Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 21, 2013 16:58 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Sonia jest zgłoszona jako ślepaczka :P

oki, mam info od panikota :1luvu: , że już jest :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon sty 21, 2013 19:21 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Hanulka pisze:Dama Ya :1luvu: wspaniale :ok: :ok: :ok: Zdradź, proszę, tajniki robienia tak cudnych fotek... :D

No cóż, dzięki za komplement, ale nie ukrywam, że aparat w tym mi bardzo pomaga :D

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pon sty 21, 2013 21:01 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

A to kolejna była podopieczna KAN a obecnie mój tymczas, czyli Sówka zwana Atropinką ;D

Obrazek

Obrazek

Dziewczyna trochę chorowała, ale już wszystko wraca do normy. Testy FIV i FeLV wyszły ujemne. Buraska zaczyna szukać domu :)

Dama Ya

Post » Pon sty 21, 2013 22:26 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

I znowu czuję się inna, bo nie ogarniam :oops:

Sonia jest w KAN? Dobrze myślę? :oops:

Dama_Ya, cudne fotki, nie mogę się tobie nadziwić jak to tworzysz, jak poezja :1luvu: Jeśli masz jakieś opisy i kotki adopcyjne KANowe to podeślij mi na maila adopcjeada@gmail.com to wstawię na FB :)

I ogólnie znowu spadam, spać...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto sty 22, 2013 1:24 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Dama Ya pisze:Obrazek

Mam chyba niezły pomysl na "promocję" tej kotki ;)

Na facebooku furorę robi kot Arbuz, który ma słodki okrągły pyszczek i duże oczy https://www.facebook.com/kot.arbuz?ref=ts&fref=ts

Często wstawia na swoim profilu zdjęcia kotów, które są do adopcji, a są do niego podobne z wyglądu. Całkiem sporo ludzi lubi jego profil, udostępnia i kotki szybko znajdują domy. ;) Może warto podesłać dużym Arbuza wiadomość, by koteczkę u siebie udostępnili?
Obrazek

mokusatsu

Od: Czw wrz 01, 2011 22:13

Post » Wto sty 22, 2013 12:21 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

_ogonek_ pisze:I znowu czuję się inna, bo nie ogarniam :oops:

Sonia jest w KAN? Dobrze myślę? :oops:

Dama_Ya, cudne fotki, nie mogę się tobie nadziwić jak to tworzysz, jak poezja :1luvu: Jeśli masz jakieś opisy i kotki adopcyjne KANowe to podeślij mi na maila adopcjeada@gmail.com to wstawię na FB :)

I ogólnie znowu spadam, spać...

wszystkie zdjęcia jakie miałam przesłałam Izie

Dama Ya

Post » Wto sty 22, 2013 12:22 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

prosiłam Izę mailowo o zdjęcia Felusia, jeszcze ich nie mam
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto sty 22, 2013 13:03 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

Aha to ok, dobrze zeby je wstawic do albumow.
A duzo tego bylo? Moge je przygarnac.

_ogonek_

Post » Wto sty 22, 2013 13:46 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

jeszcze będą moje z soboty, już obrobiłam prawie wszystkie, jeszcze kilka trzeba wykadrować..

Dama Ya, czy ja też mogę poprosić te fotki?

albo Iza, prześlij mi te od Dama Ya :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto sty 22, 2013 13:55 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

mam już deklaracje wpłat dla Felusia, czy coś wiadomo o koszcie badań i możliwości ich wykonania?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto sty 22, 2013 14:15 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

czarno-czarni, andzelika1952 dziś ma się dowiedziec u weterynarza, pewnie wejdzie dopiero późnym wieczorem..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto sty 22, 2013 21:45 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

22.01 - rozmawiałam z Andżeliką. To byłą smutna rozmowa - o kotach specjalnej trosk , Albert po złamaniu miednicy, czeka na amputację łapy, Dusia na szczęście lepiej no i nowy kot - "ludzie" obdarli mu ogon ze skóry i odcięli nogę.....przeżył...

a Feluś: Badania - w takim zakresie, jaki można zrobić w Radomsku - około 70- zł. Będą zrobione. Kasa jest. Problem: kot ma znów nawrót bólu, krew w moczu, problemy z załatwieniem się. Wcześniej badania pokazywały leukocytozę, stosowano różne antybiotyki bez efektu. Nawroty są co 2 - 3 tygodnie. Kot cierpi z bólu.
Stale podawany ma suplement na drogi moczowe, ale to poważniejsza sprawa, suplement jej nie załatwi. Może3 to kamienie / kryształy?
Może skutek urazu - ogon był wyrwany, do tego doszedł potężny obrzęk pourazowy, kto jakie organy i w jakim zakresie zostały uszkodzone..
POTRZEBNY DT nawet TDT oby tylko zrobić porządne dokładne badania i zdefiniować problem + dać rozwiązanie = leczenie, może płukanie pęcherza, dobre USG, itp.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt sty 25, 2013 13:23 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

KAN jesienia pisał, ze w grudniu kończy dzialalnosc.
Intensywnie szukal nowych DT dla kotow ktore mial.

Szukam w wątku, ale nie znajduję informacji co się zmienilo.

Czy ta likwidacja KAN została odwołana?
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pt sty 25, 2013 13:45 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

KAN mogła zostać zamknięta tylko z powodów finansowych. Ponieważ przyszła pomoc od naszych fanów jestem w stanie dalej ją prowadzić, ale na jak długo? Kociaków przybywa , ostatnio z uciętą tylną łapką i obdartym do kości gnijącym ogonem :cry: Jest już dzisiaj po zabiegu operacyjnym a to są koszty.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt sty 25, 2013 14:03 Re: Koty z RTOZ KAN proszą o Domki, karmę, żwirek i wsparcie

andzelika1952 pisze:KAN mogła zostać zamknięta tylko z powodów finansowych. Ponieważ przyszła pomoc od naszych fanów jestem w stanie dalej ją prowadzić, ale na jak długo? Kociaków przybywa , ostatnio z uciętą tylną łapką i obdartym do kości gnijącym ogonem :cry: Jest już dzisiaj po zabiegu operacyjnym a to są koszty.

Jest szansa na zdjęcia kociaka?

I czy Sonia jest w KAN?

Pogubiłam się szczerze mówiąc w tych kotach... :oops:

_ogonek_

[poprzednia][następna]