jo.anna pisze:a jakie jedzenie jest odp dla persa ? pytam, bo jakby się okazało, że Karmello się u mnie zasiedzi, to czy jedzenie moich kotów będzie odpowiednie ? daję im purinę ha, orijen, oceana pacyfica
Powiem Ci jak ja karmię,ale to nie jest żadna reguła, raczej chodzi nam o tych, którzy w pierwszym mailu pisza ,ze kupią NAJLEPSZĄ karmę świata i okolicy:WHISKAS albop Kitket.
Bo ja kiedy zdarzy mi się być w supermarkecie patrzę co ludziska kupuje dla zwierząt.I włosy mi dęba stają!
Whiskasy to górna półka.
Najczęściej karmy "no name" z marką supermarketu...ciekawe ile to-to ma mięsa.Przecież taki pies to musi zjeść za 4 kg na dobę,żeby przeżyć!
Ja żywię suchym RC.
Mieszam Hairballa , Digest Sensitive i Hair & Skin.Zawsze to mają w miseczkach.
Fiona dostaje Hair & Skin mokre z odrobiną wody (bo i tak nie je "treści" tylko wypija sosik), Leoś miesza (od niedawna, on jest alegikiem) RC mokre z Almo Nature z tuńczykiem.Almo dostaje też Amelka.Z tym,że ona jest fanką Gurmeta diamond- ma plebejskie upodobania.Więc dostaje raz dziennie po łyżeczce.
Oprócz tego wszystkie dostają Effa-Olie na okrywę włosową- ja daję wprost do pyszcza.Oraz suplementy z Tauryną, też na włosy.
Uwielbiają budynie Miamora, Fiona , która się zakłacza ten różowy z odkłaczaczem a Amelka - żółty z witaminami.
Leoś lubi Iskial, więc wylizuje codziennie jedną kapsułkę.W Iskielu są nienasycone kwasy tłuszczowe- nie zaszkodza mu, zwłaszca ,że ma kłopoty z skórą.
Jo.anna dajesz świetne jedzenie- moje smoki nie chciały Orjeny ani Acany za żadne skarby świata- był regularny strajk głodowy.
RC daję bo leon jest uczulony na wiele rzeczy -a na RC -nie.A że oni sobie regularnie podjadają z misek...
A!No i mjenso- kurczak, wolowina i rypa- tuńczyk świeży dla Amelki.Nauczyla się , najpierw jadła z puszki:)
Łososia też lubią...
Marzę o przestawieniu ich na bezzbożówkę.
Może...
Daj mu cos na odkłaczenie, a poza tym - dajesz mu wielce ok to jedzenie.