» Pon lut 04, 2013 13:44
Re: 50 kotów p. Ewy cz.II, Chorzów! Dług 30zł na mięsko
Bardzo mi przykro:(
Każda śmierć jest okropna i p. Ewa zawsze bardzo to przeżywa.
Jeszcze nie dokładałam do mięsa, pan Maciej ufa, że załatwię sponsora. Zresztą wie, taką mamy umowę, że jakby co to sama dołożę a potem się zobaczy.
Tak więc jeśli mamy sponsora, serdeczne dzięki, i proszę o wpłatę na konto ecokarmy.
Betaka, numer konta jest na pierwszej stronie, z opisem "dla Chorzowa".
Przedtem p. Ewa dostawała tafle chyba. Teraz kiedy wet powiedział i mięsie, p. Ewa poprosila o zmiany. No więc i ja poprosiłam o zmiany, o jakieś propozycje. Stąd te indycze skrzydła, które akurat są.
Powiedzmy sobie szczerze, że tego mięsa nie jest wiele więc nie sądzę, żeby były przebiałkowane.
W lepszych miesiącach kupujemy ok. 60 kg na miesiąc.
Kotów jest ponad 50 z tego co wiem. Więc jest ok. 1 kg na miesiąc dla kota. To jest średnio ok 3-4 dkg tego niby mięsa dziennie. Pisze niby mięsa, bo tam przecież i tłuszcz jest i to co tam pomielą. Więc na mój gust chyba nie ma szans ich przekarmić.
A nerki i inne choroby bedą wychodzic, bo przeciez te koty przez długi czas były zabiedzone, niedożywione.
P. Halinka z rehabilitacji z tego co potem sie dowiedziałam czasem upowała dla nich paczke mięsa czy troche puszek. Ale p[rzy tej ilości jaka wtedy była to to było tyle, że4by nie padły z głodu. Pewnie dlatego teraz wychodza choroby.