Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 20, 2013 18:19 Re: Broszka & Company

Revontulet pisze:
Broszka pisze:Dzięki za linka, widzę że te same obroże dostanę w zoohurtowo gdzie akurat będę robić zamówienie.

Uważaj na zoohurtowo. Z puszkami jak dotąd wszystko było ok. Problem miałam z Uroxivet i olejem z łososia - jedno dostałam z kończącym się terminem ważności, drugie przeterminowane. Darowałam im, bo późno się zorientowałam.
Ale następnym razem robiąc zamówienie będę im pisać, żeby patrzyli na terminy ważności, bo będę ich sprawdzać :twisted:

Poważnie? :roll: Oj, to muszę przypilnować...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie sty 20, 2013 18:48 Re: Broszka & Company

felin pisze:
morelowa pisze:Pierwowzór dotyczył Totoro :D

Jutro będe robić zamówienie w Zoo+. Zobaczymy.
Ale ostatnio miałam tę opcję z odroczoną płatnością, pasowało mi bo paczka faktycznie szybciej i też zapłaciłam od razu po jej przyjściu, więc może nie będzie problemu.
Może im się coś po.. tegowało w programie?

Odpisali, że ponoć ten ich system blokuje tę opcję, jeśli poprzednia platność nie zostala jeszcze zaksięgowana. OK, ale chyba trzy tygodnie na zaksięgowanie powinny wystarczyć :? Ja rozumiem, że to pko, ale komputery jednak mają :twisted:

Pomyślałam sobie że spróbuję zamówić z odroczoną płatnością (chociaż szkoda mi było tych kilku złotych rabatu za przelew... :| ). Zamówiłam i bez problemu przyjął, również dołożone premie :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie sty 20, 2013 18:55 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:
morelowa pisze:Pierwowzór dotyczył Totoro :D

Jutro będe robić zamówienie w Zoo+. Zobaczymy.
Ale ostatnio miałam tę opcję z odroczoną płatnością, pasowało mi bo paczka faktycznie szybciej i też zapłaciłam od razu po jej przyjściu, więc może nie będzie problemu.
Może im się coś po.. tegowało w programie?

Odpisali, że ponoć ten ich system blokuje tę opcję, jeśli poprzednia platność nie zostala jeszcze zaksięgowana. OK, ale chyba trzy tygodnie na zaksięgowanie powinny wystarczyć :? Ja rozumiem, że to pko, ale komputery jednak mają :twisted:

Pomyślałam sobie że spróbuję zamówić z odroczoną płatnością (chociaż szkoda mi było tych kilku złotych rabatu za przelew... :| ). Zamówiłam i bez problemu przyjął, również dołożone premie :)

Wygląda na to, że balagan tam mają :mrgreen: Aliści jestem w stanie to przeżyć, jeśli mi za to rabacik dadzą.
Premie też tym razem przyjęlo :) Tylko w międzyczasie skończyla się Feringa za 37, a mialam ochotę spróbować :evil:

Btw, KalmAid ma skladzie sorbitol i niektóre koty mogą mieć po tym rzadkie kupszczele (to jeden ze skladników środków przeczyszczających). Ale dziala dobrze i efekt widać po 2-3 dniach - przećwiczyliśmy na potworze mojej mamy :wink:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie sty 20, 2013 19:23 Re: Broszka & Company

Ile trwa rujka u kotki? Czy u każdej jednakowo? Kiedy można kotkę po rujce sterylizować?
To Lunka staje się kocią już panienką. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon sty 21, 2013 9:24 Re: Broszka & Company

Cioteczki, martwię się o Pippina... Do weta nie mam szans pojechać a myślę że z chłopczykiem jest coś nie teges bo cały czas popiskuje płaczliwie nawet jak ktoś z nim jest - TZ dwa dni z nim spędził i mówi że buzia mu się zamyka tylko kiedy śpi a tak bez przerwy popłakuje :(
Obmacywałam go całego i raczej nie wygląda na to żeby coś go bolało, je dość chętnie, załatwia się - jedynie co to trochę pokasłuje i jest zachrypnięty, być może od tego ciągłego płaczu i piskania...

felin pisze:Wygląda na to, że balagan tam mają :mrgreen: Aliści jestem w stanie to przeżyć, jeśli mi za to rabacik dadzą.
Premie też tym razem przyjęlo :) Tylko w międzyczasie skończyla się Feringa za 37, a mialam ochotę spróbować :evil:

Btw, KalmAid ma skladzie sorbitol i niektóre koty mogą mieć po tym rzadkie kupszczele (to jeden ze skladników środków przeczyszczających). Ale dziala dobrze i efekt widać po 2-3 dniach - przećwiczyliśmy na potworze mojej mamy :wink:

W nocy wysłali mi maile że paczki zapakowane 8O
Strasznie się martwię jak odbiorę 4 ciężkie paczki bo od nocy u nas sypie bardzo mocno a nie ma komu odśnieżać bo chłopaka którego czasem wynajmuję do roboty rozłożyła grypa, mojego TZta też a i mnie już chyba bierze :? Bez odkopania drogi nie uda mi się nawet terenówką wyjechać żeby przejąć paczki tam gdzie drogi będą przejezdne :(

Moje stado zgodnym chórem wypięło się na Feringę więc nie wiem czy jest czego żałować :twisted:
Pippin ją teraz zjada z wielkim zapałem ale jemu na razie wszystko smakuje :wink:

KalmAida już używałam i nie zauważyłam żeby po nim był luźniejszy urobek :roll: A przydałoby się bo wszystkie seniorki i Broszka mają zbyt zwarte qupy od diety wysokomięsnej i muszę dodawać im różne preparaty na rozluźnienie...

jasia0245 pisze:Ile trwa rujka u kotki? Czy u każdej jednakowo? Kiedy można kotkę po rujce sterylizować?
To Lunka staje się kocią już panienką. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Jasiu, odpisałam na wątku Lunki :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 21, 2013 9:59 Re: Broszka & Company

Oj, niedobrze :( Biedny kocinek. Pewnie jak sie nie uspokoi to sie nie obejdzie bez gruntownego przeglądu..może i obejrzenia kota w środku?[usg?]. Ale może on bardzo za kimś tęskni? może miał od początku rodzeństwo i mamusię i nagle został oddzielony? MOże potrzebuje większej bliskości np. kieszeni.. :?
Skoro łądnie je, w tym tę feringę, to pewnie w paszczy wszystko w porządku? Bawi się?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon sty 21, 2013 10:11 Re: Broszka & Company

Biedny Pippin :( Też sobie pomyślałam, że może tęskni i dlatego płacze.
Ale to takie maleństwo więc w sumie nie wiadomo co się dzieje.

Moje koty też dostawały KalmAid- luźniejszych kup nie zaobserwowałam :ok: .
Więc pewnie zależy to od kota i jego predyspozycji.
Tak samo jest z karmą- moim np. Feringa smakuje :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon sty 21, 2013 11:59 Re: Broszka & Company

Spędziłam z chłopcem kilka godzin. Jest przeziębiony ale płacze moim zdaniem nie z choroby a za rodzeństwem - najwyraźniej nigdy nie był sam... Nawet jak się bawi to widać że brakuje mu towarzyszy zabawy, zapomina płakać jak cały czas poświęca mu się uwagę, ale wystarczy zająć się czymś innym i już lamentuje... Niestety nie mogę całego dnia mu poświęcać a TZ jest chory i też potrzebuje trochę spokoju :|
Musimy jakoś wytrzymać, mam nadzieję że będzie lepiej jak dołączy do stada :roll:

Revontulet pisze:Uważaj na zoohurtowo. Z puszkami jak dotąd wszystko było ok. Problem miałam z Uroxivet i olejem z łososia - jedno dostałam z kończącym się terminem ważności, drugie przeterminowane. Darowałam im, bo późno się zorientowałam.
Ale następnym razem robiąc zamówienie będę im pisać, żeby patrzyli na terminy ważności, bo będę ich sprawdzać :twisted:

Pan strasznie się obruszył jak poprosiłam żeby sprawdzić dokładnie datę przydatności obroży i KalmAida - stwierdził że zawsze sprawdzają i nie ma możliwości żeby były po terminie lub z kończącym się terminem :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 21, 2013 13:01 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Pan strasznie się obruszył jak poprosiłam żeby sprawdzić dokładnie datę przydatności obroży i KalmAida - stwierdził że zawsze sprawdzają i nie ma możliwości żeby były po terminie lub z kończącym się terminem :twisted:

Już sama taka reakcja jest podejrzana :roll: .
Ja tam będę pisać im, żeby sprawdzali terminy. Już nie odpuszczę im (kupę kasy u nich zostawiłam) :twisted: .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon sty 21, 2013 13:14 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Cioteczki, martwię się o Pippina... Do weta nie mam szans pojechać a myślę że z chłopczykiem jest coś nie teges bo cały czas popiskuje płaczliwie nawet jak ktoś z nim jest - TZ dwa dni z nim spędził i mówi że buzia mu się zamyka tylko kiedy śpi a tak bez przerwy popłakuje :(
Obmacywałam go całego i raczej nie wygląda na to żeby coś go bolało, je dość chętnie, załatwia się - jedynie co to trochę pokasłuje i jest zachrypnięty, być może od tego ciągłego płaczu i piskania...

Może on po prostu gadulą jest? :P

A ta Feringa to - nie daj boże - wygląda i pachnie tak samo jak Grau? Bo jeśli tak, to u mnie też amatorów na nią nie będzie :roll:

felin

Post » Pon sty 21, 2013 15:01 Re: Broszka & Company

No, to ciekawe co z rodzeństwem albo matką kotka... Skoro jak piszesz takie śniegi u Was, że sam nie mógł przybyć...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 21, 2013 18:32 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:No, to ciekawe co z rodzeństwem albo matką kotka... Skoro jak piszesz takie śniegi u Was, że sam nie mógł przybyć...

Chodziłam i szukałam czy nie ma więcej kociaków jak poszłam do sąsiadów - nikogo nie widziałam...

felin pisze:A ta Feringa to - nie daj boże - wygląda i pachnie tak samo jak Grau? Bo jeśli tak, to u mnie też amatorów na nią nie będzie :roll:

Jest podobna z wyglądu, pachnie inaczej ;)

W nocy zoo+ wysłał mi maile że paczki w drodze ale dotąd nie ma ich na stronie gls - nie są nawet zarejestrowane, pisze: brak danych :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sty 21, 2013 18:56 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:W nocy zoo+ wysłał mi maile że paczki w drodze ale dotąd nie ma ich na stronie gls - nie są nawet zarejestrowane, pisze: brak danych :roll:
Ja też tak miałam. Jak zadzwoniłam do centrali, to się okazało, że już w doręczeniu.
Zadzwoń do centrali gls i podaj numery paczek, poproś o numer do kuriera, bo chcesz się umówić na dostawę. Powiesz chłopakowi co i jak, żeby bez sensu w tę i z powrotem nie latał
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pon sty 21, 2013 19:52 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
morelowa pisze:No, to ciekawe co z rodzeństwem albo matką kotka... Skoro jak piszesz takie śniegi u Was, że sam nie mógł przybyć...

Chodziłam i szukałam czy nie ma więcej kociaków jak poszłam do sąsiadów - nikogo nie widziałam...

felin pisze:A ta Feringa to - nie daj boże - wygląda i pachnie tak samo jak Grau? Bo jeśli tak, to u mnie też amatorów na nią nie będzie :roll:

Jest podobna z wyglądu, pachnie inaczej ;)

W nocy zoo+ wysłał mi maile że paczki w drodze ale dotąd nie ma ich na stronie gls - nie są nawet zarejestrowane, pisze: brak danych :roll:

Na temat moich od doby stoi, że dane przetransmitowane, a paczki jeszcze do nich nie dotarly.
Zakladam, że tak naprawdę zapakowali dziś rano, więc do mnie dojdą jutro lub pojutrze.
Choć fakt, że raz już tak bylo, a potem od razu doręczyli :roll:

felin

Post » Pon sty 21, 2013 20:07 Re: Broszka & Company

Ja też dostałam maila, że paczka zapakowana i przekazana kurierowi. Zobaczymy :mrgreen:
Ale pamiętacie sprawę kalendarza adwentowego i prezentów? Wypadły mi wtedy z koszyka nie wiadomo czemu saszetki. Jak się upomniałam to dostałam maila, że sorry, że mam przy następnym zamowieniu przypomnieć 'po złożeniu zamówienia, a przed zapłaceniem..' . No to od razu w sobotę, jak wysłałam zamówienie, wysłałam tego maila z załączeniem ichniego. A dziś dostałam Z przykrością informujemy, iż wprowadzenie zmian w zamówieniu wedle Pani życzenia jest niemożliwe. Prosimy o wyrozumiałość.
Bo ich celem jest jak najszybsze dostarczenie mi paczki, a zamówienie jest w fazie realizacji przez magazyn.. no, jak jest w tej fazie to powinno się dać coś jeszcze dopchnąć moim zdaniem.... Więc znowu napisałam, że mnie też przykro, że tak traktują klientów i z pytaniem, jak oni tam mają to zorganizowane, że żadnych uwag po wysłaniu zamówienia nie można zrobić.

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]