Z Lusią to tak trochę dziwnie, w pokoju synka wyleguje się na jego łóżku z kołami do góry, luzak totalny.
Gdyby było bardzo źle to siedziałaby pod... łóżkiem lub w szafie. Już daje się dotykać ludziom bez straszenia, że capnie, brać na ręce, nawet ją to cieszy.
Podgląda z bezpiecznej odległości co robi Tigra (T dużo się bawi ze mną więc jest dźwięk i wizja).
Jednak nie da Tigrze do siebie podejść bo reaguje
zwiewem z rykiem strachu
łolabogaratujtamnie.
Histeryczka ale pieści się ze sobą bo nie wygląda na nieszczęśliwego kota w stresie. Bawi się tam u syna, wywala brzuszek, goni za chrupkami - smaczkami (rzucam jej coraz dalej, coraz bliżej Tigry i leci po nie). Zdarza się, że obok siebie przechodzą, zwłaszcza w kuchni

.
Postanowiłam, że koniec ochrony (zamykania ich w osobnych pokojach na noc), musi sobie zacząć z tym radzić sama, w końcu jest
cięższa i nie powinna się bać już.
Teraz już psikam Feliwayem (przez pomyłkę zamówiłam psikacza ręcznego

. Ale to nic, jak mi zostanie będzie na podróże lub na wizyty do weta) potem dostanie obrożę.
Co można jeszcze zrobić? Jakiś podstęp? Może zamknąć obie w spryskanym feromonami pokoju? Same?
Edit
Niedawno pierwszy raz zwąchały się noskami spokojnie, udało się to jak wyszłam z domu i wróciłam a one wyszły powitać

Dziś ciepło, wróciłam z poczty i wzięłam Maniusia na smycz, wyszedł radośnie, wlazł w śnieg i... pędem pod klatkę
Spacerku nie było.