Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 08, 2013 16:32 Re: Zaginione-znalezione koty

http://www.koty.pl/baza-ogloszen/art118 ... kotka.html

Mniej więcej miesiąc temu zaginęła kotka Tosia. Ma około 5 lat. Jest bardzo łowna i często mruczy. Jest biała w bure pręgowane łaty. Nad różowym nosem ma burą plamke. Jedno oczko ma trochę chore. Proszę pomóżcie Tosia jest moim kochanym koteczkiem! Bardzo za nią tęsknie!

województwo:

małopolskie
adres e-mail: julia56@spoko.pl
Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 08, 2013 22:58 Re: Zaginione-znalezione koty

W nocy z 4 na 5 stycznia 2013 (z piątku na sobotę), w ścisłym centrum Chorzowa, w okolicach skrzyżowania ulic Powstańców i Sobieskiego zaginął roczny czarno-biały wykastrowany kocurek. Wabi się „Domino”. Prawdopodobnie wyszedł w nocy przez uchylone niechcący drzwi mieszkania. Kotek jest przymilnym pieszczochem, kotem niewychodzącym. Został wzięty ze schroniska w Krakowie przez mojego syna, który teraz jest w Holandii, a ja się kotem tymczasem zajmowałam. Bardzo się o niego boimy. Jeżeli ktoś go znalazł prosimy o kontakt.

Zdjęcie kotka.

Obrazek

Basia Z.

Od: Wto sty 08, 2013 22:54

Post » Pon sty 14, 2013 16:35 Re: Zaginione-znalezione koty

Wrocław!
14.XI.2012r. na Stabłowicach, ul.Olbrachtowska zaginął 7 letni wykastrowany kocurek. Z przodu ma charakterystyczny trójkąt. Na imię ma Mały.

(kliknij w miniaturkę celem powiększenia zdjęć)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ogłoszenie na gumtree: http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z437413216

Ktokolwiek widział... ktokolwiek wie... proszony jest o kontakt
tel.kom. 503050593
e-mail: barbara.lewiecka@gmail.com
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob sty 19, 2013 0:33 Re: Zaginione-znalezione koty

Zabrze-Rokitnica, zaginęła szara koteczka, widziałam ogłoszenie na drzewie na szybko, zagineła chyba w drugiej połowie grudnia.
Rokitnica, okolice ul. Budowlanej. Jakby ktoś z okolicy coś widział, to proszę pisac pw, postaram się przejść tamtędy i spisac nr tel, w razie czego.

mlsla

Od: Sob gru 03, 2011 17:44

Post » Sob sty 19, 2013 10:20 Re: Zaginione-znalezione koty

http://www.koty.pl/baza-ogloszen/art119 ... -domu.html

Obrazek Obrazek

cytuje
"Mój pies podczas porannego spaceru znalazł kotkę .(okolice Serocka) Porzucona w krzakach, siedziała zziębnięta w śniegu. Wet oglądał, wygląda na zdrową kobietę. Kotka jest przecudnej urody, w typie persa, milusia, lgnie do ludzi. Niestety nie może zostać z nami, agresywnie reaguje na psy. Obecnie przebywa w pensjonacie "koty u Pauliny" pod Warszawą. Jeśli chcesz zaopiekować się kotką proszę o kontakt mailowy"

Sylwuniek@o2.pl

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie sty 27, 2013 19:04 Re: Zaginione-znalezione koty

Kida miała na tym forum swój oddzielny wątek : viewtopic.php?f=1&t=128780

To ja adoptowałam Kidę ...
mając dużą posesję ( mieszkamy na wsi -w gminie Juchnowiec Górny/Kościelny ) ... Kida tak jak i moje kocurki była koteczką ' lekko ' wychodzącą... czyli tylko parę godzin dziennie przebywała na podwórku ... często kontrolowana przeze mnie lub innych członków rodziny ...
zawsze była blisko domu , nigdzie dalej nie spacerowała ... no chyba , że u sąsiadów graniczących z nami ... na każde nasze zawołanie szybciutko przybiegała ...

niestety 17 września 2012 roku ...około godz. 17 nie zareagowała na moje wołanie ... czekaliśmy jeszcze godzinę a potem cała rodzina zaczęła jej szukać ... i ... nic...

czego ja nie robiłam... ogłoszenia wrzucałam do skrzynek pocztowych, wieszałam na drzewach... osobiście pukałam do wielu domów drzwi, rozmawiałam z ludźmi, obeszłam wszystkie firmy, zakątki, nieużytki, ruiny domów, zakładów ... objechałam może ze 100 km ... rozmawiałam z weterynarzami, w szkole - w każdej klasie na lekcji wychowawczej też była informacja a przynajmniej taką obietnicę złożyła mi dyrektorka szkoły, wysyłałam maile z jej zdjęciem , wyznaczyliśmy wysoką nagrodę pieniężną ... i ... dalej nic ...

nie została przejechana bo tu gdzie mieszkam panuje ' tradycja ', że rozjechane zwierzę leży na ulicy do tej pory aż zostanie z nich sucha plama ... niestety !!!

Nikt z ludzi nie potwierdził mi faktu, że widział ją w 100 %... ot ... gdzieś podobny kotek sobie biegał ... i na tym kończy się pomoc społeczeństwa...

Mam ogromną prośbę ...
... podejrzewamy, że Kida mogła być wywieziona ... mógł też ktoś ją gdzieś spotkać i wywieźć dalej od miejsca naszego zamieszkania, być może ktoś ją przygarnął ( np. starsi ludzie ) ....

proszę ... bardzo proszę o pomoc w jej znalezieniu ... być może ktoś z was zobaczy podobnego kotka u sąsiadów albo w zupełnie innym miejscu - gdziekolwiek jest ... dajcie znać...

oto realne miejsca jej pobytu : Klewinowo, Wólka, Złotniki, Biele, Turośń Kościelna, Szerenosy, Stacja Lewckie, Brończany, Kleosin, Księżyno, Hermanówka, Janowicze, Białystok...wymienione miejscowości dotyczą Podlasia ...
mam nadzieję, że jednak jest na Podlasiu ...

wszystkie te wsie objeździłam ale niestety nie jestem w stanie być we wszystkich miejscach jednocześnie ...

tęsknota nas zżera ... :( :( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

oto nasz Kida ... nie tracimy nadziei ...

Obrazek

Obrazek

Joannka

Od: Śro wrz 28, 2011 7:17

Post » Wto sty 29, 2013 11:10 Re: Zaginione-znalezione koty

Radom Halinów

31 października 2012 zaginęła bura kotka http://tablica.pl/oferta/zaginela-kotka ... oted;r:2;s:
Obrazek
Może ktoś się nią zaopiekował? Ma ok. 4 lat, jest po sterylce.

Właściciel zrozpaczony dzwonił dziś, bo ogłaszam b. podobną kicię do adopcji :(
Jakby się znalazła to chyba szybko dałby się przekonać, że kot nie musi być wychodzący...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sty 29, 2013 12:05 Kotka z Częstochowy szuka właściciela lub nowego opiekuna

27.01.2013 około godziny 21 na ulicy Jasnogórskiej w Częstochowie znaleźliśmy młodą kotkę z czerwoną obróżką. Zagubiona, przestraszona, trzęsła się z zimna. Chciała wyjść na ulicę nie patrząc na przejeżdżające samochody.

Kotka bardzo lubi się przytulać, jest mądra i posłuszna, wie co wolno, a czego nie, dużo je i dużo śpi. Nie byliśmy jeszcze z nią u weta, ale widać, że nie błąkała się długo. Jest Zadbana, ma przycięte pazurki, bez problemu korzysta z kuwety.

Szukamy właściciela, zostawiliśmy informację w Schronisku, rozwiesiliśmy ogłoszenia, napisaliśmy info na kilku portalach. Do tej pory nikt się nie zgłosił. Nie chcemy oddawać jej do Schroniska, a z nami zostać nie może, ponieważ mamy już swojego kota na wychowaniu. Szukamy właściciela lub osoby, która zaopiekuje się kicią. Może ktoś byłby chętny?

edit: Dziękuję i wrzucam mniejsze zdjęcia kota
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sty 29, 2013 12:22 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmieniłam za duże zdjęcie na link

wycinanka

Od: Wto sty 29, 2013 11:38

Post » Wto sty 29, 2013 14:04 Re: Zaginione-znalezione koty

Czy ktoś wie o istnieniu bazy międzynarodowej, w której się zgłasza czip swojego zwierzęcia... i jego zaginięcie? po ostatnim reportażu na tvn24 w spr. zaginionych i odnalezionych piesków, chciałabym zgłosić swoje kocie w bazie nie tylko na terenie Polski.

agnesand

Od: Śro sie 08, 2012 20:47

Post » Wto sty 29, 2013 16:09 Re: Kotka z Częstochowy szuka właściciela lub nowego opiekun

wycinanka pisze:27.01.2013 około godziny 21 na ulicy Jasnogórskiej w Częstochowie znaleźliśmy młodą kotkę z czerwoną obróżką. Zagubiona, przestraszona, trzęsła się z zimna. Chciała wyjść na ulicę nie patrząc na przejeżdżające samochody.

Kotka bardzo lubi się przytulać, jest mądra i posłuszna, wie co wolno, a czego nie, dużo je i dużo śpi. Nie byliśmy jeszcze z nią u weta, ale widać, że nie błąkała się długo. Jest Zadbana, ma przycięte pazurki, bez problemu korzysta z kuwety.

Szukamy właściciela, zostawiliśmy informację w Schronisku, rozwiesiliśmy ogłoszenia, napisaliśmy info na kilku portalach. Do tej pory nikt się nie zgłosił. Nie chcemy oddawać jej do Schroniska, a z nami zostać nie może, ponieważ mamy już swojego kota na wychowaniu. Szukamy właściciela lub osoby, która zaopiekuje się kicią. Może ktoś byłby chętny?

edit: Dziękuję i wrzucam mniejsze zdjęcia kota
Obrazek

Obrazek

Może jest zaczipowana, weterynarz musi to sprawdzić. tylko musi to być taki wet, który posiada sprzęt do skanowania. proszę sprawdzić, po to właśnie czipujemy zwierzęta, te rasowe i nie!
pozdrawiam

agnesand

Post » Śro sty 30, 2013 8:18 Re: Zaginione-znalezione koty

agnesand pisze:Czy ktoś wie o istnieniu bazy międzynarodowej, w której się zgłasza czip swojego zwierzęcia... i jego zaginięcie? po ostatnim reportażu na tvn24 w spr. zaginionych i odnalezionych piesków, chciałabym zgłosić swoje kocie w bazie nie tylko na terenie Polski.

http://www.safe-animal.eu
Pisza na stronie że współpracują z " EUROPETNETEM w Brukseli i innymi bazami z terenu Europy i Świata" .

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Śro sty 30, 2013 9:13 Re: Zaginione-znalezione koty

strongbaby pisze:
agnesand pisze:Czy ktoś wie o istnieniu bazy międzynarodowej, w której się zgłasza czip swojego zwierzęcia... i jego zaginięcie? po ostatnim reportażu na tvn24 w spr. zaginionych i odnalezionych piesków, chciałabym zgłosić swoje kocie w bazie nie tylko na terenie Polski.

http://www.safe-animal.eu
Pisza na stronie że współpracują z " EUROPETNETEM w Brukseli i innymi bazami z terenu Europy i Świata" .

tutaj jest zarejestrowany. dziękuję za informację.

agnesand

Post » Śro sty 30, 2013 16:06 Re: Zaginione-znalezione koty

http://iv.pl/images/72620936523122284086.jpg
http://iv.pl/images/05596530206157333488.jpg

Czy ktos widział może tego kota? Zaginął :twisted: został skradziony :twisted: w lipcu,niedaleko warki.W tym momencie moze byc wszedzie,ale obstawiam woj.mazowieckie tzn.warszawa i okolice.
Ostatnio edytowano Pt lut 01, 2013 16:44 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zbyt duże zdjęcia zamieniłam na linki
Znudziło Ci się być królem w swoim domu?
Spraw sobie kota

mone4ka

Od: Wto cze 29, 2010 17:18

Post » Śro sty 30, 2013 18:30 Re: Zaginione-znalezione koty

mone4ka pisze:http://iv.pl/images/72620936523122284086.jpg
http://iv.pl/images/05596530206157333488.jpg

Czy ktos widział może tego kota? Zaginął :twisted: został skradziony :twisted: w lipcu,niedaleko warki.W tym momencie moze
byc wszedzie,ale obstawiam woj.mazowieckie tzn.warszawa i okolice.

pamiętam jednego persa, na pewno szrego, ale o ile mnie pamięć nie myli bez białych plamek, na paluchu. proszę przejrzeć bazę zwierząt. na pewno nie w pozycji "kwarantanna", bo to było... z miesiąc temu?? coś około.
pozdrawiam i życzę więcej szczęścia niż ja mam w poszukiwaniach - bezskutecznych.
Ostatnio edytowano Pt lut 01, 2013 16:45 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam cytat

agnesand

Post » Śro sty 30, 2013 19:03 Re: Zaginione-znalezione koty

tak,do tej pory monitoruje wszystkie ogloszenia z szarymi persami,ale na paluchu byla kotka,a nie kocur.sprawdzilam to juz wczesniej :( :( :(
Znudziło Ci się być królem w swoim domu?
Spraw sobie kota

mone4ka

Od: Wto cze 29, 2010 17:18

[poprzednia][następna]