;Koty p.Jadzi..potrzeba karmy..idzie zima!!dużo nowych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 29, 2013 9:40 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

cypisek pisze:Innego domu szukać z e świecą , płatny w sensie , ja daje karmę , piasek,zapewniam weta. Dbają tam o nią i Kikusia polubiła ten nowy dom , tylko c o z tego skoro rezydent ,,umila jej życie na maxa,,. :( .

ale w ten sposób nawet w dt kot nadal jest na Twoim utrzymaniu. U was przecież na pewno też są osoby, które dałyby dt na innej zasadzie, musimy tylko je znaleźć. Przecież co innego wspierać dt, nawet finansowo, a co innego utrzymywać wszystkie koty, które udało się uratować, na dłuższą metę wykończysz się nie tylko finansowo, ale i psychicznie. Jedna osoba nie da wszystkiemu rady sama. Tak myślę, może ja bym spróbowała robić ogłoszenia, muszę się tylko wszystkiego dowiedzieć bo póki co nie mam o tym pojęcia.
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Wto sty 29, 2013 10:24 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Bumiś pisze:
cypisek pisze:Innego domu szukać z e świecą , płatny w sensie , ja daje karmę , piasek,zapewniam weta. Dbają tam o nią i Kikusia polubiła ten nowy dom , tylko c o z tego skoro rezydent ,,umila jej życie na maxa,,. :( .

ale w ten sposób nawet w dt kot nadal jest na Twoim utrzymaniu. U was przecież na pewno też są osoby, które dałyby dt na innej zasadzie, musimy tylko je znaleźć. Przecież co innego wspierać dt, nawet finansowo, a co innego utrzymywać wszystkie koty, które udało się uratować, na dłuższą metę wykończysz się nie tylko finansowo, ale i psychicznie. Jedna osoba nie da wszystkiemu rady sama. Tak myślę, może ja bym spróbowała robić ogłoszenia, muszę się tylko wszystkiego dowiedzieć bo póki co nie mam o tym pojęcia.

Bumiś-zapytaj JolaJ :D
Ona też nigdy nie robiła, zrobiła mi pierwszy raz z miesiąc, no może dwa temu-a już pierwsze kilka kotów z Jej ogłoszeń grzeje doopencjusze w poduchach :ok: :ok:
ogłoszenia to bardzo bardzo wielka pomoc :1luvu:
muszą tylko być z pięknym zdjęciem, tekstem zaciekawiającym i chwytającym za serce ale nie wzbudzającym taniej litości-bo tego wszędzie pełno i już ludzi irytuje, no i foty-fota to podstawa ! Piękne oczęta z mądrym pysiem, no i kot w całości :kotek:
tak zeby wiele osób zadzwoniła i żeby z nich wybrać tę jedyną której warto powierzyć kotusia :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sty 29, 2013 10:46 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Bumiś pisze:

Jest też wątek o robieniu ogłoszeń. Może się przyda. viewtopic.php?f=1&t=120970
Ogłoszenia to bezcenna pomoc :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto sty 29, 2013 11:01 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Dzięki, jesteście nieocenione. Jak ja się cieszę, że urodziłam się kociarą :D
Obrazek

Bumiś

Post » Wto sty 29, 2013 14:32 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Ten wątek Szalonego Kota o ogłoszeniach jest świetny, narazie pobieżnie przejrzałam, ale jestem chętna do nauki i pełna zapału.
Cypisku, jak pisze smarti, dużo pięknych zdjęć będzie potrzebnych, z opisami nie będzie problemu bo znasz te koty na wylot, ich historie i charaktery... i startujemy, nie może się nie udać. :D
Kurcze, żeby tylko kotów nie zabrakło jak się rozkręcimy :wink:
Obrazek

Bumiś

Post » Wto sty 29, 2013 15:27 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Bumiś pisze:Kurcze, żeby tylko kotów nie zabrakło jak się rozkręcimy :wink:
To Ci podrzucę kilka swoich ;)
Nie martw się, nigdy nie zabraknie... :(
Obrazek

hanelka

Post » Wto sty 29, 2013 15:40 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

hanelka pisze:To Ci podrzucę kilka swoich ;)
Nie martw się, nigdy nie zabraknie... :(

Wiem, wiem. Tylu ludzi nie zdaje sobie sprawy, że potrzebuje kota - trzeba obudzić w nich tę świadomość :ok: razem z poczuciem odpowiedzialności za żywe, kochające i tak od nas zależne stworzenie.
Obrazek

Bumiś

Post » Wto sty 29, 2013 22:38 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

smarti pisze:Cypisku-u mnie wciąż cienko, na przednówku :mrgreen: ale ciągle mam Twoje koty na sercu :roll:

rozkacam się i rozkacam a wciąż mam jeszcze 13 tymczasków, nie mówiąc o całej reszcie darmozjadów do wykarmienia.. :kotek: :1luvu: :lol:

co byś powiedziała na taką karmę? http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... itti/32317

Tą karmę kociaki mają właśnie od jakiegoś czasu, jedzą w miarę , powiem tak co widzę , że bardziej whiskasa wcinały. Ale broń Boże nic nie sugeruję.

hanelko, masz rację kociaków nie zabraknie, bo to taka studnia bez dna.
Oby się udało, niektóre DT mam do wiosny...jak nie wydam do tej pory , to się zastrzelę, u nas na bazarku dużo ruskich to jakiegoś kałacha mi załatwią.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto sty 29, 2013 22:51 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Odpowiadając hanelce na pytanie .

Gdy Kikusia znalazła Dt, spokoju mi nie dawał jej synek. Wtedy, co pojechałam po nią do schroniska, to nawet nie udało się go zlokalizować. Szukałam w między czasie tymczasu dla niego i nic.. Zlitował się domek co miał Kikę. Został wykastrowany i trafił do mamuśki. Nie wspomnę ile czasu nie mogliśmy się pozbyć lokatorów..miał chyba wszystko/ KIKA też/.
2 dni zajęło mu by się rozbawić z tamtejszym rezydentem.
Felix/ imię miał takie w domu/,jest troszkę nieśmiały, do człowieka, mega rozrabiaka, uwielbia swojego kolegę. Zdrowy, oprócz lokatorów nie zachorował na kk czy zapalenia płuc jak mama.

W skrócie , wesoły , rodosny kociak ma ok. 7 mies. Nadaje się na dokocenie, nie agresywny, na początku nie śmiały, rozrabiaka, o i łakomczuch, dyżuruje przy lodówce.
Obrazek

cypisek

Post » Wto sty 29, 2013 23:04 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotki!

Felix ok. 8 mies.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzisiaj do kotów p. Jadzi dosłownie nie dało się wejść , mamy odwilż, płakać mi się chciało jak stanęłam prawie po łydki w błotnistej mazi i ni w lewo ni w prawo. Dałam im bliziutko przy krawężnikach. Część dojdzie , reszta będzie głodna. z suchego to pewnie wielka breja/ , ale nie dało się inaczej.
Obrazek

cypisek

Post » Śro sty 30, 2013 10:45 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Fajny dzieciak. Podobny do mich Piotrusiów...
Obrazek

hanelka

Post » Śro sty 30, 2013 22:48 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Tylko domków brak.

Dzisiaj dalej powódz, doszłam kawałek i znowu dałam jedzonko z brzegu. zawsze podjedzą, nie ma możliwości dojść w głąb. Jeszcze złapała mnie taka ulewa ,że w butach chlupało mi równo.
Jutro cd.
Obrazek

cypisek

Post » Czw sty 31, 2013 2:19 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

trzymaj się Cypisku :ok:

pomyślę o whiskasie może,chociaż whiskas wiadomo-ma uzależniacze-dlatego chcą go jeść :oops:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw sty 31, 2013 2:46 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

W podobnej cenie co whiskas jest matisse z Farminy.
Ja kupuję te wielkie worki, bo one tylko sie opłacają
http://allegro.pl/farmina-matisse-salmo ... 67398.html
mieszam rybne z drobiowymi i wszystkie sa zdowolone.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 31, 2013 22:56 Re: ;Koty p.Jadzi..potrzebujemy karmy...Szukam DT dla kotów!

Lidka pisze:W podobnej cenie co whiskas jest matisse z Farminy.
Ja kupuję te wielkie worki, bo one tylko sie opłacają
http://allegro.pl/farmina-matisse-salmo ... 67398.html
mieszam rybne z drobiowymi i wszystkie sa zdowolone.

Kupowałam też, uwielbiały właśnie opcje z kurczakiem. Jak kupiłam z rybą to...musiałam mieszać z whiskasem, bo niezbyt im szła. Czasami nieodgadnione są podniebienia kotów. :?.
U nas cały dzień leje deszczysko, i taki wiatr od Bałtyku, że dosłownie głowy urywa. Żeby nie padało to wywiało by tą wodę , a tak to pada , pada i pada.
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]