Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 31, 2013 21:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

MB&Ofelia pisze:
katarzyna1207 pisze:
MB&Ofelia pisze:O, jesteś Kotkinsie. Wy tu o problemach, a ja właśnie wznoszę toast lampką winka. Ofelia umyła Carmen łepek i uszka!!!!!! Wyobrażacie to sobie???
Kurka, mam ochotę zaserduszkować całą stronę :twisted:

dawaj z tymi serduszkami .... :wink: Kotkins "wnerwa" załapie ... :mrgreen:

Kotkins wnerwa złapie i mnie wypieprzy z wątku... Nie, chyba wytrzymam :wink:

Alab, złap mysz i wypuszczaj ją Gajce na noc do zabawy. Ponieważ jest persem, a więc kotem niezbyt zaawansowanym myśliwsko, rankiem i kot, i mysz powinny być całe, ale kot dodatkowo mocno zmęczony :mrgreen: .
Sorki, wiem że głupoty plotę, ale jak zobaczyłam Ofelię liżącą Carmen po łepciu... No, nie da się tego opisać :dance: :dance2:

Wątpię czy Gajkę by ta mysz ruszyła, kupiłam jej taką na wyciągany gumkę czy sznurek , puszczam i mysz sama jedzie. A jak trzymam taka zabawkę na sznurku koło jej nosa to wiesz na co ona patrzy ? na to co ja mam w ręku. Ostatnio moja córka stwierdziła, że zabawa z kotem jest bardzo męcząca.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sty 31, 2013 21:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Chyba rozumiem. Mała Czarna czasami, zamiast łapać koniec sznurka, łapie część środkową albo wręcz tuż przy mojej ręce. Ale to jeszcze małe i głupiutkie :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 31, 2013 21:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Ofelia, gratulacje! Ja się przez dwa lata jeszcze nie doczekałam ale nie tracę nadziei.... :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw sty 31, 2013 21:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Dzięki, Shira :D Mam nadzieję, że i ty się doczekasz, bo to coś wspaniałego! A nie spodziewałam się. Ofelia naprawdę była agresywna w stosunku do innych kotów. A tu już po miesiącu mamy wylizywanie uszek :D Cud się stał normalnie!
Jak jeszcze moi rodzice zaakceptują Małą Czarną, to będzie drugi cud! No i na ten rok cudów mi prawie wystarczy (prawie, bo jeszcze o jednym cudzie marzę, ale nie kocim tym razem)
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 31, 2013 22:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

MB&Ofelia pisze:Dzięki, Shira :D Mam nadzieję, że i ty się doczekasz, bo to coś wspaniałego! A nie spodziewałam się. Ofelia naprawdę była agresywna w stosunku do innych kotów. A tu już po miesiącu mamy wylizywanie uszek :D Cud się stał normalnie!
Jak jeszcze moi rodzice zaakceptują Małą Czarną, to będzie drugi cud! No i na ten rok cudów mi prawie wystarczy (prawie, bo jeszcze o jednym cudzie marzę, ale nie kocim tym razem)

Cieszę się Twoją radością. U mnie jedynie duża sunia wylizuje uszy kotkom i małej suni. To jest taka dobra mamusia :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sty 31, 2013 22:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Ofelia to raczej starsza siostra dla Carmen. Uczy ją drapaczyć meble, wskakiwać na stoły, podgryzać się, wybrzydzać przy jedzeniu i wychodzić na krótkie spacerki na klatkę. A Carmen uczy Ofelię delikatności - gdy Ofelka ją za mocno podgryza, to wrzeszczy i bije łapą.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 31, 2013 22:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

AlKaida potem już się darła tylko dla zasady - licho wie, czemu. Korneliusz też tak ma, że tylko położę się spać, ten zaczyna jojczyć. I też nie wiem, czemu. Chyba: zajmijcie się mną bo mi się nudzi. Na kici kici nie reaguje. Zresztą on nie jest z tych, co śpią w łóżku.
Na szczęście Korneliusz jest chłopem, więc po chwili lenistwo zwycięża. No i nie drze się zbyt głośno.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw sty 31, 2013 22:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

No jak to drze się bez sensu?
Przecież Moniuszko w duszy mu gra!!!
Kto wie co ma w sercu taki pers??
Pamiętajcie dziewczyny: Wy myślcie tak jak ONE -znaczy- z przerwami.
Wtedy je zrozumiecie.
Ja je rozumiem.

Jak się jaki drze po nocy to wstaję i lecę na pomoc.Małż burczy.A ja lecę.Żeby się mojemu rodzonemu persu się nic nie stało!!!Zwłaszcza leoś potrafi być rozdzierająco nieszczęsliwy.No to ja lecę ,żeby mu pomóc, tulę, całuję sikami woniejące łapki itp.

Nic nie napiszę:)
Chyba,że w wekend wyadoptuję trzy koty.Albo chociaż dwa.Tak, dwa to minimum.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt lut 01, 2013 21:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Persona zawsze drze jape jak idzie spać..........
Kiedys ktoś mi na forum wytlumczyl, ze ona oglasza wszem i wobec "ze jakby kto dzwonil, to mnie nie maaaaaaaaaaa"
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt lut 01, 2013 21:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Ofelii zdarza się ogłaszać, że idzie do kuwety. Ale nie zawsze i nie za głośno.
Za to Carmen prawie się nie odzywa. Miauczeć chyba nie umie, tylko skrzeczy. Ale jak mrumra!!!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt lut 01, 2013 21:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

MB&Ofelia pisze:Ofelii zdarza się ogłaszać, że idzie do kuwety. Ale nie zawsze i nie za głośno.
Za to Carmen prawie się nie odzywa. Miauczeć chyba nie umie, tylko skrzeczy. Ale jak mrumra!!!
Moj syjam, Cookie, zawsze glosno (no bardzo glosno) informuje, ze idzie do kuwety i zeby posprzatac. Klara, jak byla mala, miauczala bezglosnie, nauczyla sie wydawac glos w czasie pierwszej rujki i jej zostalao. Ale jest cichutka, glosno nie miauka.

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Pt lut 01, 2013 21:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

No, Ofelia też dawała czadu jak chciała wyjśc na spacer! Teraz już rzadziej, ale jak była młodsza, a mieszkanie mniejsze i nie miała się gdzie wybiegać, to siadała pod drzwiami i wydawała z siebie głębokie, gardłowe "mioąuuuu"! Niesamowity odgłos. I mocno denerwujący, jak za oknem pada, albo zimno, nie chce się nosa wyściubiać, ale kot tego nie może - lub nie chce - zrozumieć.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob lut 02, 2013 1:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

To mnie trochę pocieszyłyście. Korneliusz też jęczał idąc do kuwety, wychodził, znów jęczał, potem wchodził. Oczywiście natentychmiast poleciałam z moczem do badania (bo to akurat świeży kot był, więc badania i tak miałam w planie jak najszybciej). Mocz okazał się ok, krew też, ale obawa i tak pozostała. Zresztą teraz już jęczy tylko co któryś tam raz, rzadko.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob lut 02, 2013 13:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

musi pomarudzic pod nosem, moze troche przeklina :lol:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Sob lut 02, 2013 14:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Moja Kiti zawsze głośno, przeciągle i tubalnym głosem (nie pasującym do drobnej koteczki) oznajmia że właśnie zamierza puścić pawia.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

[poprzednia][następna]