Dziunia- kicia już w DS u Ani w Warszawie :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 30, 2013 20:37 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

Szenila pisze:Ona dostaje teraz jakieś leki? Antybiotyk? Jaki?

Pytałam weta o antybiotyk, ale powiedział, że w Koszalinie zrobią już coś z tym jak do nich przyjedziemy na konsultację w sprawie łapek i tam dobiorą nam odpowiednie leki. No nie wiem, też mi się wydaje, że powinna dzisiaj coś dostać, no ale... Jutro postaram się z nią już pojechać do Koszalina.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro sty 30, 2013 20:38 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

Ja się dorzucę do leczenia!

edit: Szkoda że tak daleko :( w Łodzi jest podobno dobry chirurg od kości.
Ostatnio edytowano Śro sty 30, 2013 20:40 przez Gretta, łącznie edytowano 1 raz
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro sty 30, 2013 20:39 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

kinia098 pisze:
Szenila pisze:Ona dostaje teraz jakieś leki? Antybiotyk? Jaki?

Pytałam weta o antybiotyk, ale powiedział, że w Koszalinie zrobią już coś z tym jak do nich przyjedziemy na konsultację w sprawie łapek i tam dobiorą nam odpowiednie leki. No nie wiem, też mi się wydaje, że powinna dzisiaj coś dostać, no ale... Jutro postaram się z nią już pojechać do Koszalina.

No skoro wspominają o gangrenie, to powinni od razu podać silny antybiotyk działający ''na kości'', my przy podobnych urazach zwykle podawaliśmy Dalacin.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Śro sty 30, 2013 20:40 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

O Boże :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

dziewczyny walczcie i nie przejmujcie sie kasą ...na pewno sie uzbiera ....forum ma magiczna moc juz wiele zyc dzieki niemu uratowano :ok:
Ostatnio edytowano Śro sty 30, 2013 20:41 przez agula76, łącznie edytowano 1 raz
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 20:40 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

według mnie powinna coś dostać.Przeciwbólowy na pewno.Antybiotyk o przedłużonym działaniu.Może kroplówkę jak wycieńczona.Krople do oczu.Oczyszczenie ranek...tutaj nie wiem czy można.Ale wcześniejsza reszta na pewno jej przysługiwała.
To nie jest kot "do czekani".Kinia ty proszę jedź z nią jutro.To musi ją cholernie boleć.I jeszcze te oczydła.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro sty 30, 2013 20:41 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

Już jutro postaram się być w Koszalinie w bardziej specjalistycznym gabinecie.
Jeśli mi się nie uda, poproszę weta o chociaż coś przeciwbólowego.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Śro sty 30, 2013 20:43 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

oczka zakrapijacie Tobrexem jest dostepny w kazdej aptece ...poproscie bez recepty...
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 20:44 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

Cholerka, co to za wte co doraźnie choć kotu nie ulży.Tylko na specjalistę zwala robotę.
Tym bardziej,że sam gadał o gangrenie.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 30, 2013 20:45 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

ASK@ pisze:Cholerka, co to za wte co doraźnie choć kotu nie ulży.Tylko na specjalistę zwala robotę.
Tym bardziej,że sam gadał o gangrenie.

Ask...niestety takich mamy wetów :(przewaznie
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 20:47 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

Biedactwo! W razie potrzeby deklaruję pomoc finansową.
Miała szczęście, że trafiła na Was, oby udało się uratować łapkę - jeśli nie, to mam nadzieję, że nie będzie trzeba usypiać kociaka!

Powodzenia!

Irmina SM

Od: Wto sty 22, 2013 12:06

Post » Śro sty 30, 2013 20:47 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

agula76 pisze:oczka zakrapijacie Tobrexem jest dostepny w kazdej aptece ...poproscie bez recepty...

on nie jest ze sterydem?
Gentamecyna, zwykły antybiotyk...
Bez weta bym uważała bo nie wiadomo co w środku oka się dzieje.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 30, 2013 20:49 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

ASK@ pisze:
agula76 pisze:oczka zakrapijacie Tobrexem jest dostepny w kazdej aptece ...poproscie bez recepty...

on nie jest ze sterydem?

Dokładnie. Już ten 1 dzień wytrzyma... oczka doraźnie można przemyć.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro sty 30, 2013 20:50 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

ASK@ pisze:

on nie jest ze sterydem?

nie jest ze sterydem ...stosowany z powodzeniem u ludzi ale tez swietnie działa na powiklania oczne kk u kotkow...zalecany przez okulistow wetów.....zaleca go Garncarz w takichg przypadkach jak u koteczka
agula76

Post » Śro sty 30, 2013 20:53 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

agula76 pisze:
ASK@ pisze:

on nie jest ze sterydem?

nie jest ze sterydem ...stosowany z powodzeniem u ludzi ale tez swietnie działa na powiklania oczne kk u kotkow...zalecany przez okulistow wetów.....zaleca go Garncarz w takichg przypadkach jak u koteczka

Nie neguję decyzji Garncarza jeśli chodzi o konkretnego kota. Zbadanego przez niego i zdiagnozowanego.Bez badania nie dałabym "na ślepo" antybiotyku do oka kotu.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 30, 2013 20:56 Re: Maleńka kicia z połamanymi przednimi łapkami. Tragedia :

ASK@ pisze:
agula76 pisze:
ASK@ pisze:

on nie jest ze sterydem?

Nie neguję decyzji Garncarza jeśli chodzi o konkretnego kota. Zbadanego przez niego i zdiagnozowanego.Bez badania nie dałabym "na ślepo" antybiotyku do oka kotu.

Dokładnie! Może na kotach się nie znam zbyt dobrze jeszcze, ale wiem jedno - czasem lepiej poczekać (choć serce każe działać), bo inaczej można zablokować specjaliście dostęp do innych leków. Jeden dzień aż takiej różnicy już nie zrobi, a da wolną rękę przy doborze właściwej metody leczenia.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :ok: :ok: :ok: :cry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hebi

Od: Wto cze 26, 2012 14:47

[poprzednia][następna]