Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor chuligan :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2013 15:47 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Revontulet pisze:Morelowa, jakby mógł to dużo by zjadł chleba. I makaronu, ziemniaków, ryżu, zupy....
.

O jej 8O 8O 8O
A moje to nawet sernika nie chciały... z sera!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sty 24, 2013 18:38 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

morelowa pisze:
Revontulet pisze:Morelowa, jakby mógł to dużo by zjadł chleba. I makaronu, ziemniaków, ryżu, zupy....
.

O jej 8O 8O 8O
A moje to nawet sernika nie chciały... z sera!

Sernika nie chciały? 8O
Fiodor na sernik reagował tak jak na czekoladę, tzn. z obłędem w oczach próbował łapkami wyciągnąć sernik prosto z moich ust.
Dostał trochę. Maurycy też :wink: . Byli bardzo zadowoleni :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sty 24, 2013 18:54 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

To po prostu słodkie!
Kupowałam dziś mięso i jak je chciałam pokroić to oba koty stały 'nade mną'. Migdał na stojąco obiema rączkami łapał mnie za rękę, jak im po kawalątku dawałam :D
Od wczoraj nie dostawały mięsa , jadły saszetki i nie wiem czy tak sie stęskniły, czy może ZIMA NADCIĄGA?? :strach:
Ale przy jedzeniu moim nigdy nie towarzyszą :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 24, 2013 19:17 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

morelowa pisze:Migdał na stojąco obiema rączkami łapał mnie za rękę, jak im po kawalątku dawałam :D

Kochany Migdałek :D .
Moje podczas krojenia mięsa ląduja za drzwiami :oops: . Nie ma wyjścia- nie chciałabym komuś obciąc języka lub łapy .
morelowa pisze:Ale przy jedzeniu moim nigdy nie towarzyszą :(

Obrazek
Nie wiem czy to takie fajne :roll:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw sty 24, 2013 20:07 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

No, po prostu - mniód - jakby brały udział w uczcie :D Musiałabym mieć półmisek z wędliną -o, pewnie by się dosiadły te M&M :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Czw sty 24, 2013 20:47 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Pilnują żebyście za dużo nie zjedli :wink: .

A ja chętnie bym zjadła takie pieczone ziemniaczki 8) :oops: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pt sty 25, 2013 18:12 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Taaaak, zwłaszcza Maurycy pilnuje, żebyśmy za dużo nie zjedli. Próbuje łapą zwinąć COKOLWIEK z talerza. Łapie też za widelec :roll: . Więc najczęściej w końcu ląduje na podłodze :twisted:
Ale fajne jest to, że obaj uczestniczą praktycznie we wszystkich czynnościach.

Morelowa, spróbuj z tym półmiskiem wędliny :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt sty 25, 2013 18:53 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Ale ja nie jem mięsa ! By im zaszkodziło jakby zjadły wszystko, nawet mały półmisek... :?

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 25, 2013 19:52 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

A ja nie lubię jak mi futrzaki zaglądają do talerza i nie pozwalam na to :)
Ale mój TZ zawsze się dzieli z biednymi głodnymi koteckami :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt sty 25, 2013 20:08 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Morelowa - wymówek szukasz :twisted:
Też nie lubię, gdy ktoś zagląda mi do talerza. Dlatego Maurycy najczęściej ląduje na podłodze. Chyba, że jest grzeczny to może sobie leżeć.

Zupełnie zapomniałam o tym zdjęciu, a uwielbiam je.

(Syf na podłodze to efekt działalności kuwetowej Fiodora- niezmordowanie próbuje dokopać się do Australii. W wyniku tej działalności żwir jest wszędzie, a ja kilka razy dziennie biegam ze szczotą- ku uciesze Fiodora Perfekcyjnego Pana Domu)
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Post » Pt sty 25, 2013 20:34 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

To tak Fiod wygląda po wylądowaniu na tej podłodze?? :mrgreen:
Syfu na zdjęciu u mnie nie widać :lol:
Lubię jak mi ktoś zagląda /zaglądałby do talerza :D

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 26, 2013 18:37 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Nie, Fiod tak nie wygląda po wylądowaniu na podłodze - wtedy jest zszokowany i wstrząśnięty tym co go spotkało.

Nigdy nie wygląda jak na tej fotce.
Na tym zdjęciu wyszedł tak jakby myślał, analizował- a to w jego przypadku niemożliwe :mrgreen: .
Obrazek

Revontulet

Post » Sob sty 26, 2013 19:52 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Czy Ty go nie obrażasz przypadkiem ?
Inna rzecz, że minę [każdego ] można sobie zinterpretować jak kto chce...
Poza wszystkim innym to bardzo ładny KOT jest.

Obrazek

morelowa

Post » Sob sty 26, 2013 20:43 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Tak, obrażam go :oops: .
Nadal jest z niego niezły postrzeleniec, ale ostatnio wydoroślał (w końcu choinka przetrwała, tylko ktos lampki zepsuł) i zmądrzał.
I ładny jest :wink: . Bardzo.
Obrazek

Revontulet

Post » Wto sty 29, 2013 17:23 Re: Zgaduj zgadula- Maurycy astmatyk, Fiodor-chuligan!

Nikt oprócz Morelowej nie podziwia Fiodka :( .
Nie powiem mu, bo będzie mu smutno.

Wczoraj okazało się, że Maurycy lubi pomidory :mrgreen: .

A tak z innej beczki: odrobaczacie sie profilaktycznie?
Ostatnio sporo chorowałam i będąc u lekarza przy okazji zapytałam o odrobaczanie.
Jako że czasem jestem na Paluchu, mój kot był bardzo zarobaczony, a ja odrobaczana byłam ostatni raz w przedszkolu to zapytałam czy powinnam coś tam sobie łyknąć.
Na co lekarz- każdy człowiek powinien odrobaczać sie raz w roku.
Jak jest z Wami? Pytałam znajomych i nikt się nie odrobacza...
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]