Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Śro sty 23, 2013 9:29 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:Do jutra możecie zgadywać co to. :mrgreen:

Już jest jutro :roll:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro sty 23, 2013 14:14 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

No może i jest jutro, ale właśnie pierwszy raz od rana udało mi się usiąść. Wrócę z pracy, odpocznę, ugotuję obiad, wstawię pranie, obrobię stadko, nakleję coś na butelkę, znajdę aparat...
Tak byście chciały hop siup łup.
Też coś. :roll:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro sty 23, 2013 16:21 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Przylazłam z filmowego wąta,mogę przycupnąć :?:
u babajagi ostatnio nic się nie dzieje,a tu widzę -wesoło!
Na pewno przytargałaś kurwiątko :ryk: Z tego komiksu,o:
http://zamoimidrzwiami.blogspot.com/201 ... zatko.html
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro sty 23, 2013 22:09 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Hańka, jak masz Sherlocka pod ręką, to pakuj i wysyłaj, biere! :twisted:

Jak na kocie forum przystało, wrzucanie fotek na wątek zaczniemy od innego zgoła tematu. :roll:
Hm.

No dobra, otóż jedna forumowiczka z innego forum, konkretnie literackiego, wpadła na przyjemny pomysł skompilowania sobie kalendarza z Sherlockiem. Alibo z Johnem, panią Hudson i kim tam kto jeszcze chce.
Trochę nam pierwsza wersja nie wyszła, ale potem, po konsultacjach z posiadaczem szlachetnego serca i wysokiej inteligencji młodzieńcem, synem koleżanki mojej, któren to młodzieniec zajmuje się jakimiś tajemnymi kwestiami graficznymi, obcymi mojej duszy, udało się zmajstrować kalendarz całoroczny. Został przez wyżej wymienionego zaprojektowany, zrobiony i wydrukowany i prezentuje się zachwycająco.
Obrazek

A oto prezent od pracowych koleżanek
Obrazek

PS Mamaja - chyba sie zgłoszę na tym blogu, co? Dzięki za linka.

Megana

Post » Czw sty 24, 2013 22:36 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Co z okrzykami zachwytu, hę? :evil:
W takim razie kompletnie nie mam żadnych wyrzutów sumienia, tylko czytam ACD dalej. Jestem już przy piątym tomie.
Te pierwsze cztery były dość chude.

Megana

Post » Czw sty 24, 2013 22:45 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Książka jest owszem owszem. Jeśli autorstwa ACD to tak. Czytałam kilkakrotnie.
Lubię kryminały, filmy Hitchcocka, Columbo etc.
Natomiast nowoczesnej filmowej wersji Sherlocka w odcinkach z tym osobnikiem z kalendarza nie trawię. Zresztą i Harrego Pottera, i filmów w typie Władca Pierścieni też nie.
Jestem marzycielką i bujam w obłokach, ale sądząc po moich zamiłowaniach literackich chyba jednak mocno stąpam nogami po ziemi.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Czw sty 24, 2013 23:08 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Meg ha ha Twoja miłość w całej okazałości.!

Kropkaa

Od: Pon sie 20, 2012 22:23

Post » Czw sty 24, 2013 23:56 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Okrzyki trochę spóźnione, bo wczoraj czasu na nie nie było :D :D :D
Kalendarz świetny, a książki jeszcze lepsze :D
Dobre tłumaczenie, mam nadzieję?
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Pt sty 25, 2013 0:07 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Przykulałam się.
Na pierwszej stronie nowego wątku serce potknęło mi się o Kartofla :(
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt sty 25, 2013 19:36 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Jak by Ci tu delikatnie... hmmm... no w kolejce do tego pana się nie ustawię... :mrgreen: Urody jest dyskusyjnej, dla koneserek. I dobrze, mniejszy tłok!
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt sty 25, 2013 22:58 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Rany, ale miałam dziś fajne zaległe imieniny. Inteligentny młodzieniec cnót wszelakich posiada też inteligentną matkę i onaż, ta matka, zamówiła u niego prezent dodatkowy i teraz mam Sherlocka na całej ścianie.
Niestety, podczas kradzieży antyramy niesłychanych rozmiarów nadtłukłam szybę. Jak mi przejdzie wkurw a aparat się naładuje... eeee... no dobra, nie będę was więcej katować oryginalną urodą mojego Sherlocka. <foch koneserki>

A teraz coś z zupełnie innej beczki.
Co tym razem obsikała któraś menda? Kocia menda...?
W życiu nie zgadniecie, ale próbujcie... :roll:

Megana

Post » Pt sty 25, 2013 23:11 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:Rany, ale miałam dziś fajne zaległe imieniny. Inteligentny młodzieniec cnót wszelakich posiada też inteligentną matkę i onaż, ta matka, zamówiła u niego prezent dodatkowy i teraz mam Sherlocka na całej ścianie.
Niestety, podczas kradzieży antyramy niesłychanych rozmiarów nadtłukłam szybę. Jak mi przejdzie wkurw a aparat się naładuje... eeee... no dobra, nie będę was więcej katować oryginalną urodą mojego Sherlocka. <foch koneserki>

Możesz dać na PW :wink: nie odmówię. Inteligentny młodzieniec wykazał się inteligencją. A antyramy niestety to do siebie mają...

Megana pisze:A teraz coś z zupełnie innej beczki.

Poza garnkami, lodówką, ekspresem do kawy, mikrofalówką...
Hmmm...
U mnie był kiedyś pilniczek do paznokci, w etui.
Nic mi nie przychodzi do głowy...
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob sty 26, 2013 9:37 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:Rany, ale miałam dziś fajne zaległe imieniny. Inteligentny młodzieniec cnót wszelakich posiada też inteligentną matkę i onaż, ta matka, zamówiła u niego prezent dodatkowy i teraz mam Sherlocka na całej ścianie.

Katuj, tratuj, ja wybaczę wszystko ci, jak bratu... :mrgreen:
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Sob sty 26, 2013 18:13 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze: ...Co tym razem obsikała któraś menda? Kocia menda...?

kanapkę na talerzu?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob sty 26, 2013 19:05 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:A teraz coś z zupełnie innej beczki.

moja wyobraźnia jest przyziemna, więc niczym ciekawym się nie popisze
ale chęcią zaczerpnę od Ciebie tajniki, wspomagające cierpliwość, które stosujesz wycierając te mokre plamy :evil:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

[poprzednia][następna]