Biszkopt, szylka i burasek szukają domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 22, 2013 1:48 Re: Rude, czarne i bure kociaki od Kociarza Roku 2010

Fotki piracika Filipka, teraz Tito z DS :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto sty 22, 2013 20:24 Re: Rude, czarne i bure kociaki od Kociarza Roku 2010

To braciszek pingwinki Zuzi, mlodziak 5 miesieczny, zaraz mu zrobie pare ogloszen. Jest od kilku dni w DT i niezle mu idzie przystosowanie sie do domu :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Arcana

Post » Czw sty 24, 2013 20:20 Re: Rude, czarne i bure kociaki od Kociarza Roku 2010

Lusia w swoim domu, Opiekunka jest nią zachwycona :)

Obrazek Obrazek

Arcana

Post » Nie sty 27, 2013 11:26 Re: Rude, czarne i bure kociaki od Kociarza Roku 2010

Zrobilam na razie po pare ogloszen tri u Wilhelm i rudej z dzialki, kici dokarmianej przez Krystyne i Kudlatą.

http://alegratka.pl/ogloszenie/mloda-la ... 92601.html
http://alegratka.pl/ogloszenie/rudusi-z ... 96275.html

Zaczelam od kolorowych, zobaczymy, jaki jest odzew na dorosle kolorowe. Podnosze ogloszenia mlodziakow: pingwinka Bambi, Murzynka i Zuzi, tez nie ma kolejki niestety. W wolnej chwili zrobie ogloszenia innym doroslym, ale znalezc dom dla burych kotek, szczegolnie z dzialek bedzie trudno. Mysle, ze warto je oglaszac dla domow wychodzacych, jako ratunek, bo tracą działke z powodu sprzedazy. Chyba zrobie dla nich osobny watek w Kociarni, bo to szczegolna oferta, z reguly na Miau szukamy domow niewychodzacych.
Zalozylam watek, przynajmniej bede je miala zebrane w jednym miejscu. Alez biedna ta Wegielka, umorusana od wegla. Porobie jej ogloszenia, moze kogos tez wzruszy jak mnie :(
viewtopic.php?f=13&t=150290&p=9576880#p9576880

Arcana

Post » Wto sty 29, 2013 7:09 Re: Rude, czarne i bure kociaki od Kociarza Roku 2010

Przelalam Dorze 200 zl na sterylki kotek u pani P.

A to jeszcze fotki Luśki w domku, pierwszy dorosly kotek z naszych adopcji. Oby to byl dobry poczatek i udalo sie z kolejnymi :D
Wilhelm, pierwsze zapytania o trikolorke sie pojawily, ale nie chce oddawac kotki do domku przy ulicy itp. Znajdziemy jej bezpieczny dom. Chyba szukamy mieszkania, co? Jak ona sie zachowuje? Robi ciagle postepy?

Obrazek Obrazek

Arcana

Post » Czw sty 31, 2013 18:22 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Dwie kotki u p.P juz wysterylizowane.W kolejce czekaja nastepne.
Kod:
Obrazek

dora1020

Od: Nie maja 09, 2010 21:31

Post » Czw sty 31, 2013 19:48 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Super :ok:

Ja zaraz ide na wizyte PA w sprawie Bambiego. Dom juz kupil wyprawke, wstepnie blokady do okien, doradze osiatkowanie. Pewnie bedziemy szukac transportu. Jesli jutrzejszy z psiakami z Zamoscia nie wypali, to w sobote ktos jedzie z psem do Lublina i wraca na pusto z Lublina do Wawy, tylko znow pozostaje Szczebrzeszyn - Lublin.

Arcana

Post » Czw sty 31, 2013 22:30 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Jutro być może przyjadą ludzie oglądać kotkę, która jest u mnie.Jednak Dora na wstępie wyraziła zastrzeżenia do domu.TO ostatni kot , którego przetrzymałam.I mam pytanie- skoro kot jest u mnie 2 tygodnie dlaczego Dora nie zrobiła mu ogłoszeń i nie szukała domu ? Ja zdjęcia mogłam Pani przesłać.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Czw sty 31, 2013 23:25 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

A jakie zastrzezenia? Skad ci ludzie? Dobry dom w spokojnej okolicy, nie w miescie, bylby dobrym pomyslem. Ja nie obiecuje, ze w tydzien czy dwa znajde znajde dom niewychodzacy dla doroslej, strachliwej kotki. Kotka przyzwyczajona do zycia na dzialce pewnie lepiej by sie czula w domu z ogrodem niz zamknieta w mieszkaniu.

Bambi moze jutro jechac, fajni, powazni mlodzi ludzie. Podalam Ci namiary na PW, bo nie mam kontaktu z osobą, ktora bedzie wiozla zwierzaki. Dzieki kolejny raz za pomoc finansową w transporcie i transport do Zamoscia. :)

Arcana

Post » Pt lut 01, 2013 6:58 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

jeszcze nie wiem jacy ludzie.Wyrazili chęć zobaczenia kotka na żywo , więc się zgodziłam.O wszystko wypytam o ile wyjadą.A zastrzeżenia Dory takie że dom wychodzący i w naszym województwie.Według niej kot ma wrócić na działkę ( u mnie w każdej chwili może stracić Dt) i czekać na dom niewychodzący w Warszawie.

wilhelm170

Post » Pt lut 01, 2013 7:41 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Wilhelm, popros o adres i zobacz na mapie w necie, jak dom jest polozony, jaka okolica, czy zaraz przy drodze i jakiej. I jacy ludzie. Czy mieli koty i ile zyly, co sie z nimi stalo. Czy szczepia i lecza? Musieliby przez pierwszych kilka tygodni trzymac kotke w domu, dopiero pozniej zaczac wypuszczac, jak sie naprawde przyzwyczai do domu.
A te dzialki w Szczebrzeszynie sa takie bezpieczne, daleko od drog?
Szukanie domu niewychodzacego dla doroslego kota prosto z dzialki jest trudniejsze, nie mowiac o mieszaniu kotu w lebku. Kotka ciagle jest strachliwa, a po powrocie na dzialki latwiejsza do osmielenia nie bedzie. Ja musze uprzedzac ludzi, ze kot jest strachliwy, wymaga tygodni cierpliwego traktowania, a to zwlaszcza przy doroslym kocie nie ulatwia szukania domu. Na razie nie mam chetnych z domow niewychodzacych.

Arcana

Post » Pt lut 01, 2013 13:22 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

Jesli ci ludzie nie beda chcieli adoptowac kotki,to kotka moze wrocic do Szczebrzeszyna.
Jesli straci dt u Wilhelmy,to moze do Basi,skoro Bambi dzisiaj pojechal pewnie zgodza sie przetrzymac teraz kotke.
Dziekuje za transport Bambiego......Wilhelm i handzi :1luvu:
i dziekuje Arcanie za sprawdzenie DS :1luvu:
Kod:
Obrazek

dora1020

Od: Nie maja 09, 2010 21:31

Post » Pt lut 01, 2013 19:47 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

dora1020 pisze:i dziekuje Arcanie za sprawdzenie DS :1luvu:

Czemu akurat za sprawdzenie? To tylko final poszukiwan domu ;)

Dzwonilam do DS, kocurek byl bardzo wystraszony w nowym domu po transporcie, teraz siedzi pod ławą, nie odkrył jeszcze swojej budki od drapaczka, ale sprobują mu pokazac. Domek cierpiwy, musi byc dobrze. :ok:
Transporter wziela pani, ktora wiozla kotka. Uzgodnione, ze odesle?

Dostaje dalsze zgloszenia o kocurka, np. :mrgreen:

Witam prosze mi go wyslac na adres podam w nastepnym e-mail kocham koty i mam jednego ale tych z drogi tez do karmiam wiec fajnie by bylo gdy by go mialem

Arcana

Post » Pt lut 01, 2013 19:57 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

chacha dobre to zgłoszenie

wilhelm170

Post » Sob lut 02, 2013 16:27 Re: Rude, tri, czarne i bure kotki czekają na domy

zaznaczam
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

[poprzednia][następna]