Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto sty 22, 2013 19:36 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze::ok: :ok: :ok:
A ja dzis skontaktuje się z lecznicą i powiem czego się dowiedzialam...

Michasia do wzięcia. Ma bardzo dobre wyniki.
Ino nie ma transportu...
Może ktoś coś by pomógł...
Ostatnio edytowano Wto sty 22, 2013 20:03 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 22, 2013 19:52 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Alienor pisze:
Neigh pisze:Alienor - napisz tu proszę co jest potrzebne Karmelowi - że kasa to wiem.......ale moze coś jeszcze?

Nie wiem na ile dobry jest w kwestiach nerkowych lekarz, który go prowadzi - w razie czego namiary na specjalistę. Karmel jest na DT u jo.anna, na jutro rano udało się go wcisnąć na USG u jakiegoś świetnego lekarza, do którego normalnie miesiąc się czeka - miał szczęście chłopak. Dalia widziała wyniki - na planecie persji też podpowiadają co i jak można zrobić, co mogo mieć wplyw na takie wyniki krwi. jo.anna napisze na pewno więcej wieczorem jak będzie w domu.
Dzięki za wsparcie - zwłaszcza wiedzą i optymizmem, bo momentami zaczyna nam czarnowidztwo się włączać.

Karmelek dziękuje za zainteresowanie. Na dzień dzisiejszy to wsparcie $ najbardziej potrzebne. Na usg mam (120 zeta dała moja szefowa), ale jeszcze zostało 129 zł długu. Jutro sądny dzień usg i wszystko będzie wiadomo--
jo.anna

Post » Wto sty 22, 2013 20:03 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

magaaaa pisze:

Michasia do wzięcia.
Ino nie ma transportu...

Znaczy znalazła DS? Skąd dokąd trzeba ją zawieźć?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sty 22, 2013 20:04 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

koteczekanusi pisze:
magaaaa pisze:

Michasia do wzięcia.
Ino nie ma transportu...

Znaczy znalazła DS? Skąd dokąd trzeba ją zawieźć?

viewtopic.php?f=13&t=149995

magaaaa

Post » Wto sty 22, 2013 20:06 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

I sprawa Zmiotki, bo wiem, że niektórzy czekają na wieści. Przekleję maila od opiekunki, chyba nie będzie miała nic przeciwko.
u nas wszystko w porządku, a Zmiotka to kocie cudo:). A zachowuje się tak, jakby była u mnie od dawna, a nie raptem tydzień z kawałkiem.
Ale po kolei... stanowisko za pralką opuściła już na dobre. Stwierdziła, że dużo wygodniejsza jest kanapa, a najlepiej kanapa z rozłożoną na niej pościelą:). Więc wieczorem są wyścigi do łóżka - kto pierwszy ten zajmuje lepsze miejsce.
Jeśli chodzi o jedzenie - to szczerze mówiąc Zmiotka je tyle, że naprawdę nie wiem gdzie jej się to wszystko mieści:). Najpierw zjada swoje - a później biegnie do miski Maćka i usiłuje się poczęstować. Maciek nie jest przyzwyczajony do jedzenia na czas, więc czasami muszę interweniować i odstawiać Zmiotkę od miski Maciusia.
W zeszłym tygodniu byłyśmy u weterynarza - wszystko jest ok, był tylko mały problem z oczkami, ale Zmiotka dostała kropelki teraz jest już lepiej. Zabieg wpuszczania kropli i czyszczenia okolic oczu znosi z godnością:) Podobnie jak czesanie, bo czeszę ją codziennie - sama się nadstawia - nawet daje do wyczesania brzuszek i tylnie kopytka:)
Z Maćkiem - pełna zgoda, aczkolwiek bez zbędnych czułości:). Regularnie urządzane są dzikie gonitwy - a ponieważ koty mają trochę podobne kolory, czasami jest mi ciężko stwierdzić, który ucieka a który goni:)
I jeszcze z ciekawostek - codziennie rano w momencie kiedy Zmiotka stwiedzi, że przyszła pora na śniadanie a ja jeszcze śpię, budzi mnie najpierw dotykając delikatnie łapką, a później gryząc mi włosy. Dotykanie łapką jestem w stanie przeżyć bez reakcji, ale gryzienie włosów już ledwo;)
Podsumowując, mam nadzieję że Zmiotka jest tak samo szczęśliwa i zadowolona za mnie jak ja z niej:)

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sty 22, 2013 20:18 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Podsumowując, mam nadzieję że Zmiotka jest tak samo szczęśliwa i zadowolona za mnie jak ja z niej:)

bosskie zdanie :mrgreen:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto sty 22, 2013 20:24 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

A ja dostałam zdjecia z domu Gwiazdki, obecnie Stelli (nowy pan jest z pochodzenia belgiem i nie umie wymówić "Gwiazdka"-Stella to to samo po łacinie).Oraz list od pani Rudolfa:))))
Dooooobrze...

To walczymy dalej.

Mamy wakat w DT, wycofał się jeden z domów- wrócił z adopcji pies , nie mgą wziąść kota.
Rozpisujemy nowy casting- na DT.
Preferowane-Warszawa i okolice, stan zakocenia 2-3 nie więcej.

Koteczekanusi- Michasia szuka dowozu do Magii.
Bo Michasia jest kruchego zdrowia a ziiimno teraz straszne....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sty 22, 2013 20:32 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=150144
KOSMETYKI YVES ROCHER I INNE NA PERSY I NORWEGI Do 04.02
ZAPRASZAMY NA BAZAREK!
Ostatnio edytowano Czw sty 24, 2013 8:54 przez Osa1, łącznie edytowano 1 raz

Osa1

Od: Czw sty 10, 2013 13:16

Post » Wto sty 22, 2013 22:12 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

bo Rudolf to jest generalnie w DT....ale tak zupełnie bez powodu DT kupił wór zabawek i innych tam takich kotu niedokońcaniezbednych.

Zasłania się tym, ze w razie co zna masę kociarzy wiec odda.........tiaaaa jasssssne. Ale dobra, kobiety muszą gadać, pisać i szukać dziury w całym ( doskonale kazdy z tych punktów rozumiem)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 22, 2013 23:23 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

...no i Rudolf jest taki cudowny - drapi i gryzi normalnie... :mrgreen:
Dobry DT staje się zwykle DS...też tak mam!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro sty 23, 2013 2:18 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

kotkins pisze:Dobry DT staje się zwykle DS...też tak mam!!!

Ty kotkins ludzi nie strasz!

Trzymajcie kciuki za Jamesa Bonda. W piątek ma kastrację i testy Felv/Fiv- jak wszystko będzie dobrze, to w niedzielę wyląduje w moim apartamencie łazienkowym.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Śro sty 23, 2013 9:41 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Co z PA Bazyla?
Bo jest taki słodki, że oszaleję i nie oddam!

Mówiąc serio - jak wydam Bazylka to mogę być DT, kotkins wie :lol:
W tym tygodniu zabieram Michasię.

magaaaa

Post » Śro sty 23, 2013 10:23 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Wczoraj się Pieczarce ( bo to ona ma robić PA ) przypominalam........dziś też to zrobię.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sty 23, 2013 13:39 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Neigh pisze:Wczoraj się Pieczarce ( bo to ona ma robić PA ) przypominalam........dziś też to zrobię.

To dobrze.
Michasię zabiorę w piątek.
Teraz musze szybko kupić intestinal, i parę innych gadżetów.
Gdzie jest najtaniej?

magaaaa

Post » Śro sty 23, 2013 22:17 Re: Tu będzie dramatyczny tytuł - 9 persów w melinie!!!!!

Obrazek
Jejuniu... 2 dni człeka nie ma na forum i nie można nadrobić zaległości na wątkach...

Luuuudzie zatelegrafujcie mi w skrócie ilu meliniarzy nie ma jeszcze domu obojętnie czy
na stałe maldunek (DS) czy w tzw. noclegowni (DT) ? Plizzzz
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

[poprzednia][następna]