Mała tricolorka!Szansa na zdrowe oczy!POMOC,BAZAREK

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 22, 2013 11:30 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

bafulka pisze:Była, ale tylko pastą. Kał nie był badany, ale brzuszek ma miękki i generalnie nie zachowuje i nie wygląda się jakby była zarobaczona.

nie musi wyglądać na robaczywą a może taka być. Po pierwszym odrobaczeniu koniecznie należy dać drugie.Tu wersje są różne.Jedni weci mówią,że 14 dni drudzy ,że 30 dni.W zależności od podawanego środka.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 22, 2013 11:32 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

bafulka dodaj link fb do pierwszego postu bo zaraz zniknie. I jak jesteś na FB to też weź udział

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sty 22, 2013 11:33 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

Nie wiedziałam o tym. Pójdę do weta po kolejną dawkę!

bafulka

Od: Nie sty 13, 2013 19:43

Post » Wto sty 22, 2013 15:35 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

ASK, myślisz że to może być zarobaczenie? Pytałam o zachowania kuwetkowe Ani u której jest kitka. Powiedziała że wcina bardzo ładnie, suchą karmę ale kał ma cały czas luźny, ponadto puszcza baki i trochę śmierdzi jej z pyszczka.

Dziś jadę z nią do weta!

bafulka

Post » Wto sty 22, 2013 22:21 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

Kicia jest cudowna ... nie ukrywam, że zaglądam do Kici codziennie :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro sty 23, 2013 10:09 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

u weta była tylko pomocnica która po wstępnych oględzinach oczu stwierdziła że są ogromne zrosty i musi to obejrzeć którys z bardziej doświadczonych weterynarzy. Dziś powtórnie jedziemy do lecznicy.

bafulka

Post » Śro sty 23, 2013 22:54 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

Jakie wieści po wizycie w lecznicy?.
Obrazek

aannee99

Post » Czw sty 24, 2013 11:37 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

Na pewno to nie są i nie były robaki. Wirusowe zapalenie. Trzecia powieka zrośnięta z białą błoną widoczną na obu oczkach. Jest jednak nadzieja że odzyska "swoje oczka"!!!!!

Będzie miała operację. Jeszcze nie wiem kiedy, mam dostać tel z lecznicy z kosztorysem (muszę kasę zbierać) i od tego będzie zależeć termin zabiegu.

Jest wielka szansa że pod tą białą błoną są do odratowania dwa bursztynki :D

bafulka

Post » Czw sty 24, 2013 11:52 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

Czasem tasiemiec siedzący w kocie wpływa na 3 powiekę.
Robali jednak bym nie wykluczyła.Gazy, brzydki zapach z pysia ,luźne kupale to może być zarobaczenie. Lub zła karma.

Trzymam kciuki za oczki.Kroplami nie da rady rozpędzić cholerstwa?
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 24, 2013 12:32 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

bafulka pisze:Na pewno to nie są i nie były robaki. Wirusowe zapalenie. Trzecia powieka zrośnięta z białą błoną widoczną na obu oczkach. Jest jednak nadzieja że odzyska "swoje oczka"!!!!!

Będzie miała operację. Jeszcze nie wiem kiedy, mam dostać tel z lecznicy z kosztorysem (muszę kasę zbierać) i od tego będzie zależeć termin zabiegu.

Jest wielka szansa że pod tą białą błoną są do odratowania dwa bursztynki :D

błagam tylko jie operacja przy zrostach :!: :!: :!: jestesmy własnie po leczeniu tego samego u Gucia ...zrosty- kazdy najlepszy lekarz łacznie z Dr Gierkiem i Stefanowiczem okulistów powie ze leczenie masci ,krople ...moga uratowac te oczka

w przypadku zrostów operacja pogorszy sprawe ...jestesmy po konsultacjach mailowych u dr Garncarza i badaniu u dr Stefanowicza

Gucio miła takie oczka tez przed operacja..lekarz sie pospeszył wykonał zabieg ...i doszło do ostrych powikłan ...przy zrostach po operacji dochodzi do jeszczze wiekszych trzeba to podleczyc najpierw
Guciowi po operacji jedno oczko zarosło calkowicie o drugie walczymy

z oczkami polecam-tylko do specjalisty okulisty!!! najlepiej dr Garncarz ..nie popełniajcie tego błedu co my:(

lekarze bardzo chetnie bezdomne biedki operuja...ale operacja to ostaecznosc...jest dobra masc powstrzymujaca tworzenie zrostów, dr Gierek tez zaleca masci i krople przerywajace błonki na oczkach...
natomiast operacja przy zrostach powoduje znów ich tworzenie w procesie gojenia ,dlatego Guciowi po operacji jedno oczko zaroslo
przed operacja oczka

Obrazek

i po- dzis oczko prawe jest juz całkowicie zarośniete -

Obrazek

zadzwoncie do Garncarza powiedz ze sa zrosty ze jestes z daleka czy zaleca zabieg ...odpowie to samo...nam powiedział ze wogole do 6 miesiaca nie ma mowy u kota z takimi zrostami o operacji ...jest mase kociaków ktre dr Garncarz uratowal dzieki nowatorskiemu leczeniu masci, kremy,zele...

a na dojazd i wizyte na pewno pieniazki uzbieracie
agula76

Post » Czw sty 24, 2013 12:48 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

Cały czas myślę o malutkiej!. Weszła mi w głowę, a w raczej w serducho :oops: Mam nadzieję, że wet, do którego chodzicie - wie co robi, wie co będzie najlepsze w przypadku tych ślepek?. Jeśli będą potrzebne pieniądze na dojazd do innego ( polecanego, dobrego, odpowiedniego ) weta, to na pewno się dorzucę.
Obrazek

aannee99

Post » Czw sty 24, 2013 13:28 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

agula76 nam wet tez mówił że po operacji zrostów oczy mogą zrastać się ponownie i dlatego po zabiegu będzie miała nosić specjalne soczewki które temu zapobiegają a oko pod spodem się leczy. Mówila że miała takie przypadki już i powinno być wszystko w porządku.
Sama nie wiem co o tym sądzić :?

bafulka

Post » Czw sty 24, 2013 13:30 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

aannee99 dziękuję Ci bardzo :D jak będzie ciężko z finansami będę musiala poprosić o pomoc na forum. Na razie jeszcze dajemy radę!

bafulka

Post » Czw sty 24, 2013 14:40 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

bafulka pisze:agula76 nam wet tez mówił że po operacji zrostów oczy mogą zrastać się ponownie i dlatego po zabiegu będzie miała nosić specjalne soczewki które temu zapobiegają a oko pod spodem się leczy. Mówila że miała takie przypadki już i powinno być wszystko w porządku.
Sama nie wiem co o tym sądzić :?

sprawdz zatem czy wetka ma specjalizacje okulistyczna..jezeli nie....daruj sobie operowanie u nie spaecjalisty...ma ja tak na prawde kilka osób w kraju tylko ...a co do soczewek ...zapyataj Garncarza on poradzi ci mailowo bez[platnie...ale weci lubia cwiczyc nowatorskie pomysly na bezdomniakach neistety nei zawsze z korzyscia dla zwierzat:(
agula76

Post » Czw sty 24, 2013 16:31 Re: Mała tricolor pilnie do adopcji!PIŁA-DOWÓZ<200 km/nowe f

bafulka pisze:aannee99 dziękuję Ci bardzo :D jak będzie ciężko z finansami będę musiala poprosić o pomoc na forum. Na razie jeszcze dajemy radę!

Ustawiłam sobie opcję powiadomień Kiciuni, jestem tutaj codziennie, jak będziesz wiedziała coś więcej, jakieś decyzje, to dawaj proszę koniecznie znać. W miarę swoich możliwości wesprę, kicia wlazła mi w serducho dość głęboko :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]