Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kociaka..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 10, 2012 19:45 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

poszukam i podzwonie po firmach, moj devonek ma 3 miesiące i jest mega ciekawski. Ciepło się robi i nie wyobrażam sobie aby balkon zamknity był cały czas.

groszek1983

Od: Pon kwi 09, 2012 19:51

Post » Wto kwi 10, 2012 19:47 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

groszek1983 pisze:poszukam i podzwonie po firmach, moj devonek ma 3 miesiące i jest mega ciekawski. Ciepło się robi i nie wyobrażam sobie aby balkon zamknity był cały czas.

No devony są sprytne bardzo, podobno potrafią nawet lodówkę otworzyć, więc i z moskiterą sobie poradzą.
Może doradziłby coś jakiś sprytny stolarz lub cieśla.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt kwi 20, 2012 12:40 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

Witajcie kochani :D
ja nareszcie mam już założone siatki na balkonie i w oknie. Jestem bardzo zadowolona, bo człowiek, który mi to zakładał nawet na chwilę nie usiadł, poszło mu super sprawnie, wszystko wytłumaczył, a ja już nie muszę uważać na kociaka. W oknie wstawił siatkę w ten sposób, że kot może się wygrzewać na parapecie i kochane gołąbki nie mają szans na nim spocząć;).
Przesyłam zdjęcia

okno
http://imageshack.us/photo/my-images/37 ... 0086ad.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... e0088b.jpg

balkon

http://imageshack.us/photo/my-images/17 ... 0089do.jpg

pozdrawiam
Ostatnio edytowano Nie cze 02, 2013 12:59 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam za duże zdjęcia na linki

adal75

Od: Sob maja 07, 2011 21:58

Post » Pt kwi 20, 2012 18:55 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

No i o to chodzi! Kot ma swobodę, a człowiek spokój.
Żeby wszyscy właściciele kotów chcieli o tym pomysleć.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie kwi 22, 2012 17:42 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

poszukuję osoby/firmy zajmującej się zabezpieczaniem balkonów w Lublinie

Puffy

Od: Sob cze 03, 2006 14:17

Post » Pon kwi 23, 2012 10:22 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

czy ktoś zna taką firmę ze śląska??

Passiflora

Od: Pon paź 12, 2009 16:48

Post » Pon maja 14, 2012 20:22 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

groszek1983 pisze:a ja mam pytanie. Nie chce osiatkować balkonu, chciałabym coś w rodzaju moskitiery na drzwi balkonowe, otwieranej. Aby kot na balkon nie wychodził. Wie ktoś może gdzie takie cudo zdobędę?

http://zaslaniamysie.pl/
mam od nich moskitiery w ramkach, tylko zamiast siatki z włókna szklanego mam stalową :) Panowie sami zaproponowali takie wyjście, jak przedstawiłam na czym mi zależy.
Mam je drugi sezon, jestem b. zadowolona. Za dwa okna, małe w sypialni i większe w dużym pokoju zapłaciłam 130zł, odebrałam sama w sklepie na retkini ☺

Abudabi

Od: Sob lut 07, 2009 14:00

Post » Sob maja 26, 2012 19:35 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

dziękuje :) już zamówiłam. Balkon otwarty, moskitiera jest, kot wygrzewa się na słońcu :)

groszek1983

Od: Pon kwi 09, 2012 19:51

Post » Sob maja 26, 2012 19:45 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

Ja tylko chciałabym wypowiedzieć się negatywnie o firmie LINAREM.
Fakt, cenę za osiatkowanie tarasu mieli rewelacyjną (400zł za 9m długości, 2,4m szer, 2,3m wys), ale nie dojadą do mnie, bo mojej miejscowości JESZCZE nie dołączyli do Krakowa.
Od tablicy z "końcem" Krk mieszkam może 1-2km. Chciałam zapłacić za dojazd. Przestali odpisywać :(
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Wto maja 29, 2012 21:14 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

Mam pytanie - czy pokazywane na zdjęciach siatki to Ecopic?
Właśnie zastanawiam się nad wynajęciem firmy, pan proponuje taką siatkę, ale ona jest na ptaki, nie wiem, czy wytrzyma koty, w końcu się cięższe, a dotąd miałam rybacką, na którą się nie wspinały.

No i trochę pan z firmy powalił mnie ceną - 2 tysiące za balkon, siatki wyjdzie niewiele, bo balkon mały, choć bardzo wysoki, ale paskudne będzie montowanie, trzeba się opuścić z dachu - wynajmuję alpinistów z uprawnieniami, balkon wystający, maleńki,z niską barierką.

No i kolor, czarna czy piaskowa, co mniej widać?
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Wto lip 17, 2012 23:18 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

Widzę, że w Poznaniu ciężko będzie cokolwiek znaleźć.
Niemniej jednak nieśmiało zostawię pytanie, czy ktoś zna jakiegoś fachowca, który jest w stanie wykonać zabezpieczenie okna coś na kształt ramki z siatką, ale dość trwałą, montowaną na zewnątrz? Samodzielnie się nie podejmuję, moskitiery średnio do mnie przemawiają pod względem wytrzymałości ciekawskich łapek, pyszczka i pazurków. A potrzebuję zabezpieczyć okna.
Jakby ktoś miał namiary - bardzo o nie proszę.
"Miauczyński był chory i w pryczy garował
I przyszedł ojojek: - Coś się nafutrował?"
by Artur Andrus :)
Obrazek

zmija37

Od: Nie lip 15, 2012 12:50

Post » Pt lip 20, 2012 13:50 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

Takie siatki to naprawdę bardzo ważna rzecz. Fakt, że może nie wyglądają jakoś specjalnie atrakcyjnie, ale przynajmniej jest spokój. Można bezpiecznie otworzyć okno czy balkon w czasie upału i nie martwić się, że kotek ucieknie albo zacznie gonić za jakimś ptakiem. Pogratulować takich odpowiedzialnych właścicieli.

ecogecco

Od: Nie kwi 01, 2012 10:02

Post » Nie lip 22, 2012 19:28 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

Serdecznie polecam firmę Skylander z Warszawy - jestem ze Szczecina, a mimo to Pan Igor Szewczyk podjął się zadania, przyjechał do nas i w bardzo rozsądnej cenie w jeden dzień zabezpieczył nam profesjonalnie balkon. Niezwykle sprawna, sympatyczna obsługa, polecam wszystkim, którzy nie są w stanie sami takiego przedsięwzięcia przeprowadzić.

kefirr

Od: Nie lip 22, 2012 19:21

Post » Czw sty 31, 2013 10:27 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

Nie wiem czy już ktoś tu podnosił istnienie tej firmy. Na wszelki wypadek wstawię. Polecić nie mogę, bo nie korzystałam z usług, ale wygląda nieźle :) Trafiłam przypadkiem przez FB.

WARSZAWA "Kocie Okno": http://kocieokno.pl/oferta_zabezpieczen.php

Kociabanda2

Od: Czw lut 04, 2010 10:17

Post » Nie cze 02, 2013 12:36 Re: Zabezpieczenie balkonów i okien przed wypadnięciem kocia

Proszę o informację czy ktoś zna firmę, która zajmuje się zabezpieczaniem balkonów siatką ze śląska. Ja jestem z Żor. Zamontowałabym sama, ale balkon wychodzi mi z salonu i chcę, żeby to wyszło w miarę estetycznie :(

ryyyniek

Od: Pon wrz 17, 2012 12:11

[poprzednia][następna]