Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Ma dom!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 29, 2013 10:13 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Witam i czekam na nowe zdjęcia naszego misia :)

kotka70

Od: Czw sty 24, 2013 16:47

Post » Wto sty 29, 2013 11:39 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecio odpoczywa po śniadanku:
Obrazek
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Wto sty 29, 2013 12:24 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Już coś bliższego wiem najprawdopodobniej przyjedziemy z wizytą adopcyjną w najbliższą niedzielę to znaczy 3 lutego :lol: ale jeszcze to potwierdzę.Wyjechalibyśmy około 8 z Krakowa.To wszystko będzie możliwe jeżeli Tobie ten termin odpowiada.Miecio piękny w promieniach rannego słoneczka.Pozdrawiam.

kotka70

Post » Wto sty 29, 2013 12:35 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Jasne, że odpowiada :) Zapraszam :)

Dziś lub jutro go zaszczepię, żeby przez kilka dni po szczepieniu nie miał za dużo stresu. Jeśli trzeba będzie zakrapiać mu nadal uszka, to dostaniecie Oridermyl "na wynos" :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto sty 29, 2013 19:29 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Kasiu jeżeli możesz to podaj Swoje namiary już w Stalowej Woli,mój mąż wprowadzi je do nawigacji.Oczywiście na pw..Pozdrawiam

kotka70

Post » Wto sty 29, 2013 21:24 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Kasiu nie smuć się postaram się żeby Mieciowi było u nas dobrze.Jeżeli uda mi się dokocenie takie pełne bez dużych problemów to ja po prostu będę najszczęśliwszym posiadaczem trzech kotów i dwóch psów :lol:

kotka70

Post » Wto sty 29, 2013 21:25 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Coś się powtarzam to chyba z emocji.

kotka70

Post » Wto sty 29, 2013 22:30 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Skoro już są dwa koty i się akceptują to myślę, że i z Mieciem nie będzie problemu. On jest bezproblemowy:) W ostateczności Zuzia może się na niego trochę wkurzać (tak jak moja Zuzia), że tak zaczepia i wciąga do zabawy, ale to mu przejdzie z wiekiem... jest jeszcze rozbawionym młodzieniaszkiem, który może czasami denerwować dorosłe koty :)
Obrazek

Katalina

Post » Wto sty 29, 2013 22:49 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Obiecane zdjęcia Miecia:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu jedno z cyklu tych nieprzyzwoitych :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Śro sty 30, 2013 10:28 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Piękny kociak

kotka70

Post » Śro sty 30, 2013 12:36 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Miecio już po szczepieniu :) Bardzo był grzeczny :) Puściłam go na chwilkę w gabinecie, to wlazł pod meble i siedział cichutko :) Na szczęście dał się wyciągnąć na merdający sznureczek. Miecio jest kotem, który na wszystko lubi polować, na koty, na myszki, na kwiatka...ooo, z kwiatkiem to uwielbia się boksować :) ale jest zawsze czujny czy coś przypadkiem się gdzieś nie porusza :)
Jestem pewna, że będzie Wam znosił myszki do domu :mrgreen:

Na razie nie widzę, żeby był osowiały po szczepieniu... gryzie pudełko :)
Obrazek

Katalina

Post » Śro sty 30, 2013 14:12 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Rozmawiałam dzisiaj z mężem na temat tego czy lepszy jest do adopcji koci maluszek czy kotek odchowany :mrgreen:. Jednak doszłam do wniosku że teraz to już trochę podchowany bo miałam w domu maluchy a większego kotka nie miałam przygarniętego.Może teraz łatwiej będzie im zaakceptować nowego kumpla :catmilk: Czekamy jak na dziecko ,czasami się zastanawiam dlaczego kochamy takie futra...

kotka70

Post » Śro sty 30, 2013 14:21 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Szuka DS, St. Wola

Z odchowanym jest o tyle lepiej, że jest on już ukształtowany i wiemy kogo bierzemy :)
Moja Zuzia była słodkim kociakiem, a teraz jest troszkę charakterna...nie wiem czy łatwo bym ją wyadoptowała komuś, bo nie lubi być noszona, głaskana tylko czasami i to w odpowiedni sposób :) nawet jeden weterynarz powiedział mi że obcowanie z nią to wątpliwa przyjemność...taka była zeźlona :) Było to nie do przewidzenia na etapie rozkosznego kociątka a i wychowanie to jednak nie wszystko, bo przecież miała tu dobrze, a nikt jej nie drażnił.

Poza tym, kociaki oprócz tego że są słodkie, to są strasznymi rozrabiakami :)

Myślę jednak, że Miecio ma w sobie równie dużo uroku co mały kociak :) Z resztą sami zobaczycie :)
Obrazek

Katalina

Post » Nie lut 03, 2013 13:43 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Ma dom!!!

Miecio pojechał już do domku. Jego nowi Duzi przyjechali po niego, a zanim go zabrali mieli dużo czasu na poznanie nowego członka rodziny.
Na moje oko była to obustronna miłość od pierwszego wejrzenia, a teraz tylko trzymam kciuki za dobre zaklimatyzowanie się tam na miejscu.
Miecio wybawił się z nowym tatusiem, a nową mamusię wręcz "oblazł" - umył jej buzię, torebkę i nie odstępował już na krok :)
Teraz jest mi jakoś pusto (jednak 3 koty to strasznie mało) i cicho - mimo, że Miecio przecież nie był głośny. Eh no takie życie...

No i parę zdjęć z nową mamusią :)
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

Post » Nie lut 03, 2013 18:16 Re: Miecio - ok. roczny kot misiowaty :) Ma dom!!!

Super to drugie foto :1luvu: :D :1luvu:

Kciuki za aklimatyzację i przyjaźń w nowym domku :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]