Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 19, 2013 11:05 Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Jak w temacie.
Cytuję z mojego wątku viewtopic.php?f=1&t=139740&start=1290

Anna61 pisze:
Anna61 pisze:Dzisiaj kolega w pracy powiedział mi o kotku bezdomnym około półrocznym z wyłupiastymi oczkami, którego i inne dokarmia staruszka. Kotek podobno od listopada jest w takim stanie. :cry:
Czekam na kontakt i zdjęcia, i jak tylko to będę miała to napiszę i mam nadzieję, że wspólnymi siłami jakoś pomożemy kotkowi.
Kotek lub kotka podobno nie widzi zupełnie bo z początku jak stracił wzrok to kręcił się w kółko. :cry:

Właśnie tam byłam bo mi to spokoju nie dawało.
I tak, stare budownictwo w centrum miasta, podwórko, stare komórki, jakiś stary rozlatujący się garaż.
Koło tego garażu wejście do mieszkania i okna a na nich 3 około 4 miesięczne koteczki. Jeden czarny i dwa białe w czarne łatki, ślicznusie.
Pomyślałam, o jak fajnie bo chociaż wiem gdzie mieszka ta staruszka co je dokarmia. :ok:
Zapukałam i pani otworzyła, zapytałam o tego chorego kotka i niestety pani go gdzieś od tygodnia nie widzi ''pewnie zdechł w garażu'' :cry: :cry: :cry: i nawet nie można tam wejść, bo tam jest pełno walących się rupieci.
Dla niego pomoc przyszła parę dni za późno. :cry:

Zostało tam jeszcze jego rodzeństwo i bardzo proszę o pomoc dla nich, bo pani powiedziała, że teraz przez zimę jeszcze je będzie karmić ale z nadejściem wiosny mają sobie iść precz. :cry:
Pani ma bodajże 84 lata, kotkom kupuje śledzionę do jedzenia a i tak narzeka, że tyle pieniędzy wydaje na nie.

Proszę, pomóżmy im, aby nie skończyły tak ich braciszek czy siostrzyczka, czyli umarło z głodu i w cierpieniu. :cry:

Anna61 pisze:
mb pisze:
Anna61 pisze:Zapukałam i pani otworzyła, zapytałam o tego chorego kotka i niestety pani go gdzieś od tygodnia nie widzi ''pewnie zdechł w garażu'' :cry: :cry: :cry: i nawet nie można tam wejść, bo tam jest pełno walących się rupieci.

Piekło nie istnieje.

Ci co na nie zasłużą, po śmierci wrócą na ziemię jako bezdomne koty.

Najbardziej to dobija mnie fakt, że tyle ''ludzi'' tam mieszka i nikt nie zainteresował się tym chorym kociątkiem przez tyle czasu.

Siedzieli przy stole....łamali się opłatkiem..... a kociątko cierpiało :cry:

Anna61 pisze:Dzisiaj tam pojechałam z kontenerkiem i już mi było wszystko jedno co będzie potem....ale pojechałam już za późno o co najmniej tydzień.
Tamta staruszka powiedziała, że on zawsze po omacku przychodził do jedzenia, a na dodatek to tam była walka o każdy kęs i malutka bidulka była bez szans w walce o jedzenie. :cry:

Ja chyba kiedyś wysiądę psychicznie z tego wszystkiego.

Anna61 pisze:
mb pisze:Straszne, koszmarne.

Niestety.

Maluchy rosną a tam jest zaraz ulica...

Aktualizacja, koteczki od 26 stycznia na tymczasie u mnie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 24, 2015 17:04 przez Anna61, łącznie edytowano 14 razy
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob sty 19, 2013 16:12 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Biedactwa :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob sty 19, 2013 16:25 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Sob sty 19, 2013 17:26 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

ula-misia pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=150054

Raczej bez szans bo chcą z tymczasu, a ja nic o tych kotkach nie wiem.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob sty 19, 2013 18:03 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Kotkom potrzebny jest DT.Ja już naprawdę nie mogę czytać kolejnych wątków o kotach w potrzebie, dołuje mnie to strasznie, a pomóc nie mogę :cry: Nie jestem bardzo zakocona, tylko cztery koty, dałabym radę, ale FeLV :evil: Awaryjnie mam malutką łazienkę, to rozwiązanie na kilka dni.Trzymałam już tak koty, bo nie było wyjścia.Tyle jest ludzi, którzy mają dwa koty, duże mieszkanie i w żadnym wypadku o tymczasie nie ma mowy.Jest TŻ, teściowa, którzy stawiają weto, jakieś tam inne powody.Naprawdę zaczynam wierzyć, że DT może być tylko bardzo zakocony dom, najlepiej u kogoś , kto ma dochody poniżej przeciętnej, chore koty i brak czasu.Wiem, mam dzisiaj zły dzień, jestem zła na wszystko i wszystkich stąd taki post.Przepraszam za to.Trudno mi pogodzić się jednak z tym, że jakiś kot umrze, bo schronić się może tylko w zaspie śniegu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob sty 19, 2013 18:07 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

ewar pisze:Kotkom potrzebny jest DT.Ja już naprawdę nie mogę czytać kolejnych wątków o kotach w potrzebie, dołuje mnie to strasznie, a pomóc nie mogę :cry: Nie jestem bardzo zakocona, tylko cztery koty, dałabym radę, ale FeLV :evil: Awaryjnie mam malutką łazienkę, to rozwiązanie na kilka dni.Trzymałam już tak koty, bo nie było wyjścia.Tyle jest ludzi, którzy mają dwa koty, duże mieszkanie i w żadnym wypadku o tymczasie nie ma mowy.Jest TŻ, teściowa, którzy stawiają weto, jakieś tam inne powody.Naprawdę zaczynam wierzyć, że DT może być tylko bardzo zakocony dom, najlepiej u kogoś , kto ma dochody poniżej przeciętnej, chore koty i brak czasu.Wiem, mam dzisiaj zły dzień, jestem zła na wszystko i wszystkich stąd taki post.Przepraszam za to.Trudno mi pogodzić się jednak z tym, że jakiś kot umrze, bo schronić się może tylko w zaspie śniegu.

Niestety to prawda. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob sty 19, 2013 18:45 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Zgadzam się z Wami i przykro mi ,ze tak właśnie jest.Tylko podrzucić mogę. :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob sty 19, 2013 19:15 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Anna61 pisze:
ewar pisze:Kotkom potrzebny jest DT.Ja już naprawdę nie mogę czytać kolejnych wątków o kotach w potrzebie, dołuje mnie to strasznie, a pomóc nie mogę :cry: Nie jestem bardzo zakocona, tylko cztery koty, dałabym radę, ale FeLV :evil: Awaryjnie mam malutką łazienkę, to rozwiązanie na kilka dni.Trzymałam już tak koty, bo nie było wyjścia.Tyle jest ludzi, którzy mają dwa koty, duże mieszkanie i w żadnym wypadku o tymczasie nie ma mowy.Jest TŻ, teściowa, którzy stawiają weto, jakieś tam inne powody.Naprawdę zaczynam wierzyć, że DT może być tylko bardzo zakocony dom, najlepiej u kogoś , kto ma dochody poniżej przeciętnej, chore koty i brak czasu.Wiem, mam dzisiaj zły dzień, jestem zła na wszystko i wszystkich stąd taki post.Przepraszam za to.Trudno mi pogodzić się jednak z tym, że jakiś kot umrze, bo schronić się może tylko w zaspie śniegu.

Niestety to prawda. :(

Zgadzam się ze wszystkim.A potem taki dom się "zjedzie" bo zakocony.

Też mam zły dzień. :cry:

Podrzucę kociaki :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sty 19, 2013 21:44 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

ASK@ pisze:Zgadzam się ze wszystkim.A potem taki dom się "zjedzie" bo zakocony.

No bo przecież lepiej ''zjechać'' niż samemu wziąć się do pomocy, no ale cóż, wygodnie sobie posiedzieć w cieplutkim mieszkanku i mieć pełny brzuch...reszta nie ich sprawa, bo głupie zbieraczki się zajmą a potem jeszcze się ich ''zjedzie'' :lol:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 20, 2013 8:57 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Kociaczki proszą o schronienie przed mrozem. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 20, 2013 9:32 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Ania, a może tak na szybko chociaż im budę zrobić ze styropianu, wstawić gdzieś w te komórki ?
Zrobilibyśmy z TŻ-em. Tylko musiałoby to być takie w miarę bezpieczne miejsce, żeby jaka zaraza tego nie wyrzuciła.
Najlepiej w tym garażu, o którym pisałaś, jest tam chyba jakaś dziura, przez którą mogłyby wchodzić.
Tylko trzeba byłoby zapytać właściciela czy się zgodzi :roll:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie sty 20, 2013 9:47 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Ta pani powiedziała, że nie otworzy tego ''rozlatującego się garażu'' bo się tam wszystko zawali, zresztą po drzwiach widać, że byłby z tym kłopot.
Ja pytałam o to, chcąc poszukać tego biedę bez oczu. :(
Postaram się zrobić zdjęcia o ile kociaki nie zwieją jak zobaczą, że idzie obcy.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 20, 2013 10:22 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Szkoda że nie nie macie takiej Koterii u siebie - wtedy można by je złapać, ciachnąć i mieć tydzień na szukanie choćby i awaryjnego TDT...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sty 20, 2013 10:29 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Alienor pisze:Szkoda że nie nie macie takiej Koterii u siebie - wtedy można by je złapać, ciachnąć i mieć tydzień na szukanie choćby i awaryjnego TDT...

One chyba jeszcze są za małe na ciachanie.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie sty 20, 2013 10:36 Re: Bezdomne 3 kociątka marzną na śniegu.Pilnie DT zanim zgi

Mama od kociaków na pewno do ciachnięcia, a jak to kocurki, to przy dobrym wecie dałoby się. Jak nie to za 2 miesiące i tak są do ciachnięcia, bo inaczej będzie ich więcej i więcej...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[następna]