Wiosenna norka u Alienorka - Julinka w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 20, 2013 14:48 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Ja tez zagladam i podziwiam mnogość pasji i wiedzy :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sty 20, 2013 18:12 Re: Noworoczna norka u Alienorka

O i masz. Nie narzekaj, że nikt nie zagląda (nie zagląda to nikt do mnie, no za wyjątkiem Ciebie i co jakiś czas kogoś ). Ludzie walą drzwiami i oknami. :mrgreen: i czytają. :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie sty 20, 2013 18:54 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Alienor, używasz słów... - co to jest 'anarkali'?
a spodnie będą Ci pasowały do tego kamiza co jesteś z nim w spódnicy? Piękny jest.

Kinnia - a jak mają zaglądać jak nie masz ani cienia linku, czy banerka w podpisie ? :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sty 20, 2013 19:36 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Wiem że używam dziwnych słów czasami, ale myślę że tak jak ja w takich przypadkach zapytacie wujka googla :D . Anarkali to taka długa kameezo-sukienka, o taka: http://www.figurafashion.com/index.php? ... 5287ef7f7d. Znaczy to jest ślubne, ale z takimi spodniami jak ja sobie kupiłam. Co ciekawe ten strój wziął nazwę od imienia niewolnicy z Pendżabu, która tańczyła na dworze Akbara Wielkiego. Zakochał się w niej następca tronu i kiedy cesarz Akbar chciał ich rozdzielić, zbuntował się przeciwko ojcu. Przegrał w bitwie i dostał wybór: albo odda im Anarkali ("Kwiat granatu"), albo zostanie stracony. Saleem wybrał śmierć, ale Anarkali nie chcąc by ukochany zapłacił życiem za ich związek, odurzyła księcia i oddała się w ręce Akbara, który pogrzebał ją żywcem/zamurował w ścianie.

Anarkali na zdjęciu jest ślubne, takie ą,ę, mnie się marzy takie zwyklejsze, żebym mogła w nim normalnie chodzić. Było raz w Bidze, ale było na osobę niższą i dużo szerszą ode mnie :( .

A dla Totoromaniaków:
Obrazek

Te duże kubki są taaaakie śliczne :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 20, 2013 20:00 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Morelowa Ty to masz pomysły. Faktycznie nie mam. Idę robic to "cóś" w "tym czymś". oczywiście jak "ogarnę" jak to zrobić. Ale idę.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie sty 20, 2013 21:08 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Kinnia - zaraz odwiedzimy :D Szybko Ci poszło... :mrgreen:

Alienor - co ja będę do googla, jak ja wolę do Ciebie. Jasno , szybko i przyjemnie :D
a gdzie są te naczynka, gdzie??? Ja chce te kubki i te figurki, i w ogóle Totoro chcę!

Masz fajnie z tymi sklepami . U nas się czasem coś pokazuje, na ogół nie jest to komplet i na ogół nie na mnie. Poza tym nie biorę udziału w takich róznych imprezach, a chodzić nie miałabym gdzie. To co mam mi starcza [z TYCH rzeczy :mrgreen: ]
Ech, te miłości - do czego to prowadzi... :roll:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 20, 2013 21:09 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Kinnia - link nie działa :(

Obrazek

morelowa

Post » Nie sty 20, 2013 21:15 Re: Noworoczna norka u Alienorka

jam też się stawiam :surprise: :)
jo.anna

Post » Nie sty 20, 2013 21:56 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Witam wszystkich przyznających się do odwiedzania nas.

Co do kubków to niestety Ala mi "sprzedała" stronkę z ciekawostkami a bez adresu gdzie to można kupić :( . A jak nie lubię durnostojek, to od razu bym kupiła kodamę z Mononoke Hime, który by tak ruszał głową z terkotem jak na filmie :1luvu: ( http://www.youtube.com/watch?v=BoZpCmcnM_s- są na samym początku).

A kameezy, lehenge etc. to ja noszę na co dzień - dobierając "normalne" elementy tak, żeby pasowało i żebym nie wyglądała jak przebrana. :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon sty 21, 2013 6:53 Re: Noworoczna norka u Alienorka

ja tam miałam okazję widzieć :oops: było ekstra
super mieć własny styl i sie go trzymać :) no ale przy takiej figurze to łatwe :D
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon sty 21, 2013 10:46 Re: Noworoczna norka u Alienorka

No, tak - lehenge przy Twoje figurze jest super... Zawsze żałowałam, że wyglądam w sukienkach beznadziejnie. Ale dlatego lubię szerokie spodnie.
Ech.. kodama.. przydałyby się u nas :roll:

Jak kociaste stwory się czują?

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 21, 2013 13:11 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Kociaste czują się świetnie. Ciel przez całą noc biegał po mnie i mnie podgryzał, nie wyspałam się, a w dodatku rozchorowałam, ale do szkoły jeszcze chodzę. Poza tym księżna dziś ze mną spała, Kotori i ogólnie reszta kociarstwa jest ok. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

miko-dono

Od: Pt lut 17, 2012 17:49

Post » Pon sty 21, 2013 13:19 Re: Noworoczna norka u Alienorka

My nadrabiamy zaległości w czytaniu . :wink:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon sty 21, 2013 14:53 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Kociaste czują się dobrze, Ala tak sobie, ja się ociupinkę "popsułam", ale zaraz będzie dobrze - tylko muszę serek mascarpone dorzucić do listy rzeczy co to "ani nie próbuj" :roll: .
Dziękuję za pozytywne komentarze na temat mojej figury - zawsze miło czytać takie opinie. :D

PS. Ala zapyta dziewczyny z tego forum skąd to i czy można zamówić :ok:
I jeśli ktoś może wesprzeć leczenie tego kota - viewtopic.php?f=13&t=150111 :(

Alienor

Post » Pon sty 21, 2013 21:56 Re: Noworoczna norka u Alienorka

Jestem sierota - przyznaję bez bicia - jako że mój imageshack zwariował, może ktoś byłby tak miły i wrzucił moje fotki z sylwestra? Bo wysłać mailem umię. No chyba że wystarczy mailem do tych co maila przysłały :ok: .

Alienor

[poprzednia][następna]