SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 13, 2013 12:56 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

wolontariusz pisze:Pilny dom potrzebny dla Fisi - pięknej kotki pregowanej w stylu whiskasika...
Jest na części adopcyjnej, ale tylko siedzi w kącie i warczy na wszystkie inne koty. Do człowieka jest bardzo miziasta, ale potrzebuje spokoju bez większej ilości kotów w pobliżu.
Za pomoc z góry dziękuje...

Jeśli dom się nie znajdzie to w Kch można (chyba?) puścić luzem Wąsika a ją wsadzić do woliery - miałaby trochę bezpiecznego miejsca dla siebie

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie sty 13, 2013 17:45 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

agula76 pisze:zapka a co z koteczką od tych Państwa z Dabrowy??? co ma problemy z oczkami???

dalej leczą mu to oczko antybiotykiem i dalej diagnozują, żeby wykryć skąd się to wzięło. nie ma na razie spektakularnej poprawy.

Fisia to mega wrażliwa i delikatna kotka. jak siedziała w boksie to bardzo się cieszyła jak ktoś do niej podchodził, ale bała się wyjść z boksu. teraz jak została przerzucona do Adopcji, to jest przerażona, siedzi w koszyku i wszystkich/wszystkiego się boi. To jest domowa kotka która została oddana przez właścicieli do schronu. Ma 1,5 roku. Jest chuda ale zupełnie zdrowa, nigdy nic jej nie dolegało.

zapka

Od: Wto sie 17, 2010 19:33

Post » Nie sty 13, 2013 18:48 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Tak dzisiaj Fisia caly czas siedziała w koszyczku na dole i warczała, chyłkiem wyszła do miski z suchym i jadła cały czas warcząc, a jak chciała isc do kuwety - to juz był zbyt odsłonięty teren i sie wycofała do koszyczka :|
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sty 15, 2013 12:57 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

witam wszystkich

MAMY PROBLEM
zdarza się, że Urzędy Skarbowe twierdzą ze nie ma nas na liście 1%. Dzwoniłam do Min Finansów, zeby wyjasnic sprawę i wygląda to tak - urzędnik powinien kierować się listą z Min Pracy i Polityki Społecznej http://www.pozytek.gov.pl/Wykaz,organiz ... ,1020.html

jesteśmy na tej liście i nie mają prawa nie przyjąć PITu z naszym KRS

natomiast Urzedy Skarbowe mają swój system ogólnokrajowy Poltax gdzie mają wykaz OPP z numerami kont, tam jeszcze nas nie ma ale będziemy wkrótce uaktualnieni a ten system nie jest podstawą do odrzucenia KRS, tak twierdzi Ministerstwo Finansów

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto sty 15, 2013 13:48 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Chciałam zapytać, kto ogłaszał koty na moje konto w OLX? Są tam dodane koty ze sosn. schroniska z nr telefonu Teresy.
Podaję link: http://sosnowiec.olx.pl/tobi-czeka-na-k ... -469983865

i tutaj moja sugestia. Z takimi zdjęciami żaden kot nie znajdzie domu. Szkoda czasu na robienie takich ogłoszeń. Nikt widząc taką czarną miniaturke nie wejdzie w takie ogłoszenie. Wystarczy zdjęcie obrobić, rozjaśnić i wtedy koty mają szansę :wink: .

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Wto sty 15, 2013 21:07 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jaaga pisze:Chciałam zapytać, kto ogłaszał koty na moje konto w OLX? Są tam dodane koty ze sosn. schroniska z nr telefonu Teresy.
Podaję link: http://sosnowiec.olx.pl/tobi-czeka-na-k ... -469983865

i tutaj moja sugestia. Z takimi zdjęciami żaden kot nie znajdzie domu. Szkoda czasu na robienie takich ogłoszeń. Nikt widząc taką czarną miniaturke nie wejdzie w takie ogłoszenie. Wystarczy zdjęcie obrobić, rozjaśnić i wtedy koty mają szansę :wink: .

Tu nastąpiła pomyłka bo tel na ogłoszeniu jest do Tereni.
Poza tym Tobi ma już swój dom.
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Śro sty 16, 2013 18:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Nie ma sprawy, czyli usunę tego kota. Chodzi mi o to, że z takim zdjeciami przy tak ogromnej konkurencji trudno coś zdziałać :wink: .

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Śro sty 16, 2013 20:17 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sty 16, 2013 20:35 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Jaaga pisze:Nie ma sprawy, czyli usunę tego kota. Chodzi mi o to, że z takim zdjeciami przy tak ogromnej konkurencji trudno coś zdziałać :wink: .

czyli zdjęcia które zrobiłem są nędzne!!!!!
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Czw sty 17, 2013 13:09 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

W schronie od wczoraj kolejni czterej podopieczni
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Czw sty 17, 2013 13:40 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Ruszyła kolejna edycja akcji TESCO - "Pomóżmy zwierzętom przetrwać zimę" .
Akcja trwa od 17 do 30 stycznia.
Tak jak w poprzednim roku głosujemy na wybrane schronisko. 10 placówek, które otrzymają najwięcej głosów zdobędą karmę dla swoich podopiecznych.

W minionym roku dzięki Waszej pomocy udało nam się wygrać karmę oraz ok. 10 tys złotych , za które wybudowaliśmy dodatkowe 9 boksów pojedynczych, dla psiaków, które tego potrzebowały ! :)

Bardzo prosimy o głosy, wsparcie naszej placówki -naszych psiaków i kotów. Głosy można oddawać tutaj raz dziennie :
http://zwierzaki.tesco.pl

Filomen

Post » Czw sty 17, 2013 14:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Filomen pisze:Ruszyła kolejna edycja akcji TESCO - "Pomóżmy zwierzętom przetrwać zimę" .
Tak jak w poprzednim roku głosujemy na wybrane schronisko. 10 placówek, które otrzymają najwięcej głosów zdobędą karmę dla swoich podopiecznych.

W minionym roku dzięki Waszej pomocy udało nam się wygrać karmę oraz ok. 10 tys złotych , za które wybudowaliśmy dodatkowe 9 boksów pojedynczych, dla psiaków, które tego potrzebowały ! :)

Bardzo prosimy o głosy, wsparcie naszej placówki -naszych psiaków i kotów. Głosy można oddawać tutaj raz dziennie :

czy głos mogą oddać tylko osoby które mają konto na facebooku? a jak ktoś nie ma to co zrobić?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 17, 2013 15:16 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

mir.ka pisze:
Filomen pisze:Ruszyła kolejna edycja akcji TESCO - "Pomóżmy zwierzętom przetrwać zimę" .

czy głos mogą oddać tylko osoby które mają konto na facebooku? a jak ktoś nie ma to co zrobić?

z tego co widze to tak bo zeby oddac głos musiałam sie zalogowac do fb
jak ktos niema to widocznie sie nie da bo wyskakuje automatycznie logowanie do fb
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw sty 17, 2013 15:30 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

tak, tzreba miec konto na FB

i kolejna prośba - na kilka dni tylko
potrzebuję podrzucić Antka kocura od 6 do 12 lutego na tymczas. Niestety jest niereformowalnie niegrzeczny i zaczepialski w stosunku do zwierząt i cudowny do ludzi , miziasty i nie już grzyba. Czy ktoś moze go przygarnąć na te kilka dni?

dzis jade z dziadem do Mikołowa moze cos wymyslą czy mu zrobić rynoskopię , czy posiew czy nie wiem juz co bo dalej świszczy strasznie przez nos

Filomen

Post » Czw sty 17, 2013 20:00 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Zagłosowałam i zaprrosiłam wszystkich moich znajpmych.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]