W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 23, 2013 15:37 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Obejrzałam i jestem w szoku istny spokój 8O wszystkie koty jakby znały się od lat 8O :ok: Ta półka na książki fajna dla kotów :mrgreen: mocna widać,solidna.Maniuś jest bardzo łagodnym kocurkiem,Lusia tak chodzi troszkę z rezerwą,ale jej przejdzie :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro sty 23, 2013 17:44 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Chciałabym, aby... moja Tigrunia tak się odpasła i ofutrzyła http://www.youtube.com/watch?v=uvgo-FeP0I8&NR=1
Ciekawe czy to możliwe, teraz to taki drobiazg jest, malutkie, chudziutkie...
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Śro sty 23, 2013 19:13 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

I twoja Tigra będzie miała takie piękne futerko ,niech trochę okrzepnie , dla niej to był duzy stres taka zmiana miejsca . Odkarmisz ja , mozesz troche dać jej vit na skóre i śierśc ,taki jak tran w kapsułkach ,ja podaje teraz i w wiosną . I zobaczysz że bedzie pięknie ofutrzona .Obrazek
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Śro sty 23, 2013 19:18 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Dajecie swoim Royal na sierść i skórę? Podobno pomaga :) Ja to raz kupiłam,ale nie mogłam podawać.To dla normalnych kotów nie jelitowców :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro sty 23, 2013 21:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Moje dwa koty Lesio i Miron jedza 3 rodzaje Royala (RC Feline Care Nutrion,RC Indor27 ,RC Hairball(odkłaczacz) Maja ładne i nie smierdzace kupki ! A Miłek wcale nie je suchego ,dziwoląg !!!!! Miron był prawie cały czas na karmie odchudzającej Obezity weterinary ,i wcale nie schudl . teraz je normalnie. Jest puchatym kotem grubasem,i wcale duzo nie je !!! Do pysia daje im gammollen 1xdziennie
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Śro sty 23, 2013 22:16 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika53 pisze:Moje dwa koty Lesio i Miron jedza 3 rodzaje Royala (RC Feline Care Nutrion,RC Indor27 ,RC Hairball(odkłaczacz) Maja ładne i nie smierdzace kupki ! A Miłek wcale nie je suchego ,dziwoląg !!!!! Miron był prawie cały czas na karmie odchudzającej Obezity weterinary ,i wcale nie schudl . teraz je normalnie. Jest puchatym kotem grubasem,i wcale duzo nie je !!! Do pysia daje im gammollen 1xdziennie

karmy odchudzające nie odchudzają - przetestowane na wielu kotach
karmy rc mają sporo węglowodanów niestety
koty ładnie utrzymują wagę na bezzbożowkach, a niektóre udaje się nieco odchudzić
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sty 23, 2013 22:31 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

dalia ,a którę sa bezzbozowe? Napisz mi ,może przeje na takie ???? Jakiej firmy>może tak Grubas jeden powinien ze 3kg zgubić , toż on wazy 9 kg :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Śro sty 23, 2013 22:42 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Monika53 pisze:dalia ,a którę sa bezzbozowe? Napisz mi ,może przeje na takie ???? Jakiej firmy>może tak Grubas jeden powinien ze 3kg zgubić , toż on wazy 9 kg :!: :!: :!: :!: :!: :!:

duży kotek :D
tu masz ściągę
http://www.animalcare.pl/artykuly/karmy_analiza.pdf
z pierwszej części tabelki istotna jest zawartość węglowodanów - im niższa tym lepiej
w drugiej części tabeli u góry masz podane max wartości lub stosunek składników

w każdym razie najlepsze karmy to:
Ziwi Pack
Power of Nature
Widcat
Applaws (ponoć niektóre kotki lubią się posrać po niej, ale może jest to spowodowane sposobem wprowadzania)
dobre:
Taste of the Wild (najlepszy chyba skład do ceny)
Orijen
Blue Buffalo
ciut gorsza (minimalnie)
Acana
to tak z grubsza :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sty 23, 2013 22:44 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

U mnie kiedyś na bezzbożówkach (Orijen, Acana, Applaws) faktycznie jadły mało, dużo mniej (aż mi było dziwnie, że tak rzadko muszę uzupełniać miskę). Miałam wrażenie, że nic prawie nie jedzą (wiem, że jadły ale jadły mniej, bo karma była treściwa i nie przelatywała przez nie na okrągło) ale psychicznie mi było jakoś tak, że głodne :). Żebrały na dodatek o coś innego, widziałam te zawiedzione oczy jak dosypywałam to samo, nie były zachwycone i jadły faktycznie jak już czuły głoda a nie dla smaku i przyjemności.
Najbardziej lubiły Applaws ale straciłam do tej karmy zaufanie bo kupy były baaaardzo często i śmierdzące choć konsystencja prawidłowa była (tam nie mogło być 80% mięsa, ściema jakaś moim zdaniem). Przelatywała przez nie jak najtańsza marketówka.
Teraz jedzą Grau (ma zboża) od jakiegoś czasu (Omega-3- i Omega-6) i faktycznie futerko jest fajne, mięciutkie i lśniące, kupy wzorcowe. Smakuje im, kurcze ja lubię widzieć, że jedzą ze smakiem :(
Teraz PoN przetestujemy czy zaakceptują.

ManfredkotTusi

Post » Czw sty 24, 2013 9:50 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Po Applaws mam najgorsze wspomnienia :| Luna dostawała po parę karmelków do swojej codziennej karmy a i tak z obu stron kotka potoki :? Traumę mam! Z Taste of the wild oba koteczki zdają siębyć zadowolone :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw sty 24, 2013 10:03 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Czytam i zaciskam kciuki od samego początku więc czas najwyższy ujawnić się :mrgreen: .
Pięknie Wam idzie to dokocenie :ok: .
Moje koty już od jakiegoś czasu jedzą suche PoN- nie narzekają.
Na Wild Cat etosha oba moje koty przytyły. Po Applaws nie było żadnych rewolucji.
Pucha GranataPet to bardzo dobry wybów :wink: . Moim najbardziej smakuje mintaj ze strusiem.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sty 24, 2013 13:40 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Cześć :) Revontulet
Co to za koteczek u Ciebie pierwszy z lewej?
Takie samo spojrzenie jak mojej Luśki :)

ManfredkotTusi

Post » Czw sty 24, 2013 14:07 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Filmik świetny mój Lutek też tak ostrożnie miaj Blankę a potem bieg przez cały przedpokuj i sprawdza czy czy go goni

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Czw sty 24, 2013 14:13 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Cześć :) Revontulet
Co to za koteczek u Ciebie pierwszy z lewej?
Takie samo spojrzenie jak mojej Luśki :)

To Norka- kochana, bardzo mądra istotka.
Już prawie dwa lata biega za TM :( .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sty 24, 2013 14:18 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Największe cyrki u nas to są w nocy.
Ja zabieram teraz Mania i Tigrę (oni już zsocjalizowani) do siebie i zamykam drzwi, aby "stroszek" - Lusia mogła sobie popatrolować nocą chałupę spokojnie (bo w dzień cały czas siedzi u syna w pokoju, jak nigdy).
U mnie natomiast co się obudzę to zmiany, najpierw Maniek spał na krześle obok mojego łóżka a Tigra w takim wiklinowym, starym transporterze, potem Budzi mnie Tigra wchodząc pod kołderkę a Maniek siedzi w tym wikliniaku 8O, choć do tej pory się go panicznie bał - kojarzył z podróżami, których nie znosi. Sodomiaigomoria normalnie.
Ocho.... coś właśnie ostro pogoniło... chyba Lusię... bo Maniuś siedzi obok mnie na parapecie.
Kiedy ona się wreszcie postawi Tigrze :)
Teraz ucieka a Tigra to wykorzystuje i ją dręczy tymi gonitwami (normalnie maupa jedna poluje na Lusieńkę). Czasem się boję, że się pogryzą.

Chyba się nauczyłam wstawiać dokumenty do wglądu dla innych, wyniki badania krwi Tigry - https://docs.google.com/file/d/0B4s0lya ... g2dm8/edit

ManfredkotTusi

[poprzednia][następna]