<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 19, 2013 14:17 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Jakich pająków??

Masz jakiś ekstra prosty sposób na barfa może? Tak tylko pytam z lekką nadzieją...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob sty 19, 2013 14:27 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

morelowa pisze:Jakich pająków??

Masz jakiś ekstra prosty sposób na barfa może? Tak tylko pytam z lekką nadzieją...

:D niedługo mam egzaminy - m.in z zoologii - makabra... własnie jestem na etapie zachwytu nad sposobem polowania pająka Porytia :evil: odgadnąć to wszystko to jedno a zapamiętać? dla mnie mało realne...

Na barfa mam sposób następujący - luz. Nie naciskam ze mają jeść, ale dwa, trzy razy w tygodniu daję. Zawsze w ramach szwedzkiego stołu :mrgreen: - czyli w każdej miseczce jest trochę barfa, obok saszetka ulubiona. Na początku w ogole się nie interesowały i troszkę liznęły na zasadzie "omcknięcia się języka", potem obwąchiwały i zjadały najpierw saszetkę a w międzyczasie trochę barfa, teraz nutka i Mika już wybrały barfa. Zresztą Mikunia jako jedyna barfa zjadała od początku całą swoją porcję. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 19, 2013 21:19 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

morelowa pisze:
Marzenia11 pisze:. saszetkę przykryła ulubioną zabawką i wyjadła barfa :mrgreen: oniemiałam jak zobaczyłam co ona robi.

8O
Też bym oniemiała - chyba z zachwytu nad kocią pomysłowością :D

proszę bardzo :mrgreen:

Obrazek

z lewej strony wyjedzony barf, z prawej - pod paseczkami saszetka
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon sty 21, 2013 1:16 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Łapka sika - ściślej: na moje łózko (kołdrę i poduszkę). Niestety stadko ją gania, najbardziej Milenka i Nutka. Milenka dla zasady, bo jej za ciasno i chce mnie na wyłącznośc, Nutka ze strachu - wyraxnie widać, że się Łapki boi.
Pogadałam dzisiaj ze dwa razy z kotunią, że siku się robi tylko i wyłącznie do kuwety. Ale ona jest zestresowana i moje zabawy z nią pewnie za wiele nie pomagają. Potrzebuje domu z kotem ktory ją polubi oraz człowiekiem, ktory będzie akceptował jej niedtykalskośc i płochliwośc względem zbliżającego się do niej człowieka, ale poza tym potraktuje ją i pokocha jak normalnego domowego kota, który się uwielbia bawić wędkami i piorkami na patyku.
Oczywiście muszę sprawdzić czy nie ma nawrotu zapalenia pęcherza.

Marzenia11

Post » Pon sty 21, 2013 8:20 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

O, kurcze.. biedna mała. I chyba ona wyjątkowo źle znosi zmiany.. dorosły kot po przejściach.
Niech się znajdzie dom absolutnie oddany..
Próbowałaś z obróżkami [bo nie pamietam...]?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 21, 2013 10:01 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

morelowa pisze:O, kurcze.. biedna mała. I chyba ona wyjątkowo źle znosi zmiany.. dorosły kot po przejściach.
Niech się znajdzie dom absolutnie oddany..
Próbowałaś z obróżkami [bo nie pamietam...]?

Nie próbowałam. Tylko nie wiem czy to ją bardziej nie zestresuje. No i czasami się zdarzają alergie na obróżki a wtedy jej nie ściągnę. Ale pogadam z wetką. Dzisiaj będę.

Marzenia11

Post » Pon sty 21, 2013 10:03 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Wczoraj na wątku Broszki dziewczyny troche pisały o tym jak ich kotom obróżki pomogły.
Jak nie ściągniesz? Jeśli dasz radę założyć..?

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 21, 2013 10:44 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

morelowa pisze:Wczoraj na wątku Broszki dziewczyny troche pisały o tym jak ich kotom obróżki pomogły.
Jak nie ściągniesz? Jeśli dasz radę założyć..?

jeśli będę zakładać to u wetki. Oczywiście mogę ją zapędzić do transporterka i ściągnąc w razie co, jeśli sama nie ściągnie sobie wcześniej :mrgreen:
nie mam czasu na czytanmie wątków - pamiętasz moze jaką najbardziej polecały?

Marzenia11

Post » Pon sty 21, 2013 10:49 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Obrazek

morelowa

Post » Pon sty 21, 2013 10:56 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

morelowa pisze:O takiej rozmawiały
http://fionka.pl/produkt-10337.html

dzięki wielkie!!!!

Marzenia11

Post » Śro sty 23, 2013 12:25 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Mam mocz Łapy. Uzmysłowiłam sobie, że co najmniej od dw óch dni nie widzę jej siku w kuwecie - łatwo poznać, bo robi dużo i zostaje duża bryła. Czyli jest problem na pewno. Musi się gdzieś załatwiać.
Zaraz wiozę do labu. Jestem cała roztrzęsiona - dlaczego nie da się inaczej złapać moczu od niej jak tylko musi się zestresować a wtedy robi pod siebie? Siedzi skulona w minimum w szafie - bo tym razem wiedząc ze się załatwi ze strachu próbowałam jej wcisnąć pod dupkę talerzyk. Ech, nienawidzę tego.

Marzenia11

Post » Śro sty 23, 2013 14:47 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Badanie moczu Łapy jest bdb. Czyli to nie jest nawrót. załamana jestem troszkę... :( choć to pewnie brzmi dziwnie.

Marzenia11

Post » Pt sty 25, 2013 7:28 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Rozmawiałam z Łapą, ze trzy razy. Na razie jest ok a wczoraj wręcz przy mnie dwa razy weszła do kuwety i zrobiła sioo. Stąd wiem, że ilość się też unormowała i przypomina normalną, być moze dlatego nie rozpoznawałam tego wcześniej. Ale się boję jej patrzenia w stronę łózka bądź łażenia i zganiam pannicę tłumacząc jej dlaczego. Dzisiaj nad ranem widziałam jak dwa razy Nuteczka ją pogoniła obserwując z wysoka najpierw kilka minut, ech, sama nie wiem kto jest zestresowany bardziej i kom,u obróżka by się przydała.

Diabełki ok, futra blokowe też, Oczusia też sobie radzi.
Ostatnio się zdenerwowałam okropnie, bo wstawiając codziennie pełen pojemnik suchej karmy do karmnika następnego dnia (a czasami tego samego wieczorem) był on wyjęty, kilka metrów od karmnika i oczywiście pusty. Przestawiłam karmnik, schowałam bardzo mocno pod schody i jest lepiej. Wprawdzie wymaga to ode mnie naprawdę ekwilibrystycznych umiejętności, ale mam już dosyć dokarmiania domowych piesków.

Marzenia11

Post » Pt sty 25, 2013 8:15 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Może podepnij karteczkę z ceną?

Obrazek

morelowa

Post » Pt sty 25, 2013 23:16 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

morelowa pisze:Może podepnij karteczkę z ceną?

obawiam się, że właściciele psów nawet nie zaglądają, po prostu radośnie nie odganiają pieska od miejsca karmienia...
Mam taki swój patent mówiąc z troską w głosie "ojej, ale w tej karmie sa leki dla kotow, niech pan/i uważa". Działa, ale są wyjątki. Kiedyś facet na to stwierdzenie mi odpowiedział "nie, nic mu się nie stanie, już od dwóch lat zjada te jedzenie i nic mu nie jest"... 8O :strach: :strach: :strach:

Marzenia11

[poprzednia][następna]