KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 28, 2013 10:33 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

co u Was? Mam nadzieję, że nie chorujecie!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto sty 29, 2013 10:46 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

hop hop... :wink:
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Śro sty 30, 2013 11:22 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

dzięki za pamięć dziewczyny, nie nie chorujemy, tylko brak czasu trochę ostatnio, w pracy zmienliśmy punkt karmienia, koty przychodzą o stałej porze do śmietnika koło 17-tej i tam karmimy i czekamy aż zjedzą, żeby pies nie uprzedził nas albo lis, mamy problem z lisem, który stale nas odwiedza i wyżera chrupki, portier widział, jak wziął wiaderko do pyska i wyjadł a potem wiaderko zostawił na środku placu, pogonił też niestety naszego któregoś czarnego kota, który zwiał aż na dach śmietnika, lis jest ponoć chudy rudy i długi...mam postawione chrupki w dwóch miejscach, jedno w śmietniku a drugie koło naszej mini stodoły, niech już je te chrupki, oby tylko koty w spokoju zostawił :( :(
poza tym koty pod balkonem u mnie jedzą też w niezłym tempie, muszę co kilka dni uzupełniać wiaderko po śledziach suchej karmy, a na górze z kolei ptaszki dziubią codziennie ziarno,
u pana Jurka też sytuacja pod kontrolą ja dosypuję rano suchą karmę i stawiam pod jego samochodem, a on daje wieczorem.
nareszcie z mrozów -20 i kilka mamy odwilż i znaczne ocieplenie, z czego się cieszą zwierzaki i my.... :ok:
kilka fotek:
Obrazek
co rano karmię kaczki i ptaki koło rzeki na szczęście nie tylko ja :D
Obrazek
tu widać jak kotka brnie w śniegu do domków, które znajdują się za tymi belami
Obrazek
tu kicia wyszła z pod kontenera po jedzeniu, a reszta siedzi pod nim, wskutek budowy wszystkie nasze koty się rozproszyły, przychodzą o różnych porach siedzą pod samochodami, dlatego zawsze stoją dwa wiaderka suchej karmy, żeby każdy się najadł

psom i kotom na wioskę posłałam jedzenie dzięki Marcie i panu Jurkowi za co serdecznie dziękuję zwierzaki się cieszą, a psy zjedzą nareszcie coś innego niż suchy chleb
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob lut 09, 2013 22:21 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Dziękuję serdecznie kasiek252 za wsparcie naszych bezdomniaków, którym zakupiłam kilka puszek whiskasa, 10 pasztecików Winstona i chrupki Whiskas :1luvu: :1luvu: :1luvu: dziś znów ścisnął mrozek i ślisko jak na lodowisku, nasze kicie teraz karmię w pracy w śmietniku, stawiam im jak jestem w pracy nawet dwa razy dziennie jedzenie, śpią w domkach za kablami, tylko nie ma jak wejść bo zaplombowane wejście, także nie wiem czy sianko suche, jak tam sytuacja się przedstawia, mam nadzieję, że w poniedziałek coś się wyjaśni, lis przychodzi dalej na chrupki 8O 8O
w pracy przychodzi też sporo nieznanych kotów na jedzenie nie wspomnę o psach, ale teraz chowamy jedzenie pod kontener to nie zjadają kotom, pod balkonem również mam gości stałych, więc co kilka dni dosypuję chrupków, potrzebne są chrupki tez pani Ewie więc znów się z nią podzielę, bo karmi też sama dużo bezdomniaczków :kotek:
zaraz trzeba będzie zamówić jedzenia suchego i mokrego bo zapas się kończy,
Moja Seniorka udusiła szczura w suszarni, i ma biedna inwazję pcheł, robię już co mogę, ale znów trzeba było jej podać spot on na kark, kupiłam frontline, jutro mamy zamiar iść z panią Ewą wieczorem do przedszkola bo śpi tam pewna kicia pod świerkiem na ziemi :( :( chcemy jej tam postawić domek, trzeba ugadać ochroniarza, może się zlituje...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lut 11, 2013 20:23 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Oj tak - Broneczka śpi pod świerkiem... :cry: :cry: :cry:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Sob lut 16, 2013 21:30 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

Ewa Speichler pisze:Oj tak - Broneczka śpi pod świerkiem... :cry: :cry: :cry:

byłyśmy Broneczka, a może raczej Bronek faktycznie śpi pod świerkiem, ale pan ochroniarz nie zezwolił nam na postawienie domku, stwierdził, że koty wchodzą przez kraty pod okapy i tam jest ciepło, także nici z domeczku ze styropianu :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon lut 18, 2013 11:34 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro lut 20, 2013 12:19 Re: KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE...

nareszcie zapraszam na kolejną 3 część wątku: viewtopic.php?f=1&t=150998&p=9645646#p9645646
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia]