Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 25, 2013 13:57 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

W azylu św Franciszka w Konstancinie
Obrazek
Oskar, 8-miesięczny kocurek, rasy norweskiej, wykastrowany i odrobaczony, bardzo miły.został znaleziony na jednej z klatek schodowych
Ostatnio edytowano Śro sty 30, 2013 16:33 przez Asia Ronda, łącznie edytowano 1 raz

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Nie sty 27, 2013 12:15 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Dzień Dobry, z kim się kontaktować w sprawie Oskarka?

jeanacmok

Od: Czw sty 17, 2013 10:38

Post » Pon sty 28, 2013 16:35 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Z azylem św Franiszka w Kontancinie kontakt to (22) 754-64-95 (22) 756-48-82 lub 505-068-640 mail azyl101@o2.pl

Asia Ronda

Post » Pon sty 28, 2013 18:02 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Ostanio gościałam u siebie dwa kociaki. Z azylu w Konstancinie - przynajmniej takie ksiązeczki miały. Historia ich była taka: pewien mężczyzna Hiszpan zresztą, przyjechał do Azylu i wziął kota. Dla cioci. Po tygodniu przyjechał i wziął kolejne dwa - tez dla cioci. Jedno kocię padło na pp. Pozostałe dwa - "uszcześliwiona" ciocia rodowita Hiszpanka ma dalej. Kotów ni diabla nie chciała. Bratanek uszcześliwił - po czym wrocil do Hiszpanii. Pani zwrocila sie do mnie o pomoc w poszukiwaniu kotom domu. Kontaktowala sie takze z Fundacja.........Nikt sie nie zdzwil czemu czlowiek w ciagu 2 tygodni bierze 3 ( sic!) kociaki. Pelnoletni........to dali. Na szczescie ciocia miala wiecej rozumu i serca niz bratanek.........

Czemu o tym piszę? Bo ni diabla nie mogę zrozumieć zasady "wklejam zdjęcie + podaje namiar na kota KOMUKOLWIEK". Nie zadaje żadnych pytań, nie wiem czy to czlowiek dobry czy nie.
Otwartym teskstem - nie tak sie moim zdaniem kotom pomaga! nie tak!
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 29, 2013 16:29 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Podaje namiary na azyl z nadzieją ze jak wysili się i przyjedzie do azylu to tam go ktoś "prześwietli" i zada dodatkowe pytania potrzebne do określenia czy osoba jest odpowiednia zresztą te dane co jak podaje można znaleźć wszędzie na stronie azylu itp a ja nie jestem w stanie być codziennie w azylu i przy każdej adopcji.

Asia Ronda

Post » Pon lut 04, 2013 16:25 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Oskar już w nowym domku :lol:

Asia Ronda

Post » Pon lut 04, 2013 16:28 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

super wiadomość :ok: :ryk:
jo.anna

Post » Sob lut 16, 2013 16:51 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto mar 05, 2013 18:25 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Obrazek
Znalazł dom - nieaktualne
Kraków.

Błękitny w typie persa, 3 lata, oddany do krakowskiego schroniska z powodu "że chory".
Zwie się Kaczor jest mega miziakiem, ufny :

Obrazek

Tutaj telefon do schroniska : http://www.schronisko.krakow.pl/Kontakt_-_Lokalizacja/
Kot zostanie wydany po kastracji :!:

Kot ma zapalenie pęcherza i kamienie, znaczna część zeszła już, podawane są leki.
Konieczność specjalistycznej karmy urologicznej np. RC Urinary oraz
okresowej kontroli weterynaryjnej - to realia dalszego Kaczorkowego życia.

Więcej zdjęć i opis kota na tej stronie :
viewtopic.php?f=13&t=150935

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon mar 11, 2013 9:25 przez Monika_Krk, łącznie edytowano 5 razy
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto mar 05, 2013 18:39 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Neigh pisze:Ostanio gościałam u siebie dwa kociaki. Z azylu w Konstancinie - przynajmniej takie ksiązeczki miały. Historia ich była taka: pewien mężczyzna Hiszpan zresztą, przyjechał do Azylu i wziął kota. Dla cioci. Po tygodniu przyjechał i wziął kolejne dwa - tez dla cioci. Jedno kocię padło na pp. Pozostałe dwa - "uszcześliwiona" ciocia rodowita Hiszpanka ma dalej. Kotów ni diabla nie chciała. Bratanek uszcześliwił - po czym wrocil do Hiszpanii. Pani zwrocila sie do mnie o pomoc w poszukiwaniu kotom domu. Kontaktowala sie takze z Fundacja.........Nikt sie nie zdzwil czemu czlowiek w ciagu 2 tygodni bierze 3 ( sic!) kociaki. Pelnoletni........to dali. Na szczescie ciocia miala wiecej rozumu i serca niz bratanek.........

Czemu o tym piszę? Bo ni diabla nie mogę zrozumieć zasady "wklejam zdjęcie + podaje namiar na kota KOMUKOLWIEK". Nie zadaje żadnych pytań, nie wiem czy to czlowiek dobry czy nie.
Otwartym teskstem - nie tak sie moim zdaniem kotom pomaga! nie tak!

Neigh - "kocham Ciem" ale generalnie schronisko jest odpowiedzialne za adopcję a poczta pantoflowa czasem
działa cuda.
Inaczej ja bym swojej Yoko nie miała- ona też z "poczty pantoflowej".
A takie przypadki jak w/wym to należałoby rozpatrywać na jakimś sądzie koleżeńskim , bo to jest niedoposzczalne
o czym piszesz.

I tak mimo minimalnych różnic w poglądach "bedem Ciem kochać"

Jezuuuuu nie bij tylko.
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto mar 05, 2013 18:59 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Monika - gdybym w istocie schroniska sprawdzały i swoje obowiązki wypełniały..........to bysmy niewiele miały do roboty

Wiesz jak to działa? Nie dostaję kota od paranoiczki Neigh.......albo chce łatwo dostać........przeglądam takie wątki jak ten. Jadę - mówię zapakowac. Pakują bez szemrania. wiesz dlaczego od lat wyciągamy koty w typie rasy ze schronisk? wiesz dlaczego wiekszość normalnych......jeszcze tu tacy są - jak wie o takim kocie to niemal ukrywa wiadomości? Ano własnie dlatego.........
Koty w typie rasy przyciągają najwiecej hmmm jak to ująć myslacychinczej?

Gdybym była pseuduchem to bym się nie wysilała........przejrzała bym sobie Miau - baaa założyła wątek i by mi linki stosowne podali. Że wykastrowane wydają? really? chcesz się założyc:-)?
Powtarzam gdyby Neigh była pseudo to w 2 dni miałabym ze 20 kotów w typie rasy. Mało tego jeszcze by mi pisali, ze jestem wielka......

Monika - ja Cię tez bardzo lubię. Ale daruj po prostu wiecej widziałam.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto mar 05, 2013 19:11 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Neigh pisze:Monika - gdybym w istocie schroniska sprawdzały i swoje obowiązki wypełniały..........to bysmy niewiele miały do roboty

Wiesz jak to działa? Nie dostaję kota od paranoiczki Neigh.......albo chce łatwo dostać........przeglądam takie wątki jak ten. Jadę - mówię zapakowac. Pakują bez szemrania. wiesz dlaczego od lat wyciągamy koty w typie rasy ze schronisk? wiesz dlaczego wiekszość normalnych......jeszcze tu tacy są - jak wie o takim kocie to niemal ukrywa wiadomości? Ano własnie dlatego.........
(...)
Monika - ja Cię tez bardzo lubię. Ale daruj po prostu wiecej widziałam.......

Ja obiecuję, że to wszystko przemyślę.
Przyglądnę się nawet bliżej temu tematowi - na moim podwórku.
Bo przyznam, że mi już wielokrotnie mówiono , że jeśli chodzi o naiwność, to pedałuję w ścisłej czołówce i mam żółtą koszulkę lidera. Chodzi o różne dziedziny :?

Może,skoro już któraś osoba mówi mi, że jestem koniem - warto dać się podkuć.

Nie obiecam, że zmienię podejście do tego tematu - ale zastanowię się nad tym co napisałaś.
Wnioski muszę wyciągnąć sama - przyglądnę się, dowiem, "wywiem" .

Tak jak mówię , gdyby nie takie "wici" nie miałabym Yoko z Warszawy.
No ale cóż- nie każdy musi być mną. Co racja to racja.

Monika_Krk

Post » Czw mar 07, 2013 12:15 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

I tylko kotów żal...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon mar 11, 2013 17:08 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Czarny EXO do adopcji - Warszawa..

viewtopic.php?f=1&t=151537&p=9690099#p9690099

alareipan pisze:Sprawa bardzo pilna!

Kotek ma na imię Yutu. Rasy pers krótkowłosy rodowodowy z dokumentami, Wiek 1O, wykastrowany. Jest bardzo spokojny, przytulak lubi ludzi. Nie zna innych zwierząt. Mieszka do 15 marca z panią (wiekową),
która idzie do Domu Opieki gdzie nie pozwalają trzymać zwierząt.

Takie info dostałam od dziewczyny, która adoptowała jednego z naszych PostPaluszków. Obawiamy się, że kot może skończyć w schronie :(

Gdyby ktoś był zainteresowany rasowcem lub byłby w stanie dać mu DT, proszę kontakt telefoniczny 515 263 192, bo w necie bywam rzadko.

To jest Yutu:
Obrazek
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw mar 14, 2013 22:06 Re: Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Egzotyk Yutu już w nowym domu :)

Niestety, nowego miejsca do życia szukają 2 kolejne persy :( Nysa, woj. opolskie

viewtopic.php?f=13&p=9695337#p9695337

NataliaJas pisze:Obrazek
Ramzes, 5 letni niekastrowany kocurek

Obrazek
Laluś, 5 letni kastrowany kiciuś z zapaleniem dróg oddechowych (będziemy podejmować leczenie możliwie szybko)

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

[poprzednia][następna]