Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska. Dołącz do nas.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 21, 2013 20:46 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

napisalem do niej pw, mialem tel ( kiedys jechalem kociobusem z Reniferem do Szczytna):)
na pewno cos ustalimy w kwestii transportu:)

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pon sty 21, 2013 21:15 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Hehehe. A ja mam przecież telefon do Sebastiana. Nie zgubił mi się :mrgreen:
Odpisałam, ale odezwę się jak dogadam się z Reniferem.
On wraca dziś dopiero koło północy (ze Stargardu Szczecińskiego)...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon sty 21, 2013 21:33 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

alab108 pisze:
EVA2406 pisze:Na wizytę PA dla Mokate jestem umówiona na piątek :)

Ewuniu nie za późno, jak jest w sobotę transport?

Nie za późno, bo to będzie przed południem, więc ok 11 mogę zadzwonić do Julii czy do meksykanki i już będzie wszystko wiadomo.
Pani brzmi bardzo obiecująco :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pon sty 21, 2013 21:40 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

:ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 21, 2013 21:43 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Zapraszam na następny bazarek, można się ubrać od stóp do głów, a i przesyłka połączona :P viewtopic.php?f=20&t=150127
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon sty 21, 2013 22:31 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:
alab108 pisze:
EVA2406 pisze:Na wizytę PA dla Mokate jestem umówiona na piątek :)

Ewuniu nie za późno, jak jest w sobotę transport?

Nie za późno, bo to będzie przed południem, więc ok 11 mogę zadzwonić do Julii czy do meksykanki i już będzie wszystko wiadomo.
Pani brzmi bardzo obiecująco :)

Piątek będzie ok :ok:
Już mi pani pisała, że się umówiła i dopytuje jak Mokate, idę więc odpisać na maila i podesłać zdjęcia.
Chciałabym, żeby cały czas było tak: https://www.dropbox.com/sh/vwxen5v9qfdxezy/3yFkPXftTb, ale nadal strach zwycięża i każdy szybszy ruch powoduje u Mokate wycofanie.
Po kilkuminutowej izolacji, wychodzi z ukrycia i zwiedza sobie pokój :ok:

Ależ on jest piękny :1luvu:
Zdjęcia robione telefonem, na szybko, bez lampy, nawet w 10% nie oddają jego urody :1luvu:
Cudowny kocur. Jak można było zrobić mu coś takiego :evil:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon sty 21, 2013 23:43 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Oby mu się udało szybko zapomnieć w nowym domku o przeżytej traumie :ok: :ok: :ok:

EVA2406

Post » Pon sty 21, 2013 23:45 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

EVA2406 pisze:Oby mu się udało szybko zapomnieć w nowym domku o przeżytej traumie :ok: :ok: :ok:

Oby :ok: :ok: :ok:
Chłopaku, bierz się w garść, chłopaki nie płaczą :wink: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pon sty 21, 2013 23:50 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Wyjątkowy przystojniak :1luvu:

EVA2406

Post » Wto sty 22, 2013 8:45 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Piszę szybko, bo znowu będę poza netem i znowu biegnę.
Rafał wrócił w nocy.
Nie ma takiej możliwości żebyśmy zdążyli obrócić do południa do Szczytna i ze Szczytna do Warszawy w sobotę, nawet jeśli wyjedziemy o 5.30, to co najmniej 6-7 godzin (a trzeba jeszcze doliczyć czas na dostawienie Iskierki na miejsce wyjazdu do Krakowa... pewnie gdzieś w warszawskim "interiorze") a przy takich warunkach pogodowych czas może być znacznie dłuższy.
Wyjazd do Renifera do Gdańska przełożony na przyszły tydzień.

Julio, proszę, jeśli się da wynegocjuj jak najpóźniejszą godzinę wyjazdu z Warszawy, bo nie damy rady :oops:

Muszę galopować tylko tak na szybko piszę.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sty 22, 2013 11:05 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Zosiu, oczywiście, poproszę o jak najpóźniejszy wyjazd. Pamiętaj, że jak auto będzie sprawne (a mam nadzieję, że dziś już nim będę jeździć), to wyjedziemy Wam na przeciw, żeby było szybciej. Od razu będziemy mogli przerzucić drzwi i szmaty, bo przecież ja też "kredensem" jeżdżę :wink:

Pisałam, że zmieniła się sytuacja transportu z Katowic? Chyba nie.
Dziewczyna, która z Katowic miała zabrać zwierzaki (ostatecznie pojedzie nasza Iskierka + 4 szczeniaki), niestety nie jest pewna, czy będzie jechać do Krakowa, bo jak będzie zimno i ślisko, to opcji nie ma. Poprosiłam zatem CatAngel o taki transport z Katowic do Krakowa, za zwrot kosztów (koszt do podziału z opiekunami szczeniaków) :ok:

Czy ktoś na sali zna może jakąś lecznicę w Wwie, która daje rabaty dla takich bied schroniskowych lub leczonych na TOZ?
Chodzi mi konkretnie o zabieg oka Rudolfa. W lecznicy "Rudolfów", taki zabieg kosztuje 450zł (dla porównania, u nas kosztuje ok. 200zł).
Pani od Rudolfa nie zadzwoniła wczoraj do behawiorystki, bo musiała być w pracy, a słusznie chce poświęcić tej rozmowie czas i uwagę. Będzie dzwonić :ok:
Co nie zmienia faktu, że domu nadal szukamy. Pisałam o tym, że dom, który był już Rudolfem zainteresowany (ten, co chciał już kota po zabiegu), przygarnął dwuletnią kotkę, którą starsza córa przyniosła? Chyba tak.

A potencjalna opiekunka Mokate, napisała mi w maila, którego kawałek muszę tu przytoczyć, bo uśmiałam się jak norka:
"Bardzo mocno wierzę w to, że Mokate przyjedzie tu w sobotę meksykańskim wozem z reniferem cokolwiek to znaczy :) Czekam na niego nawet jeśli przywiozą go sanie i husky :)" :ryk:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto sty 22, 2013 13:02 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

:ryk: :ryk: :ryk: Fajmy mail :lol:
Kotobus staje się powoli mitem, ale cuda działa nadal w rzeczywistości :ok:

Cieszę się ogromnie, że szykują się wizyty przedadopcyjne i dobre domki dla Waszych podopiecznych!!!

Za Rudolfa, jego relację z piesem zaciskam kciuki najmocniej jak potrafię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I za wszystkie koty czekające na pomoc w schronisku w Szczytnie :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto sty 22, 2013 14:56 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Nowa_Sztno pisze:...Czy ktoś na sali zna może jakąś lecznicę w Wwie, która daje rabaty dla takich bied schroniskowych lub leczonych na TOZ?
Chodzi mi konkretnie o zabieg oka Rudolfa. W lecznicy "Rudolfów", taki zabieg kosztuje 450zł (dla porównania, u nas kosztuje ok. 200zł). ...

Skontaktujcie się : http://www.klinika-cpz-trip.org/kontakt/

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Wto sty 22, 2013 21:23 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

gazzy pisze:
Nowa_Sztno pisze:...Czy ktoś na sali zna może jakąś lecznicę w Wwie, która daje rabaty dla takich bied schroniskowych lub leczonych na TOZ?
Chodzi mi konkretnie o zabieg oka Rudolfa. W lecznicy "Rudolfów", taki zabieg kosztuje 450zł (dla porównania, u nas kosztuje ok. 200zł). ...

Skontaktujcie się : http://www.klinika-cpz-trip.org/kontakt/

Proponuję skontaktować się z dr Garncarzem, jak to zabieg okulistyczny. On zawsze daje upust bezdomniaczkom, a przede wszystkim jest świetnym fachowcem.
http://www.garncarz.pl/kontakt.php

Lecznica, która współpracuje z TOZem to lecznica na ul Książęcej:
http://www.anonser.pl/45664/Klinika-weterynaryjna.html
Ale nie polecam.

Pani od Mokate super określiła Kociowóz o którym wspomniałam podczas rozmowy telefonicznej.

EVA2406

Post » Wto sty 22, 2013 23:17 Re: WĄTEK POMOCOWY!SZCZYTNO! POMÓŻ RATOWAĆ KOTY ZE SCHRONISK

Sprawdzimy, popytamy o ten zabieg.

A na wątek Mokate wrzuciłam kilka dzisiejszych zdjęć: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=149919&start=60
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]