Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto sty 29, 2013 22:58 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

ludzie nie zadają sobie sprawy co wiąże się z posiadaniem kota, też kiedyś taka byłam :oops: :oops: myślałam, że kot jest po prostu, je, kuwetkuje ( czasem na łóżko się zleje jak niepościelone ) do czasu jak mój Kuleczka nie zachorował, w ciągu tyg 2 tyś poszł hen hen na nieudolnych wetów, którzy niemal doprowadzili do jego śmierci, a jak komuś to mówiłam, to większość w czoło się pukała, że chyba zwariowałam ładując tyle kasy w "tylko" kota

nie chcą wizyt pa ? bo jak to, ja biorę kota a nie kot mnie, jeszcze będzie mi tu ktoś obcy po chałupie się kręcił i sprawdzał czy ja się nadaję czy nie, wolne żarty !
jo.anna

Post » Wto sty 29, 2013 22:59 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Czyli jednak państwo nie wytrzymali sikania Felicji? Tak podejrzewałam. To może Lukrecja? Czy już tak się zniechęcili, że nie chcą żadnego?
Naukę Felicji może zacząć od kuwety wyściełanej pieluchami dla szczeniaków/podkładami dla osób leżących (zależy, czy się kupuje w sklepie zoologicznym, czy aptece, w aptece są zasadniczo tańsze).

Tak podejrzewałam, że pani sobie poczyta i się obrazi - sama jej pokazałam wątek, żeby sobie poczytała o kotach i się zastanowiła nad innym niż Ryżykiem. Ale zlałam sprawę...
Nie wiem, jak pani pisze, ale ja w ciągu 2,5-godzinnej wizyty (jakkolwiek miło się rozmawiało), nie byłam w stanie dogadać się co do żadnych konkretów. Do tej pory ludzie jakoś wiedzieli, czego chcą. Po prostu nadmiar podaży, niestety :(

Kot z hodowli to wcale żadna gwarancja zdrowia - a wiem, co mówię po moich dwóch rasowcach. W obu przypadkach kłopoty zaczęły się w sumie natychmiast. Do tego jeden z kotów zmarł w wieku niecałych 4 lat. Najbardziej zdrowa z całego towarzystwa jest właśnie Kawa od Neigh. Nie mówiąc, że najśliczniejsza. Tylko histeryczka.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sty 29, 2013 23:09 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A zgodnie z ustawą 29 siernia 1997 nie wyraziła zgody na kontakty z sobą drogą elektroniczną i telefoniczną (z chłopakiem też nie!) pod rygorem prawnym. :D

No, mam ją z głowy.
Taka rozwojowa para- się rozstaną albo urodzą...mam obsesję takich par.
Syndrom Blusi.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sty 29, 2013 23:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Hej, a co z PA Bazylka?
Wiadomo coś?
Niech ten chłopaczek idzie, bo uprzedzam lojalnie, ze jeszcze trochę iii....
No słodki taki jest że nie wiem, no.

Leosia, powiadacie...
:wink:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 29, 2013 23:18 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No, Leosia .
Co myślisz??

Bo Felicja jest jednak nie do normalnego domu.Zasika & zas...(...)

Jutro będą szczegóły wizyty PA znane.

kotkins

Post » Wto sty 29, 2013 23:24 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

O Jezusie, niech się okaże, że to dobry dom!

Tzn ja nie chcę Bazylka oddawać :oops:
Muszę i wiem, ze muszę, ale on jest taki słodki, że nie można pozostać oojętnym na jego urok osobisty...

Leosia - no czarująca panna :ok:
Na wszelki wypadek zapytam jutro w lecznicy o operację. Mamy bardzo dobrego speca - chirurga...
Ostatnio edytowano Wto sty 29, 2013 23:36 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Wto sty 29, 2013 23:31 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Obiecalas pani testy na bialaczke ponoc.........kurna nie wiem jak to sie przeprowadza u ludzi, wiec sie sama tlumacz:-)
(...) Jaki ten swiat jednak maly.

Ja czy Kotkins? Bo ja pani niczego nie obiecywałam. Znaczy owszem, że testy można zrobić (ja jestem za) - ale stanęło na tym, kto zapłaci, bo przecież wiem, że fundacja kasy nie ma, więc tym bardziej zobowiązań w Waszym imieniu nie podejmowałam. Co prawda myślałam, żeby sama sfinansować, ale Kotkins mi nie pozwolił. Poza tym od kiedy stwierdziłam, że pani jednak żadnym kotem oprócz Ryżyka nie jest zainteresowana, a miałam zapowiedziane, że Ryżyk do niej nie pójdzie, to i tak cała reszta nie miała znaczenia.
O testach u ludzi nie rozumiem zupełnie - to już na pewno nie ja. Poza tym niby na co - na kocią białaczkę czy ludzką biopsję czy co się tam robi, badania szpiku? I po ch...?

Tak, to ta sama, od razu powiedziałam SzK.
To nie świat, to Internet, a w szczególnoci Google i spółka. :mrgreen:

koteczekanusi

Post » Wto sty 29, 2013 23:37 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Eeee... wiesz Ania Ty ja Ci pokażę jej maile.I wtedy zrozumiesz.

Dziewczyny: mamy potencjalny DOM dla Wasi.
Z wątku norweskiego.

POTRZEBUJEMY PA w CZĘSTOCHOWIE.
Dla fajnej rodzxiny i fajnego kota...

kotkins

Post » Śro sty 30, 2013 0:14 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A, jeszcze kończąc wątek chorób, białaczki i głupich tekstów.
Teoretycznie mam trzy zdrowe koty - tylko dlaczego przez ostatnie 3 miesiące wydałam minimum tysiaka na weterynarza? Badania kontrolne Korneliusza, potem małej, teraz Kawy. Do tego szczepienie Korneliusza, doszczepianie małej i Kawy (bo zdecydowałam się zaszczepić je na białaczkę). Kawie trzeba wyczyścić zęby, mała z Korneliuszem dostają Enisyl na oczy.
Tak w sumie sobie pomyślałam, że rzeczywiście przed szczepieniem na białaczkę powinnam zrobić małej i Kawie testy, bo miał tylko Korneliusz na wejście. No i rzeczywiście, na wszelki wypadek robiłam wszystkim tymczasom na wejście, a swoim nie. Ale jakoś tak nawet weterynarze na to nie zwracają uwagi, że powinniśmy zrobić.

A co do głupich tekstów. Już to kiedyś napisałam, ale powtórzę. Znajoma adoptowała kociaka-podrostka. Oczywiście od razu okazało się, że problemy wirusowe z oczami, kociak na jednych kroplach, drugich, trzecich... W końcu weterynarz mówi - a może leczenie nic nie daje, bo może ona ma białaczkę...
Tekst super, zwłaszcza od weta.
Dodam, że w dalszej części nie zaproponował żadnych testów, nie miał też chyba żadnego konkretnego uzasadnienia tego twierdzenia. Dziewczyna doznała wybuchu radości na słowo "białaczka", a na kotach i chorobach się nie zna, bo to pierwszy kot.

koteczekanusi

Post » Śro sty 30, 2013 0:19 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:A co do głupich tekstów. Już to kiedyś napisałam, ale powtórzę. Znajoma adoptowała kociaka-podrostka. Oczywiście od razu okazało się, że problemy wirusowe z oczami, kociak na jednych kroplach, drugich, trzecich... W końcu weterynarz mówi - a może leczenie nic nie daje, bo może ona ma białaczkę...
Tekst super, zwłaszcza od weta.

Też usłyszałam że może to białaczka albo FIV, jak się Kiti ranka po sterylce nie goiła jak na psie. No i przeżyłam 5 minut grozy podczas testu. Na szczęście wszystko wyszło dobrze, czyli negatywnie. :)
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Śro sty 30, 2013 0:23 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

No tak, ale lekarz od razu zrobił albo zlecił test, a nie tylko głupio gadał. Poza tym nieleczące się oczy to chyba żadna nowość?

koteczekanusi

Post » Śro sty 30, 2013 11:11 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Michaśka została napompowana i dostała no-spę.
Trwamy w oczekiwaniu na... :roll:

EDIT: JEEEEEST!!!! Już pojechał do analizy do Lab-Wetu.
Ogólne - wynik jutro po południu, posiew za 6 dni.

A co z wizytą Bazylka? Kiedy ma być?
W niedzielę mam możliwość transportu do Wwy jakby co... 8)

magaaaa

Post » Śro sty 30, 2013 15:24 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze:Hej, a co z PA Bazylka?
Niech ten chłopaczek idzie, bo uprzedzam lojalnie, ze jeszcze trochę iii....

Mów tak Kotkinsowi, mów, to się na pewno PA nie doczekasz. :mrgreen:
Bo Kotkins podstępny jest...

A poza tym nie mogę i nie mogę to pewna różnica...

koteczekanusi

Post » Śro sty 30, 2013 15:26 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:Bo Kotkins podstępny jest...

To co mam mówić? Że mnie Bazyl wkurza i jak nie pójdzie w cholerę to zrobię z niego twarzową skórkę na plecy? 8O

Poza tym mam wziąć Leosię jak wydam Bazyla, więc moze Kotkins aż taki podstępny nie będzie...
Potencjalny DS mi doniósł, ze PA będzie w przyszły piątek,
Szkoda, że nie w ten... :mrgreen:

EDIT: póki co nadszedł pierwszy wynik Michaśki: w kale pasożytów brak.
No i dobrze :ok:
Z wielkim napięciem czekam na jutrzejszy wynik BO moczu...
No i posiew, ale tu wynik za tydzień...

magaaaa

Post » Śro sty 30, 2013 17:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

To ten we Wrocławiu czy Częstochowie? Czy w Warszawie?

koteczekanusi

[poprzednia][następna]