Koteczka Dzidziunia (Zara) - koniec historii

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 21, 2013 21:10 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Ania :1luvu: dziękujemy Ci wszyscy

Zara :ok: :ok: :ok: walcz

Blue - dzięki
agula76

Post » Pon sty 21, 2013 21:21 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Kilka miesiecy temu przywiozlam do Multiwetu kota rowniez po potraceniu przez samochod, w glowe, w hipotermii, weekendowym wieczorem. Dzikiemu Jaskowi sie udalo, szybka akcja lekarzy w Multiwecie przywrocila go do zycia.
Wierze, ze i Zarze sie uda!
Jutro wysle przelew dla Was, jak tylko dotre do kompa.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon sty 21, 2013 21:44 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Witam Wspaniałych Ludzi na Forum :)

Jestem bardzo wzruszona i bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za wsparcie duchowe i finansowe. Jestem naprawdę poruszona Waszym zaangażowaniem i wielkim sercem jakie macie dla zwierząt.

Jeszcze raz pięknie dziękuję :)

ps. Koteczka ma już przygotowane legowisko i kuwetka już przyszła. Jutro prawdopodobnie ją przywiozę do domu :)

Ania

quexiada

Od: Pon paź 13, 2008 10:40

Post » Pon sty 21, 2013 21:51 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

To Tobie Aniu, należą się słowa podziękowania, to Ty uratowałaś koteczce życie :1luvu:

Dzięki ... :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto sty 22, 2013 5:01 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Witaj Aniu na forum :)

Wklejam Twoje wczorajsze zdjęcie po operacji, biedulka jest z tej kociny :(
Ale ma wielką wolę życia.

Obrazek

Pozdrów ją od nas wszystkich :)
Powiedz że masa ludzi trzyma za nią kciuki :)

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Wto sty 22, 2013 5:12 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Maluuuuśka ... jaka ona śliczna.
Super, że się wybudziła.
Za cofnięcie się urazu głowy nieustające kciuki trzymam i delikatnie między uszkami jednym palcem miziam, bo pod bródką, dopóki się żuchwa nie wygoi, nie będę.
A co doktorzy o łapce i barku mówią?
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Wto sty 22, 2013 5:49 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Z moich ostatnich wieści od Ani - że kiepsko to wygląda i trzeba liczyć się z łapką do amputacji :(
Ale teraz najważniejsze jest uratowanie jej życia więc chyba nikt łapeczką się za bardzo nie zajmuje - z tego co Ania mówiła to kotka nie dostaje Nivalinu, podpowiedziałam żeby pogadała z lekarzami o sensowności jego podania, jednak nie wiem czy ogólny stan kotki, leki które bierze - nie są przeciwwskazaniem.

Blue

Post » Wto sty 22, 2013 10:12 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

quexiada pisze:Witam Wspaniałych Ludzi na Forum :)

Jestem bardzo wzruszona i bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za wsparcie duchowe i finansowe. Jestem naprawdę poruszona Waszym zaangażowaniem i wielkim sercem jakie macie dla zwierząt.

Jeszcze raz pięknie dziękuję :)

ps. Koteczka ma już przygotowane legowisko i kuwetka już przyszła. Jutro prawdopodobnie ją przywiozę do domu :)

Ania

:1luvu: :1luvu:
Bardzo się cieszę, że koteczka będzie u Ciebie - uratowałaś ją i powinna zostać u Ciebie - mam nadzieję, że może zostać na zawsze :lol:
Dzięki takim LUDZIOM jak Ty, Aniu, chce się jeszcze wierzyć i coś robić. My tylko Ci pomagamy, ale to Ty wzięłaś na siebie cały obowiązek i tchnęłaś w maleńką wiarę że nie wszyscy są tacy jak jej dotychczasowi właściciele ...

Zara :ok: :ok: :ok: :ok: za zdrówko :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Wto sty 22, 2013 10:55 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

wielkie :ok: dla kici
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto sty 22, 2013 10:59 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Na czas choroby chcę, żeby była u mnie. Co potem jeszcze nie wiem, bo ja mam już trzy koty :), a raczej kotki, okrutnie samolubne hrabianki :mrgreen: i nie jestem pewna jak przyjmą kolejną dziewczynkę. Ale to zobaczymy z czasem. Teraz najważniejsze, żeby Zara wracała do zdrowia.

quexiada

Post » Wto sty 22, 2013 11:02 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Ja już jej wczoraj szeptałam do uszka, że tyle ludzi o niej myśli i śle dobrą energię :)

quexiada

Post » Wto sty 22, 2013 11:43 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Cudownie, że Zara wybudziła się z narkozy, :1luvu: (moja kicia w 2008 r., nie miała tyle szczęścia) Mocne, nieustające :ok: za zdrowie Kici :1luvu:
grosik poszedł....
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto sty 22, 2013 12:47 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Dowlokłam się i ja. "ludzki pan" taaaaa :evil: . Kasy to ja nie mam "na dzisiaj" (rudy łysy dobił mnie), ale ktoś mówił o bazarku, chętnie zrezygnuję z kilku rzeczy (Blue przepraszam, że inaczej nie mogę). Ktokolwiek "montuje" bazarek niech się odezwie na pw podeślę zdjęcia.
Neurologiczne zmiany często cofaja się całkowicie lub znacznie. Co do łapki - rekonstrukcja ścięgna to nie jest już medycyna kosmiczna (w mojej "dziurze" robią i to dobrze robią), neurochirurgia to już w aglomeracjach, ale do tego czasu można łapkę ćwiczyć aby mięśnie nie zanikały.
Kitulka nie daj sie i pokaż tej "pani", że może sobie zastrzyk zrobić
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto sty 22, 2013 12:49 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Zara jest prześliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Cały czas trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Zdrowiej Kochanie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Wto sty 22, 2013 13:28 Re: Teraz ja bardzo proszę o pomoc dla kotki - konto w 1 poś

Ja tylko na chwileczkę - wklejam kartę informacyjną kotki z lecznicy:

Karta Zary

Multiwet bardzo ładnie się zachowuje w stosunku do biedulki, łapią u mnie dużego plusa, dali spore zniżki w stosunku do cen pierwotnych, miło z ich strony :)

To dopiero pierwszy krok na drodze ku zdrowiu Zary, ale za to - bardzo długi krok, także dzięki Wam :1luvu:

Dotychczasowy rachunek w lecznicy wynosi 764 złote.
W rozliczeniu z lecznicy nie ma cen za szpital, dzisiaj się wyjaśni dlaczego - czy jest to jakoś wliczone, czy inaczej zapisane, wkleję rozliczenie dziś wieczorem.

Blue

[poprzednia][następna]