Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2013 16:54 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Okropnie Ci musi być ciężko i przykro... Chcieć pomóc jednemu dzieciakowi.. nie zaszkodzić chorym, choć widać już im szkodzi... Pogodzić to jakoś.. Cięzka dodatkowa pracy do tych wszystkich innych Twoich prac :?
I nic nie możemy pomóc poza trzymaniem kciuków, co wydaje mi sie w tej sytuacji niewystarczające... :(

Pisałaś o uspokajaczach.. Zastosowałaś?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 27, 2013 17:10 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

W sumie można by mu szukać nowego domu - a nuż się znajdzie gdzieś blisko :ok: . Bo wiadomo - tak jak jest jest kiepsko - i mały się męczy i rezydentki. :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 27, 2013 18:36 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Alienor pisze:W sumie można by mu szukać nowego domu - a nuż się znajdzie gdzieś blisko :ok: . Bo wiadomo - tak jak jest jest kiepsko - i mały się męczy i rezydentki. :(

Nie, decyzję podjeliśmy że zostaje.
Gdybym decydowała się szukać mu domu to bym go trzymała dalej w odosobnieniu a tak już prawie dwie doby dokacania za nami i już nie będziemy zmieniać - musi być coraz lepiej :ok: Jutro miałam odstawiać leki uspokajające ale pociągnę pewnie jeszcze kilka dni...
Pippin na szczęście trochę mniej płacze a kotki już nie są takie wprasowane w różne kryjówki i nawet niektóre przychodzą do pokoju gdzie jest klatka - przyglądają się z daleka.
Zobaczymy co będzie zaraz z kolacją :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie sty 27, 2013 18:54 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Zawsze byłam ciekawa co Morela by zrobiła na widok malutkiego kotka 8O
Migdał nie był malutki, tylko młody, jak przyjechał :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 27, 2013 19:03 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Morelowa - jak chcesz możemy do Ciebie podjechać z Cielem :mrgreen: . Dowiesz się jak ona reaguje na młodziaki i dlaczego moje zwiewają przed Cielem czasami :twisted: . Chcesz?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie sty 27, 2013 20:05 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Tak :D

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 27, 2013 20:10 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

"Jesteś szalona, mówię Ci" 8O . Ale oczywiście jak chcesz to przyjedziemy z młodym. Zabawnie będzie :mrgreen: .

Alienor

Post » Nie sty 27, 2013 21:31 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Zobaczymy czy zabawnie... :wink: Mam nadzieję :lol:
Nadal chcę :D
Ale narazisz Cieluta na podróże tam i nazad wycieczkowo? On taki wytrzymały? :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 27, 2013 21:50 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Primo - wtedy powinno być już cieplej, a jego jutro szczepimy (o ile wet uzna że można). Secundo - z Alutką jak była maleńka a musiałam wyjść na zakupy przy -10 i porywistym wietrze, ubierałam ją, wbijałam w nosidełko i zakładałam je na siebie a na to kożuch - dało radę, nie złapała żadnego kataru. Z Cielem w razie czego tak samo bym zrobiła ( w roli nosidełka wystąpiłaby torba transportowa, kożuch pozostaje bez zmian :wink: .

Alienor

Post » Pon sty 28, 2013 7:42 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Następna 'Siłaczka' :D [w pozytywnym znaczeniu oczywiście]
Ale Cielutek jest maleńkim kotkiem?
I kiedy 'wtedy'??? Mam kłopot z cierpliwością :mrgreen:
I co mam zrobić do jedzenia??? [nie dla Cielutka - dla Was]

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 28, 2013 8:39 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

No maleńki to on nie jest - tylko młodziutki. U mnie na wątku są fotki z wczoraj. Umawiać to się może umówimy na pw - ale w każdym razie byłby to luty - po 10tym :wink: . Co do jedzenia, to chyba tylko ciasto (serniczek? :wink: ) - Ala nie za bardzo je rzeczy wegetariańskie, a ja to już prawie w ogóle.

Alienor

Post » Pon sty 28, 2013 10:08 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Oooo, szykuje się wizyta PA z Cielitkiem? :mrgreen:
super, już dawno pisałam że dobrze byłoby dokocić Morelę i Migdała :ok:

Alienor pisze:No maleńki to on nie jest - tylko młodziutki.

To ile on teraz ma? ze cztery miesiące? Myślę że Pippin jest niewiele młodszy, myślę że ma jakieś 3,5 mca.

U nas jakoś zaczyna się układać, seniorki zaczynają się przyzwyczajać, ale Broszka i Kulka nadal bardzo źle znoszą nową sytuację... Nawet nie przypuszczałam że dla Broszki to będzie aż tak trudne - biedna nie może nawet obwarczeć, osyczeć i ofukać małego bo zaraz zaczyna bardzo kasłać i się dusić :? Kuleczka jest strasznie wycofana i praktycznie nie schodzi ze swojej miejscówki pod sufitem na szafkach w kuchni. Musiałam zwiększyć jej dawkę luminalu bo miała wyraźną aurę przedatakową :(
Inka oczywiście na znak protestu obsikała różne kąty...

Za to Pippin zaczyna się rozkręcać na całego - po wypuszczeniu z klatki szaleje i lata jak wariat, oczywiście japa mu się nie zamyka :twisted:
Niestety martwi mnie trochę że dostał biegunki... Mam nadzieję że to tylko wynik zmiany karmy :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 28, 2013 10:21 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Morelowa, a podobno nie lubisz krów? :mrgreen: Ale Cielutek wyjątkowo uroczy :ok:

Broszka pisze:Niestety martwi mnie trochę że dostał biegunki... Mam nadzieję że to tylko wynik zmiany karmy :|

Pewnie o karmę chodzi. Jego jelitka muszą przestawić się na trawienie takich pyszności :kotek:
mam nadzieję, że rezydentki z każdym dniem będą lepiej sie czuły :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon sty 28, 2013 11:00 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

Spokojnie, co ? :twisted:
Z tymi wizytami pa i takimi insynuacjami..
Wizyta ma być towarzyska. W tejże ma wziąć udział kot,dla przetestowania Morelki. Migdałek nie będzie testowany bo będzie CAŁY czas siedział w norze :? chyba, że nie wytrzyma...
Krówek nie lubię , podtrzymuję :mrgreen:
I w ogóle to przydałby się taki ciupeńki kotek do tych testów. Do testów, zaznaczam - nie mam zamiaru przyjmować pod swój dach nikogo [na stałe!] w wieku ... żadnym :mrgreen: , a młodym w szczególności.

Alienorku, przenosimy się na moj wąt? Tu jest miło, ale Broszka ma tyle innych tematów...
Trzymam za powodzenie akcji , głównie za koteczki-staruszeczki i za Brosiaka.

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 28, 2013 11:17 Re: Broszka & Company - zapraszamy :) niespodziewane dokocen

morelowa pisze:Spokojnie, co ? :twisted:
Z tymi wizytami pa i takimi insynuacjami..
Wizyta ma być towarzyska. W tejże ma wziąć udział kot,dla przetestowania Morelki. Migdałek nie będzie testowany bo będzie CAŁY czas siedział w norze :? chyba, że nie wytrzyma...
Krówek nie lubię , podtrzymuję :mrgreen:
I w ogóle to przydałby się taki ciupeńki kotek do tych testów. Do testów, zaznaczam - nie mam zamiaru przyjmować pod swój dach nikogo [na stałe!] w wieku ... żadnym :mrgreen: , a młodym w szczególności.

Alienorku, przenosimy się na moj wąt? Tu jest miło, ale Broszka ma tyle innych tematów...
Trzymam za powodzenie akcji , głównie za koteczki-staruszeczki i za Brosiaka.

To ja chyba źle zrozumiałam :roll:
A możesz mi w takim razie wytłumaczyć po co chcesz narażać swoje koty na taki stres?
Skoro nie zamierzasz się dokacać?
Tak bez urazy, pytam bo nie potrafię zrozumieć motywów.
Tym bardziej że akurat widzę jaki to może być wielki stres :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]