Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 31, 2013 19:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Mam nadzieję , że to nie o persowatość chodzi?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sty 31, 2013 20:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Ja bym obstawiała hormony.......kiedy byla sterylizowana? Moze pogadaj z dobrym wetem? Po odglosy faktycznie takie 'rujkowe"

Alkaida tak morde darla..........szczerze wspolczuje.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 31, 2013 20:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Neigh pisze:Ja bym obstawiała hormony.......kiedy byla sterylizowana? Moze pogadaj z dobrym wetem? Po odglosy faktycznie takie 'rujkowe"

I Pyśka też....ale przestała. pamiętasz?
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw sty 31, 2013 20:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

shira3 pisze:
Neigh pisze:Ja bym obstawiała hormony.......kiedy byla sterylizowana? Moze pogadaj z dobrym wetem? Po odglosy faktycznie takie 'rujkowe"

I Pyśka też....ale przestała. pamiętasz?

Naprawdę sądzisz, ze to mozna zapomniec:-)?
Dlatego mówię.......hormony mogą jeszcze szaleć.......wszystko zalezy od organizmu.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sty 31, 2013 20:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Pomaga chyba czas....
Moja tak się darła z początku, że miałam stracha, że mnie sąsiedzi z bloku wymeldują.... Teraz tylko mruczy jak ursus.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw sty 31, 2013 21:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Dziewczyny kochane, ale ona od początku się tak drze, tzn od 15.09. na początku zamykaliśmy pokój, żeby miała spokój bo to jednak stres ( zmiana domu ) i w pokoju spała z nią córka, żeby Gai nie było smutno. Po tygodniu została sama w pokoju w nocy i zamykaliśmy jak nas nie było z uwagi na to, że mamy inne zwierza. Mimo, że nie wykazywały żadnych złych zamiarów , z tylko ciekawość - psy. Nasza kotka trzymała dystans, a nawet nie wchodziła do tego pokoju. Nie wiem dokładnie kiedy była sterylizowana, ale w chwili gdy przywiozłyśmy ją do nas, nie miała śladu po cięciu, więc to już jakiś czas temu musiało być. W poprzednim domu było więcej kotów, u nas tylko jeden. Ale gdyby nawoływała kolegów to chyba tez powinno minąć . Chodzi mi o tęsknotę. I dlaczego ona nie przyjdzie do pokoju, w którym śpimy tylko drze japę w korytarzu, tak jakby chciała nas do siebie ściągnąć.
Obrazek

alab108

Post » Czw sty 31, 2013 21:05 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

alab108 pisze:Dziewczyny kochane, ale ona od początku się tak drze, tzn od 15.09. na początku zamykaliśmy pokój, żeby miała spokój bo to jednak stres ( zmiana domu ) i w pokoju spała z nią córka, żeby Gai nie było smutno. Po tygodniu została sama w pokoju w nocy i zamykaliśmy jak nas nie było z uwagi na to, że mamy inne zwierza. Mimo, że nie wykazywały żadnych złych zamiarów , z tylko ciekawość - psy. Nasza kotka trzymała dystans, a nawet nie wchodziła do tego pokoju. Nie wiem dokładnie kiedy była sterylizowana, ale w chwili gdy przywiozłyśmy ją do nas, nie miała śladu po cięciu, więc to już jakiś czas temu musiało być. W poprzednim domu było więcej kotów, u nas tylko jeden. Ale gdyby nawoływała kolegów to chyba tez powinno minąć . Chodzi mi o tęsknotę. I dlaczego ona nie przyjdzie do pokoju, w którym śpimy tylko drze japę w korytarzu, tak jakby chciała nas do siebie ściągnąć.

Może z tego "wyrośnie" ... :? Miałam kotkę, która bardzo często właśnie lazła na drugi (najdalszy) koniec mieszkania, najlepiej w sam kąt pomieszczenia, siadała tyłem do wszystkich i przeraźliwie lamentowała ... Przestawała dopiero, jak po nią szłam, mówiłam do niej i głaskałam ... Zdrowiutka była ... I do tej pory nie wiem, o co jej chodziło ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw sty 31, 2013 21:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

katarzyna1207 pisze:
alab108 pisze:Dziewczyny kochane, ale ona od początku się tak drze, tzn od 15.09. na początku zamykaliśmy pokój, żeby miała spokój bo to jednak stres ( zmiana domu ) i w pokoju spała z nią córka, żeby Gai nie było smutno. Po tygodniu została sama w pokoju w nocy i zamykaliśmy jak nas nie było z uwagi na to, że mamy inne zwierza. Mimo, że nie wykazywały żadnych złych zamiarów , z tylko ciekawość - psy. Nasza kotka trzymała dystans, a nawet nie wchodziła do tego pokoju. Nie wiem dokładnie kiedy była sterylizowana, ale w chwili gdy przywiozłyśmy ją do nas, nie miała śladu po cięciu, więc to już jakiś czas temu musiało być. W poprzednim domu było więcej kotów, u nas tylko jeden. Ale gdyby nawoływała kolegów to chyba tez powinno minąć . Chodzi mi o tęsknotę. I dlaczego ona nie przyjdzie do pokoju, w którym śpimy tylko drze japę w korytarzu, tak jakby chciała nas do siebie ściągnąć.

Może z tego "wyrośnie" ... :? Miałam kotkę, która bardzo często właśnie lazła na drugi (najdalszy) koniec mieszkania, najlepiej w sam kąt pomieszczenia, siadała tyłem do wszystkich i przeraźliwie lamentowała ... Przestawała dopiero, jak po nią szłam, mówiłam do niej i głaskałam ... Zdrowiutka była ... I do tej pory nie wiem, o co jej chodziło ...

Kasiu, a długo to trwało? :(
Obrazek

alab108

Post » Czw sty 31, 2013 21:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

alab108 pisze:Kasiu, a długo to trwało? :(

Ponad trzy lata ... z tym, że częstotliwość malała z upływem czasu ...od kilku razy dziennie na początku, do kilku razy w miesiącu ...Wiesz, ten jej lament brzmiał tak, jakby się skarżyła, że jest taka "biedna, sama i nikt się nią nie zajmuje" ... ale nie przepadała ani za siedzeniem na kolanach, ani za noszeniem na rękach ... Nie wiem, jak byłoby dalej, bo Franusia umarła mi w lipcu ub. roku ... Miała zaledwie 4 lata ... :cry:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Czw sty 31, 2013 21:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

Fiona tak robiła.Siadała pośrodku korytarza i wyła.
Ona miała chyba złe sny.
Zagubiona taka była przy tym...

Rujka jest cały czas a nie tylko w nocy.To nie rujka-rujkująca kotka jest aktywna cały dzień-się lansuje.A ogon ustawia?
Alab może by jej dać wieczorem KalmAida?
Próbowałaś ją wziąść do łóżka?
Zmianić jej miejsce pobytu nocnego?

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw sty 31, 2013 21:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

O, jesteś Kotkinsie. Wy tu o problemach, a ja właśnie wznoszę toast lampką winka. Ofelia umyła Carmen łepek i uszka!!!!!! Wyobrażacie to sobie???
Kurka, mam ochotę zaserduszkować całą stronę :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 31, 2013 21:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

MB&Ofelia pisze:O, jesteś Kotkinsie. Wy tu o problemach, a ja właśnie wznoszę toast lampką winka. Ofelia umyła Carmen łepek i uszka!!!!!! Wyobrażacie to sobie???

dawaj z tymi serduszkami .... :wink: Kotkins "wnerwa" załapie ... :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Czw sty 31, 2013 21:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

alab108 pisze:Zaraz zmienię tytuł swojego wątku na Gaja do adopcji. Nie wiem jak długo jeszcze wytrzymamy, cały czas w nocy drze ryja tak od 2 do 5. Siedzi na środku korytarza i wyje bo to nie jest miauczenie tylko nie wiem jak to nazwać. Nie idzie wytrzymać. Na początku wstawaliśmy wszyscy po kolei czasem mówiąc sobie cześć po drodze. Dawałam jeść, wynosiliśmy do jej pokoju, bawiliśmy się, głaskaliśmy, braliśmy do łóżka. Nic, ona nic nie chce tylko drze ryja, a jak chcę ją wziąć na ręce to spyla. Mam już szczerze dosyć, to jest męczące. Poświęcam jej dużo więcej czasu niż pozostałym i co? I nic Macie jakieś pomysły? Pomocy

Pisałam już tu co próbowaliśmy. Nawet próbowałam wziąć do łózka obok siebie jej budkę, zeskakuje z łóżka i na korytarz albo do swojego pokoju, bo to juz taki jej pokój, tam ma legowiska od koloru do wyboru, drapaczek, kocyki, zabawki, picie, jedzenie, kartony :( Ona przychodzi do innego pokoju do nas, ale na chwilę. Najlepiej się czuje u siebie albo na korytarzu :mrgreen:
Obrazek

alab108

Post » Czw sty 31, 2013 21:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

kotkins pisze:Fiona tak robiła.Siadała pośrodku korytarza i wyła.
Ona miała chyba złe sny.
Zagubiona taka była przy tym...

Rujka jest cały czas a nie tylko w nocy.To nie rujka-rujkująca kotka jest aktywna cały dzień-się lansuje.A ogon ustawia?
Alab może by jej dać wieczorem KalmAida?
Próbowałaś ją wziąść do łóżka?
Zmianić jej miejsce pobytu nocnego?

czy ja mogę jej dać KalmAida jak ona nic nie je tylko tą RC Hypo?
Ogona nie ustawia.
Jak często mam jej myć te oczy? Myje 2-3 razy dziennie, a i tak ma brązowe skorupki i żółte nacieki. Pod pysiem mimo mycia nadal bruden. I mam wrażenie, że jej z pysia śmierdzi :(
Ostatnio edytowano Czw sty 31, 2013 21:37 przez alab108, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

alab108

Post » Czw sty 31, 2013 21:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- WYNIKI OGONKURSU!!!!

katarzyna1207 pisze:
MB&Ofelia pisze:O, jesteś Kotkinsie. Wy tu o problemach, a ja właśnie wznoszę toast lampką winka. Ofelia umyła Carmen łepek i uszka!!!!!! Wyobrażacie to sobie???

dawaj z tymi serduszkami .... :wink: Kotkins "wnerwa" załapie ... :mrgreen:

Kotkins wnerwa złapie i mnie wypieprzy z wątku... Nie, chyba wytrzymam :wink:

Alab, złap mysz i wypuszczaj ją Gajce na noc do zabawy. Ponieważ jest persem, a więc kotem niezbyt zaawansowanym myśliwsko, rankiem i kot, i mysz powinny być całe, ale kot dodatkowo mocno zmęczony :mrgreen: .
Sorki, wiem że głupoty plotę, ale jak zobaczyłam Ofelię liżącą Carmen po łepciu... No, nie da się tego opisać :dance: :dance2:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]