W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 22, 2013 15:55 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

No owszem szylkret - przecież Ci mówiłam, ze ma zawodowe rude przebarwienia:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 22, 2013 16:07 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ale numer, był kolega (oni mają tego łysego kotka, którego zdjęcie wstawiłam wcześniej w tym temacie).
Przebąknął, że chętnie by nam ją oddali bo kiepsko sobie radzą (oni psiarze).
Ja pierniczę, ona mi się bardzo podobała ale na 4 kota sobie nie pozwolę.
No żal :(

To ona
Obrazek

Doradziłam mu co mają robić, dałam swój żwir (bo im leje), niesterylizowana, rodowodowa, do hodowli.
Może jakoś to ogarną.
Gdyby to było zanim adoptowałam Tigrę to bym ją od nich wzięła ale teraz to już niemożliwe.
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Wto sty 22, 2013 16:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Esz... Niektórzy ludzie są niepoważni :? czasami zastanawiam się, czy gdyby ich dzieci sprawiały problemy wychowawcze, też chcieliby takie dziecko wydać? W Polsce zwierzęta wciąż w wielu domach nie są traktowane jako pełnoprawni członkowie rodzin i to jest bardzo smutne.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto sty 22, 2013 16:25 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

DZIZAS! Co ten kot ma w uszach..........oni nie wiedza, ze uszy to się czyści?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sty 22, 2013 16:33 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ach, oni mają Yorki i Chichuachua, kot do nich trafił zupełnie nieoczekiwanie, totalnie nie znają się na kotach. Totalnie.

ManfredkotTusi

Post » Wto sty 22, 2013 18:10 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Hej Tusia super wieści o Tigrze :ok: Może byś spróbowała ze żwirkiem silikonowym?Ja sobie chwalę bo zero roznoszenia.

Ta kotka szybko powinna mieć nowy dom :( Uszy masakra.Te koty mają tendencje do szybkiego brudzenia tam i ogólnie niby bez kłaków,a wymagające są.Przykro patrzeć :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Wto sty 22, 2013 18:18 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

A mam silikonowy, mam. :)
Na balkonie są teraz 2 kuwety odkryte: jedna z silikonem i tam robią tylko siusiu, rzadko znajduję kupkę. Fajne to jest bo wcale się nią nie interesuje z miesiąc. Jest na balkonie więc nawet jak sporo nazbiera na dnie sików to nie śmierdzi mi.
Druga z tym Golden Grey Master, tutaj są najczęściej zagrzebane kupale.
W domu jest kryta z Cats Best, jest w domu bo Lusia jeszcze spięta i ta kuweta jest blisko jej miejsca przebywania, aby mogła się do niej doskradać. Tutaj robią wszystko :)
Powiem Wam, że lubię Cats Best z racji tego wyrzucania do WC, bentonit jest bardziej kłopotliwy bo trzeba w te woreczki pakować. Silikon fajny ale one tam coś nie lubią kupać.
Jaki silikon, jakiej firmy jest najdrobniejszy (ziarno).

ManfredkotTusi

Post » Wto sty 22, 2013 18:41 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Z tych silikonowych najdrobniejszy miałam polskiej firmy Vitapol,ale może ktoś zna drobniejszy?Teraz mam gruby :( jakiś nowy bo Vitapol podrożał,a tam było 5 litrów nie 3,8.
Tusia Ty wszystkie żwirki masz :lol: Koty nie kopią w silikonie bo kłuje,ale dzięki temu szybciej wyjdą z kuwety i po nocy nie budzą :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 22, 2013 19:11 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Przegrzebałam internet i chyba Super Benek Crystal Compact - Gwiezdny Pył jest bardzo drobny (Granulacja: 0,5 mm - 2 mm).

ManfredkotTusi

Post » Wto sty 22, 2013 19:14 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Przegrzebałam internet i chyba Super Benek Crystal Compact - Gwiezdny Pył jest bardzo drobny (Granulacja: 0,5 mm - 2 mm).

Sama znalazłaś odpowiedź :) dziś patrzyłam na niego w necie,ale mi akurat grubość niezbyt przeszkadza tylko ceny.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 22, 2013 19:17 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tutaj go mam najtaniej http://www.zoohurtowo.pl/kot/czystosc/z ... 1362434342
Kusi mnie, aby wypróbować. Jeśli jest drobny to może polubią i robić w niego grubsze sprawy a można do WC. Jeśli roznosiłby się mniej niż CB to byłoby super.

ManfredkotTusi

Post » Wto sty 22, 2013 19:24 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Tutaj go mam najtaniej http://www.zoohurtowo.pl/kot/czystosc/z ... 1362434342
Kusi mnie, aby wypróbować. Jeśli jest drobny to może polubią i robić w niego grubsze sprawy a można do WC. Jeśli roznosiłby się mniej niż CB to byłoby super.

Mimo wszystko tani nie jest,ale warto spróbować.Na Allegro taniej nie było?Za wysyłkę trzeba doliczyć :roll: Wielkie ilości na Allegro gratis wysyłają.Tzn. 8 paczek chyba,ale inny nie wiem jaki granulat.
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 22, 2013 22:13 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Tutaj go mam najtaniej http://www.zoohurtowo.pl/kot/czystosc/z ... 1362434342

nie kupuj on strasznie pyli - przeokropnie
żaden betonit tak nie pyli jak ten gwiezdny pył
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sty 22, 2013 22:16 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

dalia pisze:

8O 8O 8O silikon i pyli :?: bez sensu kupować :roll:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto sty 22, 2013 22:21 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

vailet pisze:
dalia pisze:

8O 8O 8O silikon i pyli :?: bez sensu kupować :roll:

on jest taki drobny jak zmielona kawa
przy wsypywaniu i grzebaniu przez kota unoszą się kłęby białego pyłu
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

[poprzednia][następna]