S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 29, 2013 15:27 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

no przecież Karpatka znalazła dom w zeszłym tygodniu :wink:
Dziś tam dzwoniłam, juz pierwszego dnia spała w łózku, ludzie bardzo z niej zadowoleni :)

U Merkurego wszystko oki, jest bardzo kochany przez swoich duzych, mieszka ,,u mamy,, ,że tak powiem, bo jego pan własnie zamieszkał ze swoja partnerka i mama Merkurego nie chce oddać :wink:
Wiec docelowo Amarandi ma mieszkać w mieszkaniu z ,, młodymi,,, ale bardzo często u nich bedzie bywał Merkury, a ona często będzie tez odwiedzała Merkurego w jego domu. w domu jeszcze jest psiak od nas ze schroniska.

materace się przydadzą, ale psy rozszarpuja, a dla kotów troche jest na regale
wiec jesli miałabyś na luzie transport to załatwiaj, jesli byłby to problem to olej :wink:

Numery w firmówkach i na fbdobrze dawać na początku, bo ludzie czasem dzwonią bezpośrednio do schroniska i pytają ,,po imieniu,, i w biurze nie zawsze wiedzą o kogo chodzi
a może zrobić wersje i na worda i na photoshopa? takie same-albo max zbliżone szablony
wtedy więcej osób mogłoby robić firmówki

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto sty 29, 2013 15:35 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:a może zrobić wersje i na worda i na photoshopa? takie same-albo max zbliżone szablony

Dobre pytanie, zna ktoś odpowiedź? :lol:
W Photoshopie da się zrobić prawie wszystko, pytanie czy w Wordzie też
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto sty 29, 2013 15:42 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Worda nie znam, Lidka zna, zobaczymy co jej się uda stworzyć
Ja bym jeszcze dla siebie stworzyła wersje w corelu, hyhy- bo ja to własnie corela znam

Mała1

Post » Wto sty 29, 2013 16:13 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Uwielbiałam Merkurego :1luvu: ,
a potem jak Kokosz przyszedł :1luvu: echh, zawsze jeden drugiego mi przypomniał
znowu w photoshopie..ja się tego nie nauczę chyba nigdy :roll:
ja też znam worda ale nie potrafię tego robić, jak się czegoś nie tykam przez ileś lat to nie przypomnę sobie za chiny ludowe... :o
corel nie znam tym bardziej...
no przydałyby się nam firmówki na tablicę w schronisku :)
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto sty 29, 2013 16:17 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Word jest prosty jak świński ogon.
Zaraz zrobie wszystkoe tylko pytanie czy tp pod zdjęciem do ręcznego wypełniania też ma być?
No i chciałabym kolpory zrobić jak najbardziej zbliżone.
Może ktos zna numerki kolorów?

Wszystko byłoby już do ogladania gdzyby nie to, że Milutek "zahaftował" mi wykładzinę. Chciałam mu cos położyc pod pychala i poszeeeedł. Bo on płochliwy jest, nie to co Tuptuś, któremu spokojnie można podtykac co bądź w trakcie.
Myślę, że ramki dwie, niebieska i zielona, w dwóch kolumnach z logo nad tekstem. A może logo nad zdjęciem?

Pościągałam różne wersje.
Teraz trzebaby wydruk jakiś spróbować jak będzie z jakością.
Inaczej wygląda na ekranie czy w prezentacji a inaczej na kartce.
Powydziwiam jeszcze.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sty 29, 2013 17:32 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

W schronisku nowy kot, ludzie się wyprowadzili, kot wylądował na ulicy
mieszkał tak miesiąc, teraz to skóra i kosci :(
apetyt ma ogromny, jest max blady, odwodniony
Testy mu wyszły ujemne
Jest kastratem z czipem :| , czip nie wprowadzony do bazy niestety

kocur- 27/13
od 29 01 w schr
Obrazek Obrazek

ANSON
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto sty 29, 2013 17:47 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka-ma być to pod zdjęciem, to ważne info do adopcji
Kolorami aż tak bardzo sie nie martw, byleby były zblizone

Hellgast pojechał, na razie do K-c, w sobotę do Dzięgielowa pod Cieszynem
dom wydaje sie dla niego idealny, z drugim kotem, psem, okolica bardzo bezpieczna, pierwsze spacery na szelkach. Byleby tylko spodobał się i pokochali go tak jak my
Trzymajcie kciuki

Amarandi na razie bardzo dziczy, aż sie duzi martwią

Mała1

Post » Wto sty 29, 2013 18:38 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ok będzie.

Dlatego myślę o bazie danych kotów, żeby tego typu ogłoszenia robić choćby jako korespondencja seryjna.
Obsesja wprowadzania danych jeden raz:)) Ale to nieszkodliwe dziwactwo:)

Jacek miał problemy z brama do garażu i poszłam mu pomóc.
No i spotkałam znów kotkę chyba, którą dokarmia z gromadką pan dwa bloki dalej. No i jestem cała chora.
Co zrobić z tą kizią? Ona jest super, tak zresztą jak większość tamtej grupy. Są dobrze odżywione, zdrowe. I cholernie przylepne. Dosłownie kleją się do nóg. Za Jackiem też chodzą, bo zaczął je dokarmiać. Chciałam żeby znalazła piwniczne okienko, zaniosłam ją pod okienko a ona spowrotem ósemki koło nóg mi kręciła. No to poszłam pod tamten blok, nie oglądałam się nawet. Nic z tego, starałą się zabiegać drogę
Doszła pod nasza klatke i chciała wejść do domu. Myślałam, że mi serce pęknie.

Jest śliczna, taka krówka w czarne łatki, pyzata.

Boję się, ze ktoś ją kiedyś skrzywdzi:(
A jednocześnie wiem, że ten pan bardzo dobrze się nimi opiekuje. Tylko na gwałt sterylki musiałabym zrobić.
No i ogólnie - co radzicie?

Lidka

Post » Wto sty 29, 2013 19:36 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Opis Baśki - Lilki przysłany przez jej dom

Lilka jest bardzo ładną buraską, spokojną, cichą i niezależną.
Ma kilka lat, jest zaszczepiona, wysterylizowana, ma aktualną książeczkę zdrowia.
Człowieka trzyma na dystans. Pogłaskać pozwala się tylko tym, którym ufa.
Prowadzi nocny tryb życia. W dzień śpi - zimą najchętniej jak najbliżej kaloryfera.
Bezbłędnie korzysta z kuwety i drapaka.
Je suchą karmę RC Indoor.
Nie miauczy. Hałasuje tylko nocą, gdy biega po mieszkaniu, tupiąc po podłodze, i bawi się szczurkiem z Ikei.
Potrzebuje bezstresowego, stabilnego domu, który nie będzie oczekiwać, że zostanie ulubioną przytulanką domowników.
Lilka została zabrana ze schroniska 2 lata temu. Teraz szuka nowego domu z przyczyn losowych. Może być drugim kotem w domu, w schronisku nawiązywała przyjaźnie.
Jest możliwość, że przy odpowiednim podejściu otworzy się na kontakt z ludźmi.

Zdjęcia z domu
Obrazek
Obrazek

Tu jeszcze w schronisku
Obrazek

Jakby ktoś coś;-)
Trudno będzie znaleźć jej dom, ale trzeba
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto sty 29, 2013 19:39 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Wysłąłam Małej pierwsze podejście do ogłoszenia.

Lidka

Post » Wto sty 29, 2013 23:09 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:
U Merkurego wszystko oki, jest bardzo kochany przez swoich duzych, mieszka ,,u mamy,, ,że tak powiem, bo jego pan własnie zamieszkał ze swoja partnerka i mama Merkurego nie chce oddać :wink:
Wiec docelowo Amarandi ma mieszkać w mieszkaniu z ,, młodymi,,, ale bardzo często u nich bedzie bywał Merkury, a ona często będzie tez odwiedzała Merkurego w jego domu. w domu jeszcze jest psiak od nas ze schroniska.

Akrułalne zdjęcie Merkurego z kumplem :D
Obrazek

Amarandi po prawie całym dniu nareszcie wyszła z ukrycia i powoli zaczyna biegać po mieszkaniu (duże je i pije wody :D )ale strasznie boi się ruchów człowieka...oby to się z czasem zmieniło...bo czeka ją jeszcze spotkanie z psem i Merkurym...

eldominges

Od: Wto sty 29, 2013 22:39

Post » Wto sty 29, 2013 23:34 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Co do programów i szablonów powiem to tak:

W corelu można by szablon spokojnie zrobić przy pomocy prowadnic (proste i wygodne, poza zdjęciem nic się nie rozpikseluje przy ewentualnym powięszaniu)

Z corela do worda i na odwrót da sie przenosić pliki (choć nie jest to zalecane tym bardziej jesli ma się piraty)

Import do photoshopa jest możliwy ale nie działa to w drugą stronę (z fotoszopa na corela/worda już se ne da) i nie ma tutaj sensu (jezeli szablon jest w photoshopie to już tylko na tym jednym programie to robić)

Wiadomo, róbcie jak wam najwygodniej ja tylko przedstawiam możliwości i ograniczenia
08.06.2012 Kasia [*] żyła 13lat...niby dużo ale i tak za krótko

PaniDemon

Od: Czw wrz 13, 2012 17:04

Post » Śro sty 30, 2013 0:42 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Merkury :1luvu: Tak cię dawno nie widziałam, jak dobrze wiedzieć, że masz się dobrze :kotek:
Amarandi bądź dzielna, w schronisku byłaś na ile mogłaś, nie bój się, będzie dobrze :kotek: :ok: :ok: :ok:

Tulinki sprawdzałam, nie mam zdjęcia Dusi :( ani pw ani mail :(

lepiej chyba robić w jednym programie ogłoszenia??

mam jednego chętnego na Kunti ale to się jeszcze okaże, czekam na odpowiedź lub wizytę :wink:

Baśka biedulka, znajdziemy jej domek :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro sty 30, 2013 4:40 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z450286679

Przygarnę koteczkę... W domu mieszka stara sunia przyjaźnie nastawiona do wszystkich zwierzaków...dlatego najlepiej jeśli koteczka będzie bardzo młoda albo przyzwyczajona do psów....

http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z450261947

17 stycznia ,zabładził pies oddalił sie ,i nie wrocil ,co u niego jest dziwne ale stało sie do tej pory niewrocil,bardzo prosze znalazce lub gdy ktos go widzial lub zobaczy o zwrot psa,mies wabi sie misiek i jest najlepszym psem na swiecie:(((( nr tel 789117106

Misiek nie posiada ogona
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sty 30, 2013 15:19 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

eldominges- witajcie :)
Amidali potrzeba czasu, czasu i jeszcze raz czasu po prostu
jeśli w najblizszym czasie wybieracie sie do Merkurego to ja na razie lepiej zostawic w domu, nich do Was przywyknie najpierw :ok:

paniDemon- hyhy, własnie w tym problem ,ze kazdy co innego zna i ma

Lidka-ja na Ciebie liczę z tymi ogłoszeniami, jutro musiałabym miec na mailu wieczorem najpóźniej

W schronisku nowa czarna kicia, na ciacha, potem wraca do siebie

Baśka-mam nadzieje ,ze znajdziesz dom :(

Mała1

[poprzednia][następna]