Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 09, 2013 15:33 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Spróbujcie tabletkę owinąć kawałkiem masełka lub serak. Generalnie przemycić na palcu w czym co Stokrotka lubi. Moje zjadają nieduże tabletki czy też proszek zmieszany z pastą serową, taka kocią.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro sty 09, 2013 17:15 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Ja też (jeśli trzeba) kruszę tabletkę na proszek i mieszam z odrobiną masła.A potem podstępnie rozsmarowuję na łapce. Moja Kota kocha być czyściutka, więc zaraz się pucuje :mrgreen: Strzykawką u niej nie da rady, a większe kawałki tabletek po prostu wypluwa.
Kocurek tabletek jeszcze nie zażywał (na szczęście), a pasty lecznicze wszelakie ochoczo zlizuje z palców.

Katarzyna Grzyb

Od: Czw kwi 09, 2009 18:40

Post » Czw sty 10, 2013 14:56 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

może będzie trzeba wypróbować sposób z masełkiem. Dzisiaj rano kupiłam strzykawkę i podałam jej pomieszaną z wodą rozduszoną tabletkę. Była mocno plująca i mega niezadowolona :? podpowiem rodzicom nowe metody dzięki.
Obrazek
Podróż jest lepsza od dotarcia do celu.Liczy się to co człowiek przeżyje krocząc obraną drogą potknięcia, upadki, przyjaźnie. Trzeba tylko wierzyć, że przyszłość ułoży się po naszej myśli.

ewahejduk

Od: Nie lip 22, 2012 20:04

Post » Czw sty 10, 2013 15:03 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Można też z masła zrobic kulkę i na chwilkę włożyć ja do zamrażarki a potem do pychalka.
Dobrze też sie sprawdza serek topiony i pasztet, ale sprawdź njpierw co chętniej je i czy wogóle to jej smaki.
Jesli je surowe mięso to fajnie też jest zawinąć w cieniusieńki płatek takiego mięsa. Najłatwiej z piersi kurczaka uciąć.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 10, 2013 18:47 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

:ok: :ok: :ok: za zdrówko Stokkrotki

KOTY Z NARNII

Od: Sob lut 06, 2010 20:34

Post » Śro sty 16, 2013 18:09 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Wiem, że pasztecik dla kota to niezbyt zdrowa sprawa, ale w roli przemycacza tabletki się sprawdza :ok:
Obrazek
Podróż jest lepsza od dotarcia do celu.Liczy się to co człowiek przeżyje krocząc obraną drogą potknięcia, upadki, przyjaźnie. Trzeba tylko wierzyć, że przyszłość ułoży się po naszej myśli.

ewahejduk

Post » Śro sty 16, 2013 18:19 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Ale pasztecik koci, czy "ludzki"? ;)
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Czw sty 17, 2013 11:38 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

ludzki innego rodzice nie mieli
choć nie sądzę żeby taka maleńka ilość przez kilka dni jej drastycznie zaszkodziła
Obrazek

ewahejduk

Post » Czw sty 17, 2013 21:22 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

ewahejduk pisze:ludzki innego rodzice nie mieli
choć nie sądzę żeby taka maleńka ilość przez kilka dni jej drastycznie zaszkodziła

Na pewno nie zaszkodzi. A jak ona się czuje ?
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt sty 18, 2013 18:23 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Wydaje mi się że dobrze, jest bardzo żywotna i ma wyśmienity apetyt. W czasie kiedy bywam u rodziców nie widzę już krwi w moczu więc jest poprawa. Wczoraj był dzień kąpieli. Małej niezbyt się podoba relaks w ciepłej wodzie darła się niemiłosiernie. Potem jeszcze 20 min później owinięta w kocyki żaliła się bardzo głośno. Ale dosłownie, ona tak opowiada :roll: mój kot tego nie robi. Ja najbardziej ucierpiałam na kąpieli rany drapane i kute zostały mi dane, tata jedna rana drapana :evil: Jednak trzeba przyznać że futerko ma tak miękkie aksamitne i puszyste jak żaden kot jakiego dotykałam. Jednak royal i surowe mięso robią swoje.
Obrazek

ewahejduk

Post » Pt lut 01, 2013 20:28 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Jak zdrówko Stokrotki? Wyzdrowiała czy jeszcze się kuruje?
Pozdr dla Opiekunów

Katarzyna Grzyb

Od: Czw kwi 09, 2009 18:40

Post » Pt lut 15, 2013 22:35 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

Mam do Was pytanie, zrodziło się ono dzisiaj. Wyjechałam na kilka dni i mój tato spędzał noce u mnie w domu. To co mu się rzuciło szczególnie na uwagę to fakt że jak się wchodzi do mnie do domu to nosem nie wyczuwa się faktu że w domu jest kot. A mocz Stokrotki od dość długiego czasu jest bardzo cuchnący do tego trudno zmywający się z podłogi. Wcześniej jakoś nie zwróciliśmy na to uwagi - proszę mnie nie pytać dlaczego nie zaniepokoiło to nas - ale teraz zastanawiamy się czy to nie jest przypadkiem źle. Mojej plamki jeśli ktoś nie nachyli się nad kuwetą moczu nie wyczuje.
Obrazek

ewahejduk

Post » Pt lut 15, 2013 23:25 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

To znaczy, że przyszedł czas na sterylkę Stokrotki :)
Obrazek

JoannElle

Od: Pt wrz 21, 2012 20:00

Post » Sob lut 16, 2013 10:05 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

ooo tak. :) A co u u niej? :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob lut 16, 2013 22:01 Re: Stokrotka zwana wcześniej Okruszkiem

a może bym poprosiła o jaśniejszą odpowiedz?
Obrazek

ewahejduk

[poprzednia][następna]