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Bazylku kochany!!!!! czy Ty już wiesz??
ja ciągle nie dowierzam.. i aż boję się pisać.. ale chyba już wszystkie decyzje podjęte :D
Więc teraz chłopaku chcę Cię już przytulić i ucałować piękny, słodki łepeczek :)
Cieszę się ogromnie!!!
Magaaa, nie smuć się, tak jak Ci pisałam.. zrobię wszystko by był szczęśliwy..

Potrzebujemy przetransportować Bazylka z Warszawy do Krakowa.Może być do Katowic lub okolic.. może ktoś pomoże??
"Zwierzęta są moimi przyjaciółmi, a ja nie zjadam swoich przyjaciół."
George Bernard Shaw

Nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=150713

Lillua

Od: Pon lut 13, 2012 17:41

Post » Sob lut 02, 2013 9:15 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Lukrecja w nowym domu zrobiła 4 wielkie,śmierdzące kupy wzbudzając przerażenie.
Poza kuwetą zrobiła.

I co tam jeszcze.

Ale ze sw nowym domu to naprawde moze sie zdarzyc, a te koty chyba wszystkie maja problem z kuweta...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob lut 02, 2013 9:53 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

MB&Ofelia pisze:Cóż, tak to bywa na tym forum, że czasami trzyma się kciuki żeby był kupalek, a czasami ... żeby nie było kupalka :ryk:
No to kciuki wielkie - za brak klocków poza kuwetą :ok:

Oby Lukrecja zawsze trafiała kuwety. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mam Pusię - persa i zarazem jest niejadkiem. Dzisiaj o dziwo, była w kuwecie a siuśki wszystkie znalazły się poza kuwetą. Kibicujemy i wszystko czytamy o 9 persach od początku. Oby wszystko było dobrze, aby trafiły wszystkie do wspaniałych dobrych domków :lol: .
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob lut 02, 2013 9:55 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob lut 02, 2013 9:57 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Ah zawitam na koniuszek.A pro po trzylatkow,moj synus ma trzy latka i jak widzi niespodzianke to albo wola ze kupa jest gdzies na podłodze,albo sam łopatką sprzątnie(jesli twarda-zazwyczaj tak) :ryk: trzylatki juz rozumieja wiec pani moze byc spokojna ,wystarczy tylko chwila na pokazanie dziecku co i jak.My wszyscy bierzemy czynny udzial w sprzataniu kup. :ok: no ale to zazwyczaj kupa chihuahuy :oops: ,bo kot 100% trafien do kuwety :mrgreen: .
Znudziło Ci się być królem w swoim domu?
Spraw sobie kota

mone4ka

Od: Wto cze 29, 2010 17:18

Post » Sob lut 02, 2013 18:15 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Michasia od dziś na antybiotyku.
Dostaje enrobiofloks.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob lut 02, 2013 19:35 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Lukrecja chwilowo u mnie. Jest kuwetowa. Od rana zrobiła 2 razy piękne siuśki do kuwety i nie usiłowała poza. Po prostu kwestia odpowiedniego żwirku w kuwecie - o czym pani mówiłam ja, mówił Kotkins. Żeby zmienić. Ale nie zmieniła. Lukrecja używa Benka bentonitowego. Pani miała drewniany albo kukurydziany (nie zaglądałam aż tak bardzo, który to był) i Lukrecja nie uznała go w ogóle za kuwetę. W oczach kota - nie dostał kuwety, to miał prawo wybrać sobie miejsce.
Przy tym pewnie nie posłużyło jej to, co zjadła plus stres i kupowy efekt jak cacy. No bo normalnie kot w ciągu powiedzmy 20 godzin nie robi 6 kup jak Kopiec Kościuszki. Przy tym nie biegunkowych, na szczęście.
U mnie od rana jeszcze nie zrobiła żadnej.

A w ogóle to kot jest świetny. Cały czas siedzi i się na mnie patrzy, i do tego mruczy. Normalnie siedzi, chodzi i mruczy. Zabiegi wokół swojej osoby również zniosła z godnością i mruczeniem. Tylko chyba bawić się nie umie. Czyżby nikt jej, biednej, nie nauczył?
Na początku usiłowała zasypiać na siedząco, tak śmiesznie się kiwała i oczy same jej się zamykały. Joda jeden.
Strasznie rozczulają mnie wygolone persy, takie wielkie głowy starowinek i chude ciałka.
Z wyglądu też fajna - kolor ma ładniejszy niż na zdjęciu. Przede wszystkim jest jaśniejsza niż mi się wydawało. Głowę ma najciemniejszą. Jeśli dobrze odczytuję z zaczątków futerka, to ma min. 2 odcienie szarego, beż i biały. Ale ten beż to taki ma specyficzny odcień, nie wiem, to lila? Myślę, że kolorystycznie jest podobna do Kotkinsowej Fiony, choć ją też widziałam tylko na zdjęciu.
A w ogóle jest cicha i spokojna. Mam nadzieję, że się nie rozkręci i nie zrobi z tych wrzeszczących, jak np. AlKaida-Pomponia.
Staram się jej trochę dotrzymać towarzystwa, ale to strasznie niewygodne siedzieć z kompem na sedesie. Zaraz wypróbuję podłogę.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lut 02, 2013 19:42 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi zrób foteczkę Lusi, proszę!!!

Mam w domu 3 letnie dziecko. I kota. Dzieci wiedzą co to kupa i że tego się do ręki nie bierze, wiedzą, że kot może zrobić kupę poza kuwetą i wiedzą, że mają mnie wołać. Z 3letnim dzieckiem jest naprawdę łatwo, wystarczy wytłumaczyć, opowiedzieć, zrozumie.
Swoją drogą moja kicia trafia do kuwety ale zdarza się jej, że jakaś kupa się przylepi do tyłka i dopiero jak wyskoczy to odpada i wtedy leży poza. To nie musi być tak, że kot to robi celowo, czasem się po prostu zdarza.

magaaa trzymam kciuki za szybką reakcję na antybiotyk! Michasia zdrowiej!

Lilua gratulacje, mam nadzieję, że będziesz nam tu duuuuuużo pisać o Bazylku!
Nasze kocie historie
ObrazekObrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, widocznie jeszcze nie spotkali tego właściwego.
Deborah A. Edwards

Bedetka

Od: Pt wrz 21, 2012 6:51

Post » Sob lut 02, 2013 20:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Zrobię. Tylko zepsuł mi się aparat (tzn. chyba bateria kompletnie siadła), więc muszę poprosić TŻ, żeby zrobił iPhonem, bo moim telefonem wychodzą marne. No i wypróbować wyczytany lub znaleźć nowy sposób przesłania na kompa. Chyba że iPhone ma kabelek...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lut 02, 2013 20:23 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Właściwy żwirek to połowa sukcesu .
Jakiś czas temu chciałam przejść z Benka na zachwalany Cat Best Eco plus . Efekt - Betina przestała sikać i skończyło się zapaleniem pęcharza , a Filon znalazł inne miejsca do lania . W dwóch miejscach mam kawał podłogi do wymiany.Tylko Tosi i któremuś z tymczaskowi było wszystko jedno.
No przy żwirku trzeba zdać się na gust kota :wink: .
A kupa jak to kupa , czasem znajdzie sobie inne miejsce aby poleżeć :twisted: .
Bazylku - ciotka śle buziaki :1luvu: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

[poprzednia][następna]